Görüş Bildir
Haberler
French Press Ne İşe Yarar, En Güzel Kahve Tarifleriyle Anlatıyoruz!

etiket French Press Ne İşe Yarar, En Güzel Kahve Tarifleriyle Anlatıyoruz!

Berna Partal
09.02.2022 - 17:37

French Press icat edildiğinden bu yana uzun yıllardır kullanılan bir kahve hazırlama ürünüdür. Bu ürünün ne işe yaradığını anlatıp, ısıya dayanıklı French Press kullanarak yapabileceğiniz birbirinden lezzetli kahve tariflerini derledik. Siz de kahve tutkunuysanız bu tariflere mutlaka göz atın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

French Press ne işe yarıyor?

French Press ne işe yarıyor?

Kağıt filtre ya da elektriğe gerek kalmadan French Press kullanarak kahve demleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken su kaynatıp biraz beklemek. Bu sırada favori kahvenizi French Press'e koyabilirsiniz.

French Press kullanımı ve temizliği oldukça kolay!

French Press kullanımı ve temizliği oldukça kolay!

Ardından sıcak suyu kahveye ekleyip biraz bekleyin ve karıştırın. Kahveniz demlendiğinde demleme pistonunu yavaş bir şekilde aşağı itin. Kullanımdan sonra bulaşık makinesinde ya da elde yıkayabilirsiniz.

Sade filtre kahveyle başlayalım!

Sade filtre kahveyle başlayalım!

Sade ve sert kahve içmeyi seviyorsanız French Press kullanarak sade filtre kahve yapmak çok kolay! Fincan başına yaklaşık 13 gram kahve koyup 2 ya da 4 dakika sıcak suyla demleyin. 

Aromalı ya da aromasız kahvenizi ısıya dayanıklı French Presste demleyip afiyetle içebilirsiniz.

Soğuk sevenler için Cold Brew!

Soğuk sevenler için Cold Brew!

Yaklaşık 100-150 gram iri çekilmiş favori kahvenize 1 litre soğuk su ekleyin. Ardından 12 ile 16 saat arasında kahveyi bekletin. Sonrasında hazırladığınız kahve konsantresini French Press'in filtresinden geçirin ve serinleyin!

Sanatıyla da kendinden söz ettiren latte!

Sanatıyla da kendinden söz ettiren latte!

Espresso bazlı olan latteyi French Press kullanarak hazırlamak için önce kahvenizi istediğiniz gibi demleyin ve espresso shot olarak kenara ayırın. 

Ardından French Press'le ya da süt köpürtücüyle süt köpüğü oluşturun. French Press'te köpük oluşturmak için haznenin yarısından biraz az süt ekleyin ve filtreyi yukarı aşağı hareket ettirip köpük oluşturun.

Espresso shotı fincana ekleyip süt köpüğünü de yavaş yavaş üzerine dökün. Bu noktada yaratıcı olup latte sanatınızı konuşturabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iced latte de sıcak günlerin vazgeçilmezi...

Iced latte de sıcak günlerin vazgeçilmezi...

Uzun bir bardağı buzla doldurun. Taze öğütülmüş kahveyle French Press'te hazırladığınız filtre kahveyi bardağa doldurun. Üzerine süt ekleyin. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı ya da vanilya şurubu da ekleyebilirsiniz. Karışımı kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Dilerseniz tüm malzemeleri bir kavanoza koyup sıkıca kapatarak karıştırabilirsiniz. Bu sayede kahveniz daha köpüklü durur. Afiyet olsun!

Son olarak Caramel Macchiato...

Son olarak Caramel Macchiato...

French Press ile espresso shot hazırlayın. Ardından süt köpürtün. Fincanın altına vanilya şurubu ekleyin. Bardağın 3/4'ünü süt ile kalanını da köpükle doldurun. Son olarak bardağa espresso shot ve karamel sosu ekleyin ve afiyetle için!

Siz de bu kahveleri evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Siz de bu kahveleri evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

French Press fiyatları da oldukça uygunken hemen bir tane alıp bu kahveleri deneyin. French Press kullanarak bu kahveleri evde yapmak gayet kolay!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın