Görüş Bildir
Haberler
Gece ve Gündüz Bakımının Ayrımını Bilmeyenler İçin 12 Adımda Doğru Bakım Nasıl Yapılır Anlatıyoruz!

Gece ve Gündüz Bakımının Ayrımını Bilmeyenler İçin 12 Adımda Doğru Bakım Nasıl Yapılır Anlatıyoruz!

Ma Belle
06.02.2023 - 15:10

Cilt tipin cilt bakım rutininde hangi ürünlere ihtiyacın olduğunu belirlerken, her ürünü hangi sıra ile kullandığın da önemlidir. En iyi sonuçlar için sabah rutinin gece rutininden biraz farklı olmalıdır. Doğru adımlarla gece ve gündüz cilt bakımı için içeriğimize geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gündüz cilt bakımında cildini temizlemekle başla.

İlk adım olarak cildini temizlemekle başla. Kirden arınmış bir cilde uygulayacağın cilt bakım ürünleri daha hızlı sonuç verir. Cilt tipine uygun bir temizleme köpüğü veya jel kullanmayı tercih edebilirsin. Yüzünü yıkadıktan sonra havlu ile hafifçe temizle ama asla ovma. Cildini tahriş edebilir.

2. Ardından cilt tipine uygun bir tonik ile yüzünü ferahlat.

Yüzünü yıkadıktan sonra tonik yardımı ile cildini temizlemen, cildini yeniler. Toniği bir makyaj pamuğu yardımı ile yüzüne iyice yedir ve ardından kurumasını bekle.

3. Serum adımına geçerek cildini nemlendir.

Yüz bakım serumları cildin tarafından kolayca emilir ve gün içinde nemli bir görünüme sahip olmana yardımcı olur. Cildine uygun serum seçmeyi ihmal etme, yanlış serum seçimi ile cildin tahriş olabilir.

4. Daha sağlıklı bir görünüm için nemlendirici kullan.

Cildi sağlıklı tutmak ve yaşlanan cildin daha genç görünmesine yardımcı olmak için nemlendirici hayati önem taşır. Cilt kuruluğunu da önleyeceği için bebek gibi bir yüzünüz olur. İşaret parmağınla bir bezelye büyüklüğünde nemlendiriciyi yüzüne eşit miktarda dağıt. Fazla sürersen cildin onu emmesi zor olabilir.

5. Yüzümüzün hassas noktalarından biri de göz ve göz çevresidir.

Gözümüzün etrafındaki bölgelere dikkat etmeliyiz. Çünkü cildin en hassas noktalarından biridir. Göz kremi kırışıklıkların görünümünü ve gelişimini tedavi etmeye yardımcı olur, bu yüzden rutinine göz kremini mutlaka ekle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gündüz bakımının son adımı ise güneş kremi!

Bulutlu günlerde bile güneş kremini sürmek gerekir. Hava kapalı olsa bile UV ışınları halen etkisini gösterir, bu yüzden güneş kremini mutlaka kullanmalısın.

7. Gelelim gece rutinine! Çift bazlı temizleyiciler ile başla.

Makyaj ve gün içinde cildinin maruz kaldığı kir ve yağı temizlemenin en iyi yolu çift bazlı cilt temizleyicisi kullanmaktır. Yağ bazlı temizleyici ile yaklaşık 60 saniye boyunca cildine nazikçe masaj yap ve ardından ılık suyla durula. Cildin hala nemliyken, işlemi su bazlı temizleyicinle tekrarla ve cildini nazikçe kurula.

8. İkinci adım pek yabancı gelmemeli: Tonik.

8. İkinci adım pek yabancı gelmemeli: Tonik.

Gündüz olduğu gibi cildini temizlerken ikinci adımda tonik kullan. Makyaj pamuğu ile kullan ve kurumasını bekle.

9. Sonraki adımda serum bu noktada önemli bir role sahip.

Gece rutininde kullanacağın serumlar, uyurken cildini daha etkili bir biçimde besler ve nemlendirir. Cildi onarır ve sabah pamuk gibi bir yüz ile uyanırsın. Birkaç damla serumu yüzünün alt kısmından yukarı doğru sür. Bu hareketler cilt sarkıklığını az da olsa önler.

10. Nemlendiriciyi her iki rutininde de eksik etmemelisin.

Gece rutininde sabah kullandığın nemlendiriciyi kullanabilirsin. Dilersen gündüz güneş koruması olan bir ürün seçip gece daha nemlendirici etkili bir ürün tercih edebilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Göz kremi bize iyi gelecek ve yaralarımızı saracak!

Sabah kullandığın göz kremini gece de kullanabilirsin. Göz çevresindeki siyah halkalara ve morluklara mutlaka iyi gelir.

12. Son adım olarak retinol kullan!

Retinol, yağlar ve serumlar gibi çeşitli şekillerde mevcuttur ve tahrişi azaltmak için genellikle krem nemlendirici ile karıştırılır. Retinol güneşin UV ışınlarına duyarlılığa neden olur, bu nedenle en iyi geceleri kullanılır. Cildin yenilenme hızını arttırır ve yaşlanma karşıtlığı olarak da bilinirler.

Cildimiz sahip olduğumuz en değerli şeydir. Ona iyi bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın