Görüş Bildir
Haberler
Futbol Efsanesi Pele, Eşyalarını Açık Artırmaya Çıkarıyor

Futbol Efsanesi Pele, Eşyalarını Açık Artırmaya Çıkarıyor

Futbolun gelmiş geçmiş en iyisi olarak gösterilen Brezilyalı efsane Pele, Londra'da düzenlenecek açık artırmada kazanımlarının büyük bir kısmını satacak. Açık artırmadan 5 Milyon pound kazanması beklenen Pele bu paranın bir kısmını Brezilya'nın en büyük pediyatrik hastanesine bağışlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen Pele, kariyeri boyunca kazandığı ödülleri ve hatıraları Londra'da düzenlenecek açık artırmayla satışa çıkaracak. Uzmanlara göre, yapılacak müzayedede 5 milyon pound civarında bir gelir elde edilecek ve bu rakam spor dünyasındaki en yüksek bedelli açık artırma olarak tarihe geçecek.

FIFA tarafından ''Yüzyılın futbolcusu'' seçilen 3 Dünya Kupası sahibi Pele, Julet Rimes Kupası'nın (1974 Dünya Kupası'na kadar şampiyonlara verilen kupa) replikası ve 1977'de Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde kazandığı şampiyonluk yüzüğünü de satışa çıkaracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 yaşında Santos'ta profesyonel olduğu yıllardan, 2014'te kulüp elçisi olduğu döneme kadar kariyerinde elde ettiği hatıraları satışa çıkaracak olan efsane futbolcu, 2 binden fazla eşyayı söz konusu müzayedede elden çıkaracak.

3 gün sürmesi beklenen açık artırma hakkında bilgi veren müzayede şirketinin yöneticisi Martin Nolan'a göre, koleksiyondaki en değerli parça Julet Rimes Kupası'nın replikası. Kupanın 280 bin - 410 bin pound arasında alıcı bulması bekleniyor. Pele'nin kazandığı 3 Dünya Kupası madalyalarının her biri 140 bin pound fiyatla satışa çıkacak.

Nolan, Pele'nin 75 yaşında olduğunu, kariyeri boyunca kazandığı ödülleri ve hatıraları dünyanın çeşitli müzelerindeki insanların görmesini arzuladığını söyledi.

"Umarım benim hikayemi gelecek nesillerle paylaşırlar"

"Umarım benim hikayemi gelecek nesillerle paylaşırlar"

Müzayede hakkında görüşlerini dile getiren Pele, ''Santos'taki şehir müzesine koleksiyonumun hatırı sayılır bir kısmını bağışlarken taraftarların ve koleksiyoncuların geçmişimi bilmesini istedim. Umarım onlar da benim hikayemi çocukları ve gelecek nesillerle paylaşır. Londra'daki açık artırmadan elde edilecek gelirin bir kısmını Brezilya'nın en büyük pediyatrik hastanesine bağışlayacağım'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra'daki Julien’s Auctions'da düzenlenecek olan müzayede 7-9 Haziran 2016'da gerçekleşecek.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
18
12
8
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eric Cartman

Kim la sikko bir ligin gol kralı olmuş adamın eşyalarına para veren?

ringring

pelenin değerini bilmeyenler cahilliklerinide alıp uzaklaşabilirmi

Y Y Z

ADam bile değer vermiyor artık. gidip sen milyon dolar vereceksin. Şimdiden kim alıyorsa çok malsın dostum. reklam yapıcak işde