Görüş Bildir
Haberler
Futbol Tarihine Sadece Kurtardıklarıyla Değil Yaptıkları Çılgınlıklarla Akla Gelen 8 Kaleci

Futbol Tarihine Sadece Kurtardıklarıyla Değil Yaptıkları Çılgınlıklarla Akla Gelen 8 Kaleci

Enver K.
01.05.2017 - 15:52 Son Güncelleme: 24.08.2020 - 16:48

Futbolun yalnız kahramanları olan sadece kalelerinde top kurtararak devleşen değil çılgınlıklarıyla bilinen futbol dünyasının unutulmaz 8 kalecisi;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Artur Boruc

Maçın içinde takım arkadaşıyla kavga etmesi, milli maçta Hırvat taraftarlara hareket çekmesi, taraftarların arasına girip çılgınca hareketleri... Artur Boruc, kariyeri boyunca hiç uslanmadı. Özellikle Celtic yıllarındaki vukuatlarıyla gündemin bir numaralı ismiydi.

2. Oliver Kahn

Alman futbol efsanelerinden Kahn, oldukça agresif bir futbolcu karakterine sahipti. Gerektiğinde kendi takım arkadaşının yakasından tutup çekerdi. Tabii bir de Kaiserslautern maçında elindeki topu bırakıp rakip takım oyuncusu Mikic'i kovalamıştı. Fazla çılgın bir kaleciydi.

3. Jens Lehmann

Alman kalecinin büyük vukuatları yok. Ancak kariyerinin son baharında, Stuttgart'ta oynarken bir olayı gündeme oturmuştu. Şampiyonlar Ligi maçında kalesini terk edip reklam panolarının arkasına tüneyen Lehmann, idrarını yapıp tekrar sahaya gelmişti.

4. Jose Luis Chilavert

Paraguaylı efsane kalecinin en önemli özelliği, harika bir frikikçi olmasıydı. 2003'e dek milli takım forması giyen Chilavert, özellikle uzaktan frikiklerde usta bir isimdi. Özellikle 2002 Dünya Kupası'nda Slovenya'ya karşı uzaktan vurduğu nefis frikiği kaleci kritik bir kurtarışla çıkarmış, Chilavert büyük üzüntü yaşamıştı.

5. Jorge Campos

5. Jorge Campos

Meksikalı eski eldiven için de çılgın sıfatını koymak gayet makul. 1.70'lik boy, bir kaleci için oldukça vasat sayılabilir. Ama Campos, deyim yerindeyse kedi gibiydi. Fakat onu çılgın yapan en önemli özelliği, maçlarda tercih ettiği formalardı. Adeta gökkuşağı gibi parıldardı. Rivayete göre renkli forma seçiminin sebebi, rakip oyuncuların dikkatini dağıtmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fevzi Tuncay

Fevzi'ye çılgın sıfatının eklenmesinde en önemli faktör, bir Rizespor maçıydı. Hatalı bir gol yiyen Fevzi, kafasını defalarca kale direğine vurmuştu. O görüntüler uzun süre konuşuldu.

7. Rogério Ceni

Ceni, 'Futbolda atanınla tutanın iyi olacak' sözünü karşılayan muazzam bir kaleciydi. Kariyeri boyunca 131 gol atan Ceni, attığı frikik golleriyle Dünya futbolunun unutulmaz kalecileri arasında yer alıyor. Onu çılgın yapan 100 gole ulaşan ilk ve tek kaleci olması.

8. Rene Higuita

8. Rene Higuita

Kolombiyalı Higuita, şüphesiz hemen hemen her futbolseverin tanıdığı bir isim. Uzun ve kaba saçları, esmer teni ve bıyıklarının yanı sıra onu çılgın yapan en önemli özelliği, kendine has 'Akrep kurtarışı'ydı. Kritik maçlarda bile bu hareketi yapmaktan çekinmeyen Rene, şüphesiz piyasanın en çılgın kalecilerinden.

Goal

Şampiyonlar Ligi heyecanı kaldığı yerden devam ediyor, futbolseverler bu keyfi Ruffles’la birlikte evlerinde yaşıyor!

Şampiyonlar Ligi heyecanı kaldığı yerden devam ediyor, futbolseverler bu keyfi Ruffles’la birlikte evlerinde yaşıyor!

Maçlar seyircisiz oynansa da tribünler evde doluyor! Sen de aç bi’ maç, Ruffles’la dalgana bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
60
31
14
12
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Roronoa Zoro

#5 Süheyl Uygur kaleye geçerse...

Özge Ş

Kiraly dayı nerde ?

Burak Aydemir

Oliver Kahn a maçta kafayı gömen futbolcunun videosu olsa sigaramı yakar keyifle tekrar tekrar izlerdim.