Görüş Bildir
Haberler
Genç Girişimciler Buraya! Genç Girişimcilerin İşlerini Büyütürken Alabileceği 8 Destek

Genç Girişimciler Buraya! Genç Girişimcilerin İşlerini Büyütürken Alabileceği 8 Destek

luna
24.10.2022 - 20:03

Girişimcilik konusunun en önemli başlıklarından birine hoş geldiniz. Genç girişimcilerin faaliyet göstermek istedikleri veya halihazırda içinde bulundukları sektörlerde işlerini büyütmelerini sağlayacak birçok destek bulunuyor. Reklam ve pazarlama alanından tarıma, teknolojiye uzanan geniş bir spektruma sahip olan bu destekler hakkında daha fazla bilgi için; 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. TİM-TEB Girişim Evi

1. TİM-TEB Girişim Evi

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ve TEB (Türk Ekonomi Bankası) ortaklığında hayat bulan Girişim Evleri  2015 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyorlar. TİM-TEB Girişim Evleri teknoloji odaklı girişimleri desteklemeyi hedeflemektedir. Girişimcilere birçok farklı alanda destek sunan Girişim Evleri iş dünyasına, ürün ve hizmetlerin yaygınlaşmasına, şirket başarısına yönelik birçok kazanımı sağlamaktadır.

2. KOSGEB | Girişimcilik Destek Programı

2. KOSGEB | Girişimcilik Destek Programı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın girişimciler için sağladığı desteklerden birisi olan Girişimcilik Destek Programı genç bireylerin de başvurabildiği bir programdır.  Hedefi girişimciliğin desteklenip yaygınlaştırılması ve bunun neticesinde de başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olan programda girişimciler işletmenin kuruluş aşamasından gelişimine değin personelden eğitime, mobilyadan bina tadilatlarına kadar birçok alanda desteklenmektedir.

3. TÜBİTAK | 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Destekleme Programı

3. TÜBİTAK | 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Destekleme Programı

Girişimcilerin fikirlerini, projelerini büyük katkılar sağlayacak bir girişim olmasını hedefleyerek onlara çeşitli alanlarda eğitimler vererek bulunduğu sektörü iyi bir şekilde kavramasını öncelemektedir. Fikirlerin icraata dönüştürülmesinde üç aşamaya sahip olan projeyle girişimciler iş fikirlerini çok daha iyi bir hale getirme fırsatına erişebiliyor.

4. Ticaret Bakanlığı | Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

4. Ticaret Bakanlığı | Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği işlerini büyütmek isteyen ve yurt dışına da açılmak isteyen girişimciler için harika fırsatlar sunmaktadır.  Bu destek kapsamında yurt dışında açılacak olan ofis ya da mağazanın kira, dekorasyon harcamaları, danışmanlık, tanıtım ve fuar giderleri gibi pek çok ihtiyacına yönelik konularda yardımcı olunmaktadır.

5. Tarım ve Orman Bakanlığı | Genç Çiftçi Projesi

5. Tarım ve Orman Bakanlığı | Genç Çiftçi Projesi

Genç çiftçilere yönelik geliştirilen Genç Çiftçi Projesine 18-40 yaş aralığındaki bireyler başvurabiliyor. Yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine, bitki ve hayvancılığa yönelik birçok proje yer almaktadır. Bunun yanında kendi projesini de oluşturabilen genç çiftçiler için sağlanan hibe desteği 30 bin TL olmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. KOSGEB | Genç Girişimci Desteği

6. KOSGEB | Genç Girişimci Desteği

Genç Girişimci Desteği 18-29 yaş aralığındaki genç girişimcilere yönelik KOSGEB  tarafından sağlanmaktadır. Bu girişim bünyesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi, iş planı ödülü, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) desteği verilmekte olup girişimcilere bir yıl Bağ-Kur primi yapılmakta, 3 yıl süresince 75 bin TL'ye kadar olan gelir vergisinden muaf tutulmaktadır.

7. Ticaret Bakanlığı | Reklam desteği

7. Ticaret Bakanlığı | Reklam desteği

Yurt dışında da görünürlüğünü arttırmak isteyen girişimcilerin çok işine yarayacak bir destek olan Reklam desteği dört yıl boyunca sağlanmaktadır. Reklam ve pazarlama alanında daha etkili olmanızı sağlayacak bu destekle hedef ülkenizde yapılacak olan birçok medya harcaması için takviye sağlamaktadır.

8. TEKNOFEST | Girişim Programı

8. TEKNOFEST | Girişim Programı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’İn başlatmış olduğu TEKNOFEST Girişim Programı genç girişimcilerin projelerini geliştirmeleri için büyük bir destek sağlıyor. Teknoloji alanında gerçekleştirilen bu girişimler ön kuluçka ve hızlandırma olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır. Ön kuluçka destek programında olan girişimciler 100 bin TL hibe almakta, hızlandırma destek programında yer alan girişimciler ise 200 bin TL hibe almaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın