Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Benfica Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Galatasaray - Benfica Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
22.10.2015 - 11:33

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Galatasaray, Benfica'yı 2-1 yendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın dönüşü - Şansal Büyüka

Yeter be kardeşim yeter... Biz bu işi yaptık, biz bu  işi başardık... Gene yaparız, gene başarırız... Tıpkı dün akşam olduğu gibi...

Bu galibiyet, Galatasaray’ın sadece Benfica’yı yenişi değil, Avrupa’yı yeniden hatırlayışı, Avrupa’ya yeniden dönüşüdür...

Galatasaray gibi, genlerinden Avrupa fışkıran bir takım, Juventus maçından bu yana, yani tam 10 maçtır, nasıl  olur da kazanamaz? Anormal olan Galatasaray’ın Benfica’yı yenişi değil, anormal olan, Galatasaray’ın bu galibiyet için tam 10 maç beklemesiydi...

Devamı...

Yıkımdan zafere müthiş mücadele - Ahmet Çakır

Cim Bom sonunda Şampiyonlar Ligi'ne döndü… A.Madrid ve Astana maçlarında yaşanan hüsranların ardından Benfica zaferiyle taraftarını mutlu etti.

Sarı Kırmızılı takım özellikle ikinci yarıda ölümüne bir mücadele vererek 3 puanı rakibinden söküp aldı ve gruptaki hesapları değiştirdi.

Devamı...

10 Numara Galibiyet - Ali Ece

Maçın hemen başında Bilal, Jonas’ı faulle durdurmak zorunda kaldı. Benfica, serbest vuruşu olabilecek en hızlı şekilde kullanırken, akıllara bu tip hızlı faul atışı kullanımlarını düdük ya da kartlarıyla sürekli engelleyen Türkiye Ligi hakemleri geldi.

Galatasaray savunması da Türkiye Ligi maç temposu ölçütlerine göre yerleşince yani Şampiyonlar Ligi standartlarına göre doğru pozisyonu almakta geç kalınca, Benfica adeta maça 1-0 önde başladı.

Devamı...

Ve takım oldular - Levent Tüzemen

Geri dönüşün mimarı taraftardı... Seyircinin temposu rakibi şaşırtırken, Galatasaraylı futbolcuları coşturdu

Galatasaray için Benfica zaferi yeniden takım olmak adına atılmış dev bir adımdır. Muslera dahil her oyuncunun erken golle geriye düştükten sonra önce maçı döndürmek adına kazanma isteği sonra da gol yememek için verdiği mücadele alkış gerektirir.. Benfica gibi ayağa iyi top yapan, hücuma hızlı çıkan ve fizik kalitesi üst düzeyde olan bir takıma karşı Galatasaraylı oyuncular özveri ve özgüvenle oynadı.

Geri dönüşün en büyük mimarı seyirciydi.

Devamı...

Doğru analiz ve zafer - Mehmet Demirkol

2. dakidaki golde Hakan ve Chedjou’nun büyük gafları ve Gaitan’ın gösterişli golü dışında Galatasaray hiç açık vermeden ilk yarıyı kapattı. Çok iyi geri döndüler. Zaman zaman rakip kanat hücumcuları çizgiye indiyse de kafayı kaldırdıklarında pas verecek kimse bulamadılar. Özellikle orta sahanın savunmaya yakın duruşu boşluk bırakmadı. İyi analiz ve kuşkusuz iyi bir uygulamaydı bu. Zaman zaman erken faullerle de Benfica’nın hızlı 5’li kontralarını kestiler. Zamanında gelen penaltıysa işi tamamen düze çıkardı. 

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mükemmel galibiyet - Hakan Can

Gençlerbirliği maçının ilk yarısının sonunda yapılan Rodriguez-Yasin değişikliği yalnız lig maçını değil Benfica karşılaşmasını da kazandırdı. Orta sahanın merkezini yalnızca Selçuk ve Bilal’e emanet etmek, sol kanadı da, sağ kanadı da, Sneijder’i de verimli kıldı.

Takımın en güvenilir ikilisi haline gelen Hakan Balta ve Chedjou’nun peşpeşe yaptıkları hatalar sonrası, meşin yuvarlak rakibin en etkili futbolcusu Gaitan’ın güzel vuruşuyla daha 2. dakikada ağlara gittiğinde kabus gibi bir futbol gecesi yaşanacağından endişelendik. Ancak endişeler boşa çıktı.

Devamı...

Uzun zaman sonra nihayet - Cüneyt Tanman

Uzun za­man­dan be­ri Şam­pi­yon­lar Li­gi­’n­de ga­li­bi­ye­ti ol­ma­yan Ga­la­ta­sa­ra­y’­ın şan­ssız bir gol yi­ye­rek baş­la­ma­sı 10-15 da­ki­ka­lık bir şok ya­şat­tı. Bu çok do­ğal.

An­cak iler­le­yen da­ki­ka­lar­da Ga­la­ta­sa­ray, ken­di­ni bul­ma­ya baş­la­dı ve oyu­nun kon­tro­lü­nü eli­ne al­dı.

Gol yi­ye­rek oyu­na baş­la­mak as­lın­da po­zi­tif bir ha­va­ya ne­den ol­du. Ben­fi­ca ma­çı ko­lay ka­za­na­bi­le­ce­ği­ni dü­şün­dü. Çok ra­hat­la­dı­lar. İle­ri çık­mak için çok ça­ba har­ca­ma­ya ge­rek duy­ma­dı­lar.

Devamı...

Muhteşem dönüş - Osman Şenher

G.Saray, Şampiyonlar Ligi’ndeki son galibiyetini 2013’ün Aralık ayında Juventus’u yenerek almıştı. O günden beri üç puana hasretti. Dün geceki rakip Atletico Madrid’i kendi sahasında yenen Benfica. Maç o kadar önemli ki Galatasaray galip gelemezse belki de Devler Ligi’ne veda edecek.

Portekiz ekibi maça Gaitan’ın golüyle başladı. İlk 10 dakika Galatasaray gerçekten Benfica’nın hücumları karşısında resmen boğuldu. Ancak Cim-Bom golden sonra maçı bırakmadı, tam tersine sahalarda uzun zamandan beri görmediğimiz bir direnç göstermeye başladı. Yasin solda, Podolski sağda, Umut da forvette kendini parçalarcasına rakip defansa baskı yaptılar. Ve önce penaltı, daha sonra Podolski’nin golü geldi.

Devamı...

Mimar Hamzaoğlu - Mustafa Sapmaz

En başa Hamzaoğlu’nu yazmak gerek. Transfer sezonunda ismi yanar dönerli yıldızlar alınmadığı sırada “takım oyunu” ile daha iyi olmaya çalışacaklarını açıklıyordu! Dün gece bunu ete kemiğe büründürdü.

Tek tek baktığımızda daha yetenekli oyuncuları bulunan Benfica’yı, üstelik saha içi organizasyonu kendinden daha iyi bir takım olduğu halde, yenebilmek bununla mümkün olabilirdi.

Devamı...

Kalite sahne aldı - Altan Tanrıkulu

Atletico Madrid maçına başladığı gibi başladı Galatasaray.. Savunmadaki bir anlık dağınıklık Benfica’ya golü getirdi.. Tribündeki taraftarlar, Hamza Hamzaoğlu ve futbolcular şok olmuştu.. Aslında Benfica bile beklemiyordu bu kadar kolay ve bu kadar erken öne geçmeyi..

Galatasaray’ın şaşkınlığını üzerinden atması uzun sürmedi.. Portekiz ekibi ayağa iyi pas yapıyordu ama Galatasaray’ın Umut dışındaki ön alandaki oyuncuları kendine gelmişti.. Yasin, Podolski ve Sneijder sürekli yer değiştiriyorlar, Selçuk ve Bilal de orta alanı organize ediyorlardı.. Astana maçında güzel bir gol atan Bilal tam ihtiyaç olduğu an sahne aldı ve şutuyla bu kez penaltı kazandırdı.. Galatasaray Selçuk’un güzel vuruşuyla toparlanıp Podolski’nin kişisel çabasıyla öne geçti..

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
1
1
0
0
0