Görüş Bildir
Haberler
Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Sunay Korkmaz
23.06.2021 - 15:29

Gebelikte mide bulantısı ve kusmanın başladığı zaman 1. trimester olarak bilinen ilk 3 aydır. Hamilelikte bulantı ve kusmanın en önemli nedenleri, hormon düzeyleri, yorgunluk, hassasiyet, ilk hamilelik ve çoğul gebeliklerdir. Peki, gebelikte mide bulantısı ve kusmaya ne iyi gelir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mide bulantısı ve kusma hamileliğin ilk belirtilerindendir. Gebelikte bulantı tüm hamile kadınların yaklaşık yüzde 80'ini etkiler. Nadiren ciddi olmasına rağmen, inanılmaz derecede tatsız bir his olmasına rağmen, gebeliğin düzenli bir parçasıdır. Peki, gebelikte mide bulantısı ve kusmaya ne iyi gelir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik...

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusma Hakkında

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusma Hakkında

Genellikle sabah bulantısı olarak bilinen hamilelikteki bulantı ve kusma, hamileliğin erken döneminde çok yaygındır. Günün veya gecenin herhangi bir saatinde sizi etkileyebilir ve bazı kadınlar gün boyu kendilerini hasta hissederler.

Gebelikte mide bulantısı hoş değildir ve bazı kadınların günlük yaşamlarını önemli ölçüde etkileyebilir. Ancak bu durum bebeğinizi herhangi bir risk altına sokmaz ve genellikle hamileliğinizin 16 ila 20 haftaları arasında sona erer.

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Ne yazık ki, mide bulantısı ve kusma için işe yarayacak kesin ve hızlı bir tedavi yoktur. Çünkü her hamilelik farklılık gösterir. Ancak semptomları hafifletmek için diyetinizde ve günlük yaşamınızda yapabileceğiniz bazı değişiklikler bulunmaktadır. Bunlar:

Dinlenme

Yorgunluk bulantıyı daha da kötüleştirebilir. Bol bol dinlenmek hayati önem taşır. 

Sıvı tüketimi

Sıvı alımı, daha az sıklıkta ve büyük miktarlarda değil, düzenli ve küçük miktarlarda olmalıdır. Bu kusmayı azaltmaya yardımcı olabilir. 

Erken kahvaltı

Hamilelikte uzun bir gece uykusunun ardından midenin boş kalması sabah bulantılarını artırabilir.  Sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltı boş mideye iyi gelir. 

Daha az ve daha sık yemek

Boş mide bulantıyı arttırır fakat çok dolu olan mide de kendini kötü hissetmene sebep olur. Gün içinde az ve sık yemek hem bebeğinin gelişimi için de en verimli yöntemdir.

Beslenme 

Kraker veya kızarmış ekmek gibi kuru ve tuzlu yiyecekler genellikle tatlı veya baharatlı yiyeceklerden daha iyi tolere edilir. Aynı şekilde soğuk yemekler de genellikle sıcak olanlardan daha iyi tolere edildiği ve daha az kokusu olduğu için mide bulantısı için iyi bir çözümdür.

Yağlı ve fazla baharatlı yemeklerden uzak durulmalı

Yağlı, fazla baharatlı, çok asitli veya acı olan herşey mideyi tahriş eder ve mide bulantısına sebebiyet verir. Hamilelerin daha hafif, bol vitaminli yiyecekleri tercih etmeleri önemlidir.

Atıştırmalık 

Eğer dışarıda olmanız gerekiyorsa yanınızda besleyici ve rahat atıştırılabilecek şeyler taşıyın. Badem, muz, elma gibi... 

Zencefil 

Bazı çalışmalar zencefilin hamilelik sırasında bulantı semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Yürüyüş

Yeterince hareket etmeme de mide bulantısına yol açan sebeplerden biri. Her gün 15-20 dakika açık havada yürüyüş işe yarayabilir.

Tıbbi destek

Hamilelikte mide bulantısı için tamamen başarılı bir tedavi yöntemi yoktur. Ancak akupresür, akupunktur, meditasyon gibi tıp uygulamaları ve birtakım ilaçlar soruna alternatif çözümler olabilir.

Kokulardan uzak dur

Bunların dışında; sigara dumanı, yemek kokusu, parfüm ve egzost gibi kokulardan uzak durmak mide bulantısını ve dolayısıyla kusmayı önleyecektir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
6
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın