Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'da Dursun Özbek Yönetimi İbra Edildi, Taraftar Küplere Bindi!

Galatasaray'da Dursun Özbek Yönetimi İbra Edildi, Taraftar Küplere Bindi!

Galatasaray Kulübü Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda Dursun Özbek yönetimi mali ve idari yönden ibra edildi. Kulübün 31 Aralık 2016 itibarıyla net borcunun 1 milyar 189 milyon 211 bin 671 lira olduğu açıklandı. Başkan Dursun Özbek, gelecek sezon Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılabileceğini de söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde devam eden mali kongrede, 2016 yılı için Dursun Özbek yönetiminin faaliyetleri ibraya sunuldu.

Üyeler, Özbek yönetimini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra etti.

Genel kurulda son oylama ise denetleme kurulu için yapıldı ve bundan da ibra kararı çıktı.

İbranın ardından kürsüye gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 'Bir yılın ardından hesaplarımızı verdik. Bana gösterdiğiniz teveccühe ve güvene sonsuz teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Yaşasın Galatasaray.' ifadelerini kullandı.

Kulübün borcu:

Kulüp ve bağlı ortaklıkların net borcunun toplam 1 milyar 830 milyon 597 bin 716 lira, alacakların ise 641 milyon 386 bin 45 lira olduğu belirtildi. Konsolide borç-alacak farkının ise 1 milyar 189 milyon 211 bin 671 lira olduğu aktarıldı.

Galatasaray Kulübünün 31 Aralık 2015 itibarıyla borç-alacak farkı, 963 milyon 473 bin 160 lira olarak gerçekleşmişti.

'Avrupa kupalarına katılımla ilgili en ufak sorun yok'

Dursun Özbek, Galatasaray Futbol Takımı'nın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılımı konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı ekibin, mali kriterlerdeki eksikler dolayısıyla bu sezon Avrupa kupalarından men edildiğini hatırlatan Özbek, 'Bu sene itibarıyla cezamız bitiyor. Önümüzdeki sezon, hatta bir sonraki sezon da Avrupa kupalarına gidemeyeceğimiz yönünde söylemler var. Bunlar doğru değil.' ifadelerini kullandı.

300 milyonluk vergi borcu 27,4 milyona düşürüldü

Kulübün 300 milyon lira seviyesindeki vergi cezasının, uzlaşma yoluna gidilerek, 72 ay vadeyle 27,4 milyon liraya çekildiğini anlatan Özbek, banka borçlarından kaynaklı faiz ve kur farkı zararının da eklenmesiyle rakamın yükseldiğini anlattı.

TT Arena'nın tapusu alındı

TT Arena'nın tapusu alındı

Konuşmasını görsellerle de destekleyen Dursun Özbek, barkovizyona bir tapu senedinin resmini yansıtarak, 'Şu anda ekranda gördüğünüz, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın tapusudur efendim. Bir gün önce aldık.' ifadelerini kullandı.

Sosyal medya tepkileri

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
16
16
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Troll

inşallah ibra dediği ibrahimoviçtir

Malik Can

Kendiyle çelişmedi mi şimdi? Galatasaray'ın başına geçme amacı borçları aynı oranda artırmak değil, düşürmekti. Ama borçlar arttı vizyon, itibar düştü. Sanır... Devamını Gör

necmi bin mozart

Bu adamın gitmesini gösteren en önemli unsur Beşiktaşlıların bile bize gülmesidir

Pon Jacim

cok basitsiniz