Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Güngör Arslan Daha Önce de Saldırıya Uğramış: 'Öldürülen Ne İlk Ne de Son Gazeteci Olacağım'

Gazeteci Güngör Arslan Daha Önce de Saldırıya Uğramış: 'Öldürülen Ne İlk Ne de Son Gazeteci Olacağım'

Kocaeli’de silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Gazeteci Güngör Arslan'ın daha önce de saldırıya uğradığı ve “Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım” dediği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli’de, Ses Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Güngör Arslan, dün ofisinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Arslan, son köşe yazısında Kocaeli Belediyesi ile ilgili ihale yolsuzluklarına ilişkin iddiaları yazmış ve bazı isimler vermişti.

👇

"Ne ilk ne de son gazeteci olacağım" 📹

Arslan'ın, dört yıl önce uğradığı bir saldırıdan sonra bir video kaydı alarak şunları söylediği ortaya çıktı:

“Hepinizin bildiği gibi ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıla yaklaşan sürede gazetecilik yapıyorum. Yaptığım başka bir iş yok. Bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü, onlarca gazeteci cezaevinde yattı, yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişime maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; gazetecilik mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım yarında yazmaya devam edeceğim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

İlimizin kalemi sert gazetecilerindendi... Doğruları söyledi her zaman. Son yazısı ortada. Emniyet neyi bekliyor acaba ? Azmettiriciler belli değil mi ?