Görüş Bildir
Haberler
TV
Game of Thrones Kitaplarında Olup Dizide Olmayan 9 Olay

Game of Thrones Kitaplarında Olup Dizide Olmayan 9 Olay

S. Karl.
10.06.2014 - 11:47 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 15:20

Dizi yapımcıları birçok sebepten ötürü kitapta geçen bazı önemli olayları ve kişileri diziye yansıtmamaktadır. Bazı olaylar bütçeden dolayı yapılmaması doğal fakat bence bilinmesi de şart. İşte bu farklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ned'in Kız Kardeşi Hakkında Gördüğü Rüya

1. Ned'in Kız Kardeşi Hakkında Gördüğü Rüya

Ned Stark, Jaime Lannister tarafından sıkıştırılıp bacağı yaralandıktan sonra bayılıp düşmüştü. Dizide normal bir şekilde uyanırken kitapta kız kardeşi hakkında rüya görmektedir. 

Ned'in kız kardeşi Lyanna Deli Kral'ın oğlu, Daenerys'in en büyük abisi Rhaegar tarafından aşkı için kaçırılmıştır ve Tower of Joy adlı Dorne'da bulunan bir kuleye hapsedilmiştir. Uzun savaşın sonunda Ned kardeşini burada - kitaptaki tabiriyle - 'kan yatağında' bulur ve Lyanna'nın son sözleri: 'Söz ver bana, Ned' olur. Rüyasında bu olayı görür ve rüyanın sonunda etrafta açık mavi güller uçuşur ve Ned uyanır.

2. Robb'un Aşkı İçin Değil Gururu İçin Evlenmesi

2. Robb'un Aşkı İçin Değil Gururu İçin Evlenmesi

Robb Stark, dizide aşık olduğu Volantisli bir kızla evlenmektedir fakat kitapta Jeyne Westerling adlı Lannisterlara bağlı düşük hanedandan sarışın bir kızla evlenmektedir. 

Robb, Bran ve Rickon'un Theon tarafından yakıldığını öğrendiği sırada bayağı kötü olur ve yanında onu teselli eden Jeyne'in bekaretini alarak cinsel ilişkiye girerler. Bir kızı o şekilde bırakamayacağını düşünen Robb ise kızın onurunu korumak için Jeyne ile evlenir. Yani Robb aynı babası gibi gururu yüzünden ölmektedir.

Ayrıca dizide Robb'un karısı ölürken, kitapta hala yaşıyor.

3. Daenerys'in Ölümsüzler Evinde Gördükleri

3. Daenerys'in Ölümsüzler Evinde Gördükleri

Daenerys Ölümsüzler Evine girdiğinde dizide Khal Drogo ve oğlunu, karla kaplı Taht Odasını ve Duvarı görmektedir. Kitapta ise ardı ardına gelen birçok görüntüyle karşılaşır. Bunlardan bazıları: 

  • Her tarafta ölülerin olduğu bir ziyafet, kafasına kurt kafası dikilmiş tahtta oturan taçlı bir adam.

  • Abisi Viserys'e benzeyen bir adam, adamın karısı ve ellerinde yeni doğmuş bebekleri. Adamın 'Aegon, krallara yakışan bir isim. O vaat edilen prens ve onun şarkısı Buz ve Ateşin Şarkısı' demesi ve arp çalmaya başlaması.

  • Aynı adamın 'Bir ejderin üç başı vardır' demesi.

  • Duvar'ın tepesinde açan açık mavi bir adet gül.

  • Gölgesi olmayan mavi gözlü bir adam ve elinde parlak kırmızı bir kılıç.

4. Cersei'nin Daha Aşüfte Bir Kadın Olması

4. Cersei'nin Daha Aşüfte Bir Kadın Olması

Ned Stark, Joffrey ve kardeşlerinin Cersei ve Jaime'den olduğunu öğrenip bunu ilk kez Cersei'ye söylediği zaman dizide ciddi bir konuşma geçerken kitapta Cersei Ned'i baştan çıkarmaya çalışır ve tabi ki Ned tersler. Ayrıca, kitapta Cersei kardeşi ve kuzeni hariç birçok Kral Muhafızı'yla da yatıp onları kendi kontrolüne almıştır.

5. Arya'nın Daha Psikopat ve Cani Olması

5. Arya'nın Daha Psikopat ve Cani Olması

İlk kitaptan beri her kitapta Arya mutlaka birilerini öldürmüştür. Babası yakalandıktan sonra kaleden kaçıp saklanırken bir Lannister seyisini, Harrenhal'da birçok gardiyanı, Harrenhal'dan sonra Tickler ve Tatlı Raff adlı işkencecileri gayet soğukkanlılıkla öldürmüştür. Dizide ise ilk kez 3. sezonda birini öldürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Theon'un Daha Beter İşkenceler Görmesi

6. Theon'un Daha Beter İşkenceler Görmesi

Dizide Theon'un gördüğü işkence kitaptakinin yanında sadece gıdıklama kalır. Kitapta, dizidekiler de dahil olmak üzere Theon'un birçok el ve ayak parmağı derisi yüzülüp kesilmiştir, birçok dişi kırılıp sökülmüştür, vücudunun bazı yerlerinin derisi yüzülmüştür. İşkenceler sonunda Theon'un saçları kırlaşmış ve bir deri bir kemik kalmıştır.

7. Soğukel Karakterinin Sam ve Bran'ı Buluşturması

7. Soğukel Karakterinin Sam ve Bran'ı Buluşturması

Dizide olmayan ve kitapta olan önemli karakterlerden biri: Soğukel. Soğukel, aynı akgezenlerin dirilttiği zombiler gibi dirilmiş birisi ama gözleri onlar gibi mavi değil ve kendi kontrolüne, aklına sahip: konuşabiliyor, kılıçla dövüşebiliyor ve hatta geyiğe biniyor. 

Sam ejderhacamıyla akgezeni öldürdükten sonra zombi saldırısına uğruyor. Soğukel, Sam'i ve Gilly'yi zombilerden kurtarıyor ve onları Bran'a yönlendiriyor. Bran ve tayfasını üç gözlü kargaya götüren de bu karakter. Yani dizideki gibi kendi başlarına gitmiyorlar.

8. Tyrion'un Karasu Savaşındaki Taktikleri

8. Tyrion'un Karasu Savaşındaki Taktikleri

Tyrion Karasu Savaşında Stannis'in ordusuna tek gemi değil tüm donanmasını yolluyor (tek bir gemi hariç) ve böylece Stannis hiç şüphelenmeden gemilere doğru ilerliyor. Tyrion'un bu savaş için yaptığı hazırlıklardan bir diğeri ise devasa bir zincir. Bu zincir Stannis ilerledikten sonra gemilerin arkasına çekiliyor ve Stannis'in kaçması engelleniyor. Tyrion kitapta daha ciddi ve bazı fedakarlıkta bulunması gerekiyor. En ufak bir hata kendi donanmasının tamamını ve Kralın Şehrini de mahveder. Ve çılgınateş mancınıklardan fırlatılıyor, her iki donanma da küle dönüşüyor.

9. Greyjoyların Daha Çok Etkin Olması

9. Greyjoyların Daha Çok Etkin Olması

Dizinin en büyük eksiklerinden birisi de: Greyjoylar. Dizide şu ana kadar Greyjoylar çok az gözüktü ve hiç etkin değildir. Güçsüz, pasif bir hanedan gibiler. Kitapta Theon'un 3 amcası bulunmakta: Victorian, Euron, Aeron ve hepsi de önemli karakterler. Şu an dizideki olayların yanında, Greyjoylar da aslında savaştalar ama dizide onlardan ses yok. Bu konuda fazla detaya inmiyorum umalım da ilerdeki sezonlarda diziye katarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
21
12
4
2
2
1