Görüş Bildir
Haberler
Genç Girişimler Buraya: Kitlenizi Genişletmek İçin Sosyal Medyada Uygulayabileceğiniz 11 Taktik

Genç Girişimler Buraya: Kitlenizi Genişletmek İçin Sosyal Medyada Uygulayabileceğiniz 11 Taktik

cihan taştan
22.12.2022 - 20:02

Girişimcilik ekosistemine merhaba demiş yeni bir girişime sahipseniz kitlenizi genişletmek için bu sosyal medya taktiklerine ihtiyacınız olacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hedef kitlenizi doğru ve detaylı belirleyerek yola çıkın!

1. Hedef kitlenizi doğru ve detaylı belirleyerek yola çıkın!

Sosyal medyada ve dijital pazarlamada dikkat etmeniz gereken ilk husus hedef kitle analizi. Sunduğunuz ürün ya da hizmetlerin potansiyel kitlesinin yaş grubu, ilgi alanları, konuştuğu dil, bulunduğu bölge gibi özellikleri size reklam stratejiniz hakkında bilgi verecektir. 

Bu sayede sosyal medyadaki kitlenizi doğru yönde geliştirme şansı bulabilirsiniz. Nicelikten ziyade niteliği ön planda tutmak, girişiminizi bir üst basamağa taşımanıza yardımcı olabilir. Sizin girişiminizle ilgilenmeyen 1 milyon takipçi mi yoksa direkt olarak sizin sunduğunuz işlerle ilgilenen 10 bin takipçi mi?

2. Her alanda var olmak önemli...

2. Her alanda var olmak önemli...

LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter ve diğerleri... Hem SEO açısından hem firma bilinirliği açısından hem de herkese ulaşabilme açısından her sosyal platformda var olmanız önemli. Tüm platformları aktif olarak kullanacak enerjiniz olmasa da her platformda kurumsal bir sayfaya sahip olmanız önemli.

3. Sponsorlu Reklamlar

3. Sponsorlu Reklamlar

Girişiminizin sunduğu çözümler ne kadar işlevsel ya da faydalı olursa olsun, insanların bundan haberdar olması için reklam bütçesine sahip olmanız şart. Sponsorlu reklamlar da bunun olmazsa olmazı. 

Hedef kitlenizi iyi analiz ederek sosyal medya platformlarında vereceğiniz ücretli reklamlar, kitlenizin sizden haberdar olmasına yardımcı olacaktır.

4. Influencer pazarlama!

4. Influencer pazarlama!

Influencer pazarlama çalışmalarının ne kadar başarılı sonuçlar verdiğini ve ünlü isimlerin bir paylaşım için bile milyon dolarlarca ücret aldığını bilmeyen yok. Elbette, influencer pazarlamanın da belli incelikleri var. 

Sektörünüzü, hedef kitlenizi ve rakiplerinizi iyi analiz ederek sizin hedef kitlenize uygun takipçileri olan influencerları seçmek, doğru paylaşımları hazırlamak ve efektif bir sosyal medya paylaşım planı ortaya koymak kitlenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

5. Hashtag kullanımı

5. Hashtag kullanımı

Anahtar kelimelere yer vererek sosyal medya paylaşımlarınızda hashtag'ler kullanmak, kitlenizin bir tıkla size ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Instagram, Twitter, LinkedIn gibi birçok platform bu hashtag'leri efektif kullanmanızı mümkün kılıyor. Hem zaman hem de emek olarak sizi yormayacak hashtag kullanımı, girişiminizin kitlelere ulaşmasına yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bilgi verici içerikler paylaşmak

6. Bilgi verici içerikler paylaşmak

Sosyal medya denilince akla ilk gelen şey güzel görseller paylaşmak oluyor. Halbuki yeni girişiminizin reklamını yapacağınız tek paylaşım formu bu değil. Hedef kitlenize güncel sektörel bilgiler sunmak, yaptığınız iş ya da sunduğunuz hizmetlere dahil mini bilgiler paylaşmak takipçi kitlenizi genişletmenize ve daha fazla insana ulaşamanıza yardımcı olacaktır.

7. Tasarım konusuna özen göstermek

7. Tasarım konusuna özen göstermek

Sosyal medyada görselliğin önemini kimse reddedemez. Elbette paylaşımlarınızın tasarımı, hedef kitlenizin estetik anlayışına uyumlu ve ilgi çekici olmalı. Bu konuya göstereceğiniz özen, hedef kitlenizin genişleme süresini oldukça kısaltabilir. Bu alanda profesyonel tasarımcılarla çalışmak da işinizi büyütmenize yardımcı olacaktır.

8. Etkileşim odaklı paylaşımlar

8. Etkileşim odaklı paylaşımlar

Sosyal medya platformlarında ön plana çıkmak için etkileşim sahibi olmak büyük önem taşır. Bu sayede paylaşımlarınızın eriştiği kitle genişler ve sosyal medya algoritmaları sizi faydalı olarak niteler. 

Paylaşımlarınızda etkileşim odaklı içerikler barındırmak, hedef kitlenize sorular sormak ya da onları size soru sormaya yönlendirmek kitlenizi arttırmak için faydalı bir adım olacaktır.

9. Gerçek deneyimlere yer vermek

9. Gerçek deneyimlere yer vermek

İnsanlar gerçek kullanıcıların deneyimlerine büyük oranda saygı duyarlar nitekim bu yorumlar hedef kitlenizin deneyimlerine dair fikir verici olacaktır. Sosyal medya hesaplarınızda müşterilerinizin gerçek fikirlerine yer vermek, hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

10. Sosyal medya hesaplarınızdan çekiliş vb. etkinlikler düzenlemek

10. Sosyal medya hesaplarınızdan çekiliş vb. etkinlikler düzenlemek

Son dönemde sıkça aşina olduğumuz konulardan biri de sosyal medya çekilişleri. Dağıtacağınız ödül fiziksel bir ürün ya da hizmet olabileceği gibi eğitim, seminer gibi bilgilendirici şeyler de olabilir. 

Düzenleyeceğiniz etkinliklerde dikkat etmeniz gereken ana hususlar; hedef kitlenizden 5 kişiyi etiketleyip parmak ucunda 3 kere zıplamalarını istemek gibi zorlayıcı taleplerde bulunmamak, çekilişinizi çeşitli kanallardan duyurup geniş kitleye ulaşmasını sağlamak gibi konular olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A/B testi

11. A/B testi

Sosyal medyanın analitik tarafı, size verileri inceleme ve en etkili yöntemi bulma konusunda yardımcı olacak özelliklere sahiptir. Yaptığınız paylaşımların görüntülenme sayıları, aldığı etkileşimler, getirdiği takipçiler ölçülebilir. 

Yapacağınız farklı paylaşımların dönüşüm oranlarını incelediğinizde, hangi paylaşımların daha çok beğenildiğini ve daha çok kişiye ulaştığını gözlemleyebilir, bu sayede sıradaki paylaşımlarınızı daha etkili şekilde tasarlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın