Görüş Bildir
Haberler
Frida Kahlo'dan Charles Dickens'a Büyük İsimlerin Birbirinden Tuhaf Alışkanlıkları

Frida Kahlo'dan Charles Dickens'a Büyük İsimlerin Birbirinden Tuhaf Alışkanlıkları

Penny
28.07.2018 - 10:00

Yazar ve illüstratör Ellen Weinstein, büyük isimlerin batıl inançlarını ve takıntılarını illüstrasyonlarla anlatmış. İşte Frida Kahlo’dan Coco Channel’a başarılı isimlerin batıl inançları, takıntıları ve alışkanlıkları.

Kaynak: http://www.artfulliving.com.tr/sanat/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Coco Chanel: 5 rakamı

Coco Chanel: 5 rakamı

Fransız moda tasarımcısı Coco Chanel batıl inançları oldukça kuvvetli isimlerden biriymiş. Söylendiğine göre 5 sayısının kendisine uğur getireceğini falcı bir kadından öğrenmiş ve bu nedenle ünlü kokusunu No:5 olarak adlandırmış. Ayrıca, dairesinde 5 rakamı şeklinde tasarlanan kristal bir avize bulunuyormuş. Koleksiyonlarını yılın beşinci ayında sergilemeye çalışırmış.

Pablo Picasso: Özüne bağlılık

Pablo Picasso: Özüne bağlılık

İspanyol sanatçı Pablo Picasso, eski kıyafetleri, saçı ya da kestiği tırnak parçalarını “özünden” bir parça kaybolacağını düşünerek atmazmış. Koleksiyonerler, Picasso öldüğü zaman resimden baskıya, seramikten sahne dekoruna kadar eşya ve beden parçalarının bulunduğu elli bine yakın eşya edinme şansı bulmuş.

Charles Dickens: Kuzeye göre uyumak

Charles Dickens: Kuzeye göre uyumak

Gittiği her yere pusulasını götüren Charles Dickens, her zaman kuzeye doğru uyurmuş. Bunun, yaratıcılık ve yazma gücünü geliştirdiğine inanıyormuş.

Yoko Ono: Kibrit yakmak

Yoko Ono: Kibrit yakmak

Ünlü multimedya sanatçısı ve barış hareketi aktivistlerinden Yoko Ono, gençliğinde ışık ve sese karşı çok duyarlıymış. Karanlık bir odada ateş söndürme ve kibrit yakmanın kendisini rahatlattığını keşfetmiş. Bazen kardeşi önünde de gerçekleştirdiği bu ritüleli rahatlayana kadar devam ettirirmiş. Sonrasında, performanslarının bir parçası olan ve Lighting Piece diye adlandırdığı bu özel ritüel, Fluxus topluluğu tarafından kayıt altına alınmıştır.

Diane von Fürstenberg: Uğur parası

Diane von Fürstenberg: Uğur parası

Moda tasarımcısı ve Diane von Fürstenberg, gençken babasının kendisine verdiği, II. Dünya Savaşı’nda ayakkabısında bulunan yirmi frankı uğur parası olarak görüyormuş. Tasarımcı, her defileden önce iyi şans getirmesi için bu parayı ayakkabısına bantlıyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Frida Kahlo: Bahçe düzenleme alışkanlığı

Frida Kahlo: Bahçe düzenleme alışkanlığı

Meksikalı ressam Frida Kahlo, aynı zamanda iyi bir bitki yetiştiricisiymiş. Sıklıkla otobiyografik olan resimlerini, Diego Rivera ile paylaştığı evlerinin, bakımını kendisinin üstlendiği bahçesinde yer alan çiçek ve bitkilerle doldururmuş. Kahlo’nun iyi bakılan bahçesi, sanatçı için ilham ve rahatlama mekânıyken Meksika kökenli birçok çiçek, bitki ve meyveyi yetiştirebildiği tek yermiş. Sanatçının hastaneden getirildiğinde ölmeden önceki son arzusu da yatağının bahçeyi görecek şekilde yerleştirilmesi olmuş.

Dr. Seuss: Şapka takıntısı

Dr. Seuss: Şapka takıntısı

Dr. Seuss olarak bilinen yazar ve illüstratör Theodor Seuss Geisel, üç yüze yakın geniş bir şapka koleksiyonuna sahipmiş. İlham gelmediğinde, dolabının olduğu yere gider, koleksiyonundan seçtiği bir şapkayı takar ve fikir bulmayı beklermiş. Sanatçının tuhaf alışkanlıkları, klasikleşen Şapkadaki Kedi'nin (The Cat in the Hat) de bulunduğu en ünlü çocuk kitaplarından bazılarını yaratmasına yardımcı olmuştur.

Salvador Dalí & İspanyol ağaç oyması

Salvador Dalí & İspanyol ağaç oyması

İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin de, batıl inançları çok kuvvetliymiş. Kendisini kötülüklerden koruması için çevresinde daima küçük İspanyol ağaç oymaları taşırmış. Kendine özgü kişiliğiyle bilinen sanatçı, bir seferinde dalgıç kıyafetleri ve başlığı içinde ders anlatırken neredeyse ölümden dönmüş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
31
24
20
13
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Salvador Dalí boşuna "Sürrealizm Benim" dememiş...

Gulcin Akhan

en güzel Frida Kahlo sözleri https://resimliguzelsozler.org/frida-kahlo-sozleri/