Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones'un Baş Kahramanını Bulmak İçin Matematik Profesörleri Analiz Yaptı

Game of Thrones'un Baş Kahramanını Bulmak İçin Matematik Profesörleri Analiz Yaptı

Emre Ordu
03.04.2016 - 15:34 Son Güncelleme: 04.04.2016 - 13:56

Game of Thrones dizisinde, izleyicilerin baş kahraman olduğunu düşündüğü her karakterin sonradan öldürülmesinin ardından matematikçiler, dizinin gerçek kahramanının kim olduğunu bulmak için ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA)da kullandığı karmaşık bir analiz yöntemine başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Russia Today'in Math Horizons dergisinde yayımlanan bir yazıya dayandırdığı haberine göre, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Macalester Üniversitesi'nden matematik profesörleri Andrew Beveridge ve Jie Shan, Game of Thrones dizisinin gerçek baş karakterini bulmak için algoritma, sosyoloji, ekonomi ve analiz yöntemlerini kullandıkları hesaplamalar yaptı.

RT'nin NSA'in de kullandığını aktardığı bu yöntem sayesinde dizinin karakterleri arasındaki bağlantıların haritasını çıkaran matematikçiler, üç karakterin öne çıktığı sonucuna vardı.

'Tyrion Lannister baş kahraman olmaya en yakın karakter'

'Tyrion Lannister baş kahraman olmaya en yakın karakter'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nitekim hesaplamaların sonuçlarına göre, Game of Thrones'un baş kahramanı olarak tanımlanmaya en yakın olan karakter, Tyrion Lannister.

'Ejderhaların annesi' geri planda kaldı

'Ejderhaların annesi' geri planda kaldı

Lannister'ın ardından Jon Snow ve Sansa Stark gelirken, ‘ejderhaların annesi' Daenerys Targaryen diğer karakterlerle bağının az olması nedeniyle öne çıkan isimlerden biri olmadı. Ancak matematikçiler, Daenerys Targaryen'in ‘geleceğin baş karakteri' olabileceğini söylüyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
21
13
13
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

Lannisterlardan Tyrion 1.35 lik koca adam -.-

Eddy Ga

Tyrion Lannister tabi ki, hele de o sözde mahkeme karşısındaki efsane konuşma, o biriken nefretin dışa vuruşu. Boyuna aldanmayın, Tyrion Dev Lannister. Şa... Devamını Gör

Fırat Güngör

Tyrion reyiz o tahtı hak eden tek kişi bence şu anda.