Görüş Bildir
Haberler
Geleceğimizin Mimarı Öğretmenlerimizin Duymaktan Bıktığı 11 Şey

Geleceğimizin Mimarı Öğretmenlerimizin Duymaktan Bıktığı 11 Şey

Öykü Parlak
27.01.2016 - 13:56

Ege Bölgesi'nde dağların denize dik uzandığını, İç Anadolu'nun bitki örtüsünün bozkır olduğunu, arkadaşlarımıza şiddet uygulamamamız gerektiğini, büyüklerimize saygılı olmamız gerektiğini ve sahip olduğumuz diğer çoğu bilgiyi onlardan öğrendik. Bugün bulunduğumuz yerdeysek bunu onlara borçluyuz. Peki geleceğimiz için her şeyi yapan öğretmenlerimiz bu süreçte neler yaşıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sizin de işiniz rahat. Yazın 3 ay tatil yapıyorsunuz.

Türkiye'de yaşayıp da bu cümleyi duymayan tek bir öğretmen yoktur herhalde. Hastalıktan sürünürken, dersler aksamasın diye okula gittiğinizi, hemen hemen her gün eve iş getirdiğinizi, her çocuğun konuyu anlaması için farklı yöntemler denediğinizi bilmeyen her insan mutlaka bu cümleyi kurar. Tatillerde paranızın kesildiğinden bahsetmiyorum bile.

2. Öğlen evine gelip evinle ilgilenir, yemeğini yapar, çocuğunu büyütürsün.

Çünkü siz busunuz onlar için. Kendinize zaman ayırmaya, mesleğinizde kendinizi geliştirmeye hakkınız yoktur. İşten erken çıkıyorsanız tek yapmanız gereken evinizin kadını olmaktır.

3. Tam evlenilecek insan mesleği öğretmenlik. Evde kalmazsınız.

Evet teyzecim zaten biz de bunca yıl sırf evlenmek için okuduk. Tek amacımız o.

4. Sırtını devlete dayamışsın ne güzel garanti işin var.

İşini iyi yapan herkesin işi garantidir. Devlet kadrosuna girince sınıfta uyuduğunuzu falan mı sanıyorlar acaba?

5. Yatarak para kazanıyorsunuz ne güzel

Bu cümleyi kuran birini gördüğünüz an, o insandan sadece bir ders saati için sınıfınıza girmesini ve 40 dakika boyunca o kadar çocuğun dikkatini çekecek bir şey anlatmasını isteyin. Muhtemelen onuncu dakikada sınıftan koşarak kaçacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Benim de bekar oğlum var. Yeni mühendis oldu.

Kadın veya erkek tüm öğretmenler bunu sürekli yaşıyor. Girilen her ortamda, tanıştığınız her insan sizi bir yakınıyla tanıştırıp evlendirmenin derdine düşer. Mesleğinizi öğrendikleri an herkes için potansiyel bir eş adayısınız.

7. Benim çocuğum öyle şey yapmaz.

Elbette herkesin çocuğu kendine kıymetlidir. Çocuğu hakkında negatif bir şey söylediğiniz an tüm anne babalar savunmaya geçip bu cümleyi kurar fakat kabul etmemiz gereken bir gerçek var: sizin çocuğunuz öyle şeyler yapıyor.

8. Sizin maaşlarınız bizim vergilerimizle ödeniyor.

Duyduğunuz an koşarak uzaklaşmanız gereken saçma bir cümle daha. Bu insanlara direkt maaş bordronuzu gösterin ve gerçekten bir ayda bu kadar vergi veriyor olabilir misin diye sorun ya da boş verin. Ruh sağlığınızı korumak için duymamış gibi yapın.

9. Sizi Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet ederim.

Öğretmenlerin yaşadığı bu şikayet baskısı artık çözüm bulunamaz aşamalara geldi. Günaydın deseniz sizi bir yerlere şikayet etmek için bekleyen binlerce insan var.

10. Hocam çocuğun ateşi çıkarsa, canı sıkılırsa, ağlarsa bana haber verin.

Çünkü siz onlara göre hem hemşire hem öğretmen hem anne hem baba hem psikologsunuzdur. Aynı anda tüm çocukların tüm ihtiyaçlarına yetişip çözüm bulmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çok düşük not vermişsiniz, not ortalamam düşmüş.

Öğrencilere göre ders notu yüksekse kendisi başarmıştır. Ders notu düşükse o notu siz vermişsinizdir. Başarısızlıklarını belirleyip notlarını düzeltmek yerine sizden not isterler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
104
45
12
9
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

10. genellikle ilk okul öğretmenlerine söylenir. ne yapılsın çocuk geberirken öğretmen benim ilgi alanıma girmiyo diyip de ilgilenmesin mi? bu bir hoşgörüdür... Devamını Gör

deli-sabit

Keşke bizim adımıza konuşup genellemeler yapmasaydın kardeşim. İşimiz çocuklarla olduğuna göre yerine göre dadı da oluruz, hemşire de oluruz, pansuman da yap... Devamını Gör

B Çelik

çoğu kişi öğretmen olayım kıyak iş diyerek atlıyor bu mesleğe onu söylemeyi unutmuşsun editör kardeş.