Görüş Bildir
Haberler
Funda Hayırlı Yazio: Yola Dair

etiket Funda Hayırlı Yazio: Yola Dair

Onedio Arena
11.05.2022 - 21:03 Son Güncelleme: 26.06.2022 - 17:07

'Ben de yoluma giderim…' diyor Sezen.

Bir ömür gidilecek o yolu aramakla geçmiyor mu? Tam buldum diyorsun ömür sona eriyor, yitip bitiveriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne çok yol var halbuki önümüzde…

Bitip tükenmeyen uzun yollar. Seç birini, ilerle, yürü, yol al.

Öyle kolay olmuyor işte o seçimi yapabilmek. Hangi yola ne kadar hazırsın, ne kadar dayanabilirsin? İnce işler, küsuratlı hesaplar yapayım, doğru neticeyi bulayım derken bir bakımsız ezdirmişiz, gezdirmişiz gönlümüzü..

Seçtiğimiz yollardan ilerlerken bazen yön değişikliği yapar, başka yollardan karşı istikamete doğru geçiş yaparız. Başka güzelliklerin farkına vardıkça belki de keşkeler kaplar içimizi…. Oysaki her yolun, her yönün hem aklı alacak güzellikleri, hem de aklı giderecek acıları mevcut. Her tercihte kaçınılmaz netice…. O kaçındığımız keşkeler ve acılar bizi güzelliklere müptela kılıyor oysaki.

Pandemi süreciyle başka yollar keşfettik, kendimize çıkan, belki daha karanlık ve karmaşık.

Pandemi süreciyle başka yollar keşfettik, kendimize çıkan, belki daha karanlık ve karmaşık.

Her ne kadar fiziksel kısıtlamalar bizi bunaltsa da, başka keşiflere yelken açtık. İnsanoğlunun muhteşem insanlık serüvenine bir de bu eklenmiş oldu…Tüm dünyanın  aynı anda aynı kısıtlamalara maruz bırakıldığı (bildiğim kadarıyla) ilk dönemin canlı şahitleriyiz. Bu süreç kendi iç yolculuğumuzun derinlerine inme fırsatı yakaladığımız bir zaman oldu dersek pek de abartmış olmayız.

Bu yolculukta en az diğer yol ve yolculuklar kadar heyecan verici, sürprizler ve güzelliklerle dolu. Hatta matruşka gibi iç içe geçmiş, gizli kalmış, üstü örtülmüş pek çok hayret verici meseleler çıkıveriyor karşımıza. İşte tam burada taa ötelerden kadim bilgilerden süzülerek günümüze ulaşan Enneagram denilen Mizaç Tanıma sistem ve yöntemi diye tarif edebileceğimiz bir öğretinin ismini zikretmek gerekiyor. Kendini bilme yolculuğunda her yolcunun işine yarayacak, işini kolaylaştırıp gönül karışıklığını giderecek kadim bir öğretinin varlığından haberdar olmak hakikatten mutluluk verici. Hayatımda Enneagram öncesi ve sonrası diye bir durum söz konusu. Bir büyüteç gibi görmekte ve anlamakta zorlandığım pek çok durumu daha net ve anlaşılır görebiliyorum ve daha bana neler kazandıracak merak ve heyecanla bekliyorum…

Funda Hayırlı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın