Görüş Bildir
Haberler
Geleneksel Annelerin “Kullanıyorum ben bunu” Diyerek Ekseriyetle Sakladığı 7 Eşya

Geleneksel Annelerin “Kullanıyorum ben bunu” Diyerek Ekseriyetle Sakladığı 7 Eşya

Saadet Melek
03.10.2014 - 20:11 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 20:43

1. Fındık Öğütücü

Neden bu? Haftalık baklava siparişi mi alıyorsun? Evdeki insanların mutfak çekmecesini açarken alt çekmeceden takılan fındık öğütücü yüzünden sinir krizi geçirmeleri mi hoşuna gidiyor? Takılıyor işte. Belli ki sığmıyor oraya. Ergonomik değil o. Yeri yok onun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. 1996 Ece Ajanda

2. 1996 Ece Ajanda

1996? 1984 var benim bildiğim. O da distopik bir film. Sen ne yapıyorsun o eceyle? Günlük mü tutuyorsun? Aylık gelir-gider dengelerini kağıda mı döküyorsun? Hadi onu geri dönüşüme. Hadi.

3. Hurç

3. Hurç

Her gün evinde hurç gören insan var. Fena. Çünkü hurç, dünyadaki tüm estetik değerleri tek başına karşısına alır. Hurç, görsel zekayı düşürür. Sonra ah benim oğlum.

4. Plastik Saklama Kabı

4. Plastik Saklama Kabı

Bir tane aldın. Kullanıyorsun. Çok güzel. Ama ucuz diye alıp bir yerde saklamak nedir? Hem plastik hem çirkin. Onu da geçtim saklama kabını saklamak nedir? Bu çok temel bir ontolojik sorundur.

5. Halı

5. Halı

Sen bunu hayatın boyunca sermeyeceksin. Bunu sana itiraf edeyim. Ben senin içini, dışını, halını biliyorum. Sen bunu her yaz yıkatıp rulo yapıp kapının arkasına koymaktan hoşlanıyorsun. Sen bel fıtığından hoşlanıyorsun. Bu bel fıtığı hoşlantısı.

6. Borcam

6. Borcam

Borcam bir kültür aktarımıdır. Borcamlar kullanılmaz. Evlenenden evlenene aktarılır. Sonra mutfak dolabı. Canını sevdiğimin borcamı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Adsız

7. Adsız

Adı varsa da bilmiyorum. Bu da çirkinlikten ölen bir eşya. Çöp poşeti saklama eşyası. Çöp poşeti bunun içinde saklanıyor. Şimdi bunun tam tersini düşünün. Şimdi gideri oldu.

Hayat bazen çok adaletsiz....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın