Görüş Bildir
Haberler
Geçmiş Olsun! Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri ve Bilmeniz Gerekenler

Geçmiş Olsun! Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri ve Bilmeniz Gerekenler

Hasta olduğumuzda veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen kapısını aşındırdığımız sağlık ocakları bizim için büyük bir öneme sahip. Her zaman hasta olmamız gerekmiyor tabi, kimi zaman işe giriş sağlık raporu almak için kimi zamansa okul veya ehliyet için sağlık raporu almaya gitmemiz gerekebiliyor. 

Peki sağlık ocağı çalışma saatleri(mesai saatleri) ve bilmeniz gereken detaylar nelerdir? Hepsini bu yazımda sizler için topladım. 

Eğer hastaysanız veya kendinizi kötü hissediyorsanız şimdiden geçmiş olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor?

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor?

Devlet ve kamu kuruluşları olan sağlık ocakları hafta içi her gün sabah 08:30'da açılmaktadır. Sağlık ocağına gittiğinizde hemen muayene olmak gibi bir şansınız yok. Öncelikle sıra almanız ve sıranızı beklemeniz gerekiyor. Eğer siz gittiğinizde sıra bekleyen kimse yoksa muayene olabilirsiniz.

Sağlık Ocakları Öğle Arası Ne Zaman?

Sağlık Ocakları Öğle Arası Ne Zaman?

Sağlık ocakları sabah 08:30'da başlayan muayeneler sonrasında 12:30'da öğle arası vermektedir. 12:30 ve 13:30 arası öğle arası tatilidir ve bu saatler içerisinde muayene veya resmi işlem yapılmaz. Sıra alma işlemleri de genellikle 13:00-13:30 arasında başlamaktadır.

Sağlık Ocağı Kaça Kadar Açık? Kaçta Kapanıyor?

Sağlık Ocağı Kaça Kadar Açık? Kaçta Kapanıyor?

13:30'da başlayan muayeneler 17:30'a kadar sürmektedir. 17:30'ta sağlık ocakları kapanır. Bu saatten sonraki sağlık ve muayene işlemleri için en yakın devlet hastanesi veya özel hastane aciline gitmeniz gerekmektedir. Son dönemlerde yapılan değişikliklerin ardından 17:30 için acillerde rutin muayenelerin yapılabileceği de konuşulmakta. Ancak resmi bir düzenleme yok.

Sağlık Ocağı Hafta Sonu Açık mı?

Sağlık Ocağı Hafta Sonu Açık mı?

Sağlık ocakları diğer devlet kurumlarında olduğu gibi hafta sonu açık değildir. Bu nedenle acil sağlık ihtiyaçları için devlet veya özel hastane acillerine başvurmanız gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın