Görüş Bildir
Haberler
Genç Göstermek İsteyenler Buraya: Yorgunluk ve Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı İçin 10 Öneri

Genç Göstermek İsteyenler Buraya: Yorgunluk ve Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı İçin 10 Öneri

İrem Coşkun
24.10.2022 - 12:03

Yoğun çalışma temposu, stres ve buna benzer başka sebeplerden ötürü yorgunluk belirtileri gösteren cildimize daha iyi bakmamız gerekiyor. Hem ciltteki yorgunluk belirtilerini azaltmak hem de yaşlanmayı geciktirmek için uygulayabileceğiniz cilt bakım rutinlerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makyajınızı silmeden uyumayın.

1. Makyajınızı silmeden uyumayın.

Ne kadar yorgun ve uykusuz olursanız olun gün sonunda makyajınızı silmeden asla uyumayın. Bu, cildinizi yaşlandıran en önemli etmenlerden biri.

2. Yüzünüzü her gün temizleyin.

Köpük veya jel kıvamdaki temizleyicileri kullanarak gün sonunda mutlaka cildinizi bol su kullanarak temizleyin. Eğer makyaj yaptıysanız önce makyajınızı çıkarıp ardından temizleyici jel veya köpüklerle temizleyerek yıkayın.

3. Göz halkaları için maske kullanın.

3. Göz halkaları için maske kullanın.

Koyu renkli göz altı halkalarından şikayetçiyseniz cilt bakım rutininiz haricinde haftada bir ya da iki defa göz altı maskeleri kullanarak anlık olarak ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

4. Cilt tipinize uygun tonik kullanın.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra yüz temizliğinizi tamamlamak için kendi cilt tipinize uygun bir toniği pamuk yardımıyla veya elinizle yüzünüze hafif hareketlerle uygulayın.

5. Günde 8 saat uyuyun.

5. Günde 8 saat uyuyun.

Unutmayın ki cildinize iyi bakabilmek için düzenli bir uyku da büyük önem taşıyor. Günde en az 8 saat uyuyarak cildinizdeki yorgun görünümü büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Hem yaşınıza hem de cilt tipinize uygun olan göz kremini seçin ve sabah akşam yüzünüzü temizledikten sonra göz çevrenize uygulayın.

7. Bol su için.

Her şeyde olduğu gibi cilt için de bol su tüketmek büyük önem taşıyor. Her ne kadar tüm cilt bakımı rutinlerini eksiksiz yerine getiriyor olsanız da gün içinde yeteri kadar su tüketmediğiniz takdirde istediğiniz cilt görünümüne kavuşamayabilirsiniz.

8. İçeriği doğal olan cilt bakım ürünlerini tercih edin.

8. İçeriği doğal olan cilt bakım ürünlerini tercih edin.

Doğal içerikli vegan ürünleri tercih ederek cildinize katkı maddesi içeren herhangi bir ürün uygulamadan daha sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

9. Sağlıklı beslenin.

Unutmayın ki yalnızca cildi temizlemek ve bakım yapmak sizi genç göstermez. Beslenme düzeni de cilt görünümünü oldukça etkiler.

10. Maske yapın.

10. Maske yapın.

Haftada 1 ya da 2 defa cildinizin ihtiyacına göre tercih edebileceğiniz maskelerle cildinize ihtiyacı olan nemi kazandırabilir, cildinizi yenileyip arındırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damla Özprinçci

Senin bir ilişkiden beklediğin en büyük şey bunun kuvvetli bağlar ile olması. Sen özünde oldukça duygusalsın, senin ilişkin de duygularına hitap edecek şekil... Devamını Gör