Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En Sıra Dışı Yöntem: Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirme Yöntemi

Gelmiş Geçmiş En Sıra Dışı Yöntem: Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirme Yöntemi

Özlem Taner
14.12.2022 - 13:22

Bulaşık makinesinde yemek pişirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bulaşık makinenizde bulaşıklarınız yıkanırken bir yandan da yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Uzmanlar pişirilecek yemeklerin ağzının sıkıca kapalı cam saklama kaplarına konduğu sürece deterjan sızma riski olmadığını söylüyor. Yani bu yöntemi denemeye karar verdiyseniz yemekleri mutlaka ağzı sıkıca kapatılmış cam kaplara koyup bulaşık makinesinin tencere tava konulan kısmına yerleştirmeniz ve makineyi 70 dereceye ayarlamanız yeterli. Sizler için bulaşık makinesinde pişirebileceğiniz 10 farklı besini yazdık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

1. Patates

1. Patates

Patatesi ince ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri bir kaseye atın ve en sevdiğiniz sos veya turşuyla karıştırın, ardından büyük bir alüminyum folyo parçası üzerine alın. Dilimlerinizi tek bir tabaka halinde yayın ve ardından patatesleri örtmek için folyonun iki ucuyla birlikte katlayın. Ardından folyonun her iki ucu için de aynısını yapın ve hava geçirmez bir paket oluşturun. Bulaşık makinenizin en üst rafına yerleştirin ve ısının en yüksek ayarda olduğundan emin olun. Makineniz bittiğinde dikkatlice açın, patateslerinizi soğumaya bırakın afiyet olsun.

2. Somon

2. Somon

Somonu fileto haline getirin, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyun ve kapağını kapatarak pişirin.

3. Yeşil sebzeler

3. Yeşil sebzeler

Sebzeler, bulaşık makinesinde yapılması en kolay yiyecekler arasındadır ve az miktarda hazırlık gerektirir. Aşağıdaki sebzelerden herhangi birini, kirli bulaşıklarınızın hemen yanında güvenli bir şekilde kapatılmış yarım litrelik bir cam kavanoza yerleştirerek  pişirilebilirsiniz.

1 çay bardağı kuşkonmaz, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı tereyağı ve  istediğiniz baharatları cam kavanoza ilave edin kapağını güzelce kapatın. 

1 çay bardağı yeşil fasulye, 1 bardak su, tuz, karabiber ve biraz daha tatlandırmak isterseniz biraz limonla karıştırabilirsiniz. Tüm bunları cam kavanoza ekleyin ve ağzını güzelce kapatın.

4. Havuç

4. Havuç

Yarım kilo ince kesilmiş havuçları yuvarlak yuvarlak kesin, 2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı kuru dereotu, bir tutam tuz ve biberi kapağı kapatılmış bir cam kavanoza veya hava geçirmez alüminyum folyo pakete atın. Kavanozu veya folyo paketini bulaşık makinenizin üst rafına koyun, bulaşık makinesini mümkün olan en yüksek ısı ayarında çalıştırın ve afiyetle yiyin.

5. Kuskus

5. Kuskus

Yarım litrelik bir cam kavanoz alın. 1 fincan kuskus, 1 çorba kaşığı limon suyu ve bir fincanın 3/4'nü sebze veya tavuk suyu ile doldurun. Kavanozun iyice kapatıldığından emin olun ve her şeyin eşit şekilde dağılması için, kavanozu iyice sallayın. Bulaşık makinenizde bulaşıkların arasına koyun ve güzelce piştikten sonra afiyetle yiyin.

6. Yumurta

6. Yumurta

Bulaşık makinenizin içine birkaç yumurta bulunan kapalı bir cam kap koyun ve herhangi bir alana koyun. Bulaşık makineniz en kirli bulaşıkları bile temizlemekle kalmayacak, aynı zamanda döngü bittiğinde mükemmel pişmiş yumuşak haşlanmış yumurtaları yapacak olan yoğun programı kullanın. Şimdiden afiyet olsun.

7. Tavuk

7. Tavuk

Bulaşık makinenizde tavuk pişirmek çok kolay olan başka bir yemektir. Bir cam kavanozuna ince derisiz bir tavuk göğsü ve tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatın, bulaşıkların arasına koyun ve işin geri kalanını makinenizin yapmasına bırakın.

8. Kırmızı et

8. Kırmızı et

İstediğiniz her kırmızı et türünü soslayıp cam kavanoza koyup bulaşık makinesinde düşük sıcaklıkta ve uzun sürede pişirebilirsiniz.

9. Turşu

9. Turşu

Turşu tarifinizi her zamanki gibi hazırladıktan sonra kavanoza yerleştirin ve kavanozu ters çevirip bulaşık makinenize yerleştirin. Kapaklarının yeni olmasına dikkat edin ve ağzını sıkıca kapatın. Makineyi yüksek dereceli yıkama programına ayarlayın. Kapağınızı iyi kapattıysanız, şişe hava almayacaktır, böylelikle içine su veya deterjan girmeyecektir. Makine durunca soğuyuncaya kadar dışarı çıkarmayın, soğuduktan sonra çıkarıp kavanoz oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Böylelikle toplamda 5-6 saatte turşularınız hazır olacak.

10. Hamsi

10. Hamsi

Hamsileri kaba dizin, soğanı ve sebzeleri de yanına ekleyin. Kabın ağzını kapatıp bulaşık makinesinde kendi suyuyla, yağıyla pişirin.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arzu Dinç

Siz fırın ocak kullanın yine de en garantilisi en temizi