Görüş Bildir
Haberler
Fransız mucit jet motorla uçan kaykay yaptı

Fransız mucit jet motorla uçan kaykay yaptı

Emre Emanet
19.04.2016 - 02:34

Fransız mucit Franky Zapata’nın sahibi olduğu Zapa Racing tarafından yeni tasarlanan Flyboard Air'ın ilk test uçuşu gerçekleştirildi. Test uçuşu sırasında kayda alınan görüntülerin yayınlanmasıyla, birçok teknoloji sitesinde hoverboard'ın gerçek olup olmadığı tartışıldı. Bir yıl önce su ile çalışan jetpack'leri piyasaya süren şirketin sahibi Franky Zapata, tartışmaların ardından konuştuğu Amerikan The Verge sitesine, uçan kaykayın altındaki jet motoruyla çalıştığını açıkladı.

3 km yüksekliğe kadar havalanabiliyor

Flyboard Air, kullanıcısının üzerindeki hareketlerine göre yön değiştiriyor. Sürücü elindeki cihaz ile de kaykaya yön verebiliyor, yüksekliğini ayarlayabiliyor. Jet motorları ile çalışan kaykay, 3 kilometre yükseliğe kadar havalanabiliyor ve havada 10 dakikaya kadar kalabiliyor.

''İnsanların seyahat etme şeklini değiştirmek istiyoruz''

Teknoloji sitesi The Verge'e konuşan Zapata, uçan kaykaydan sadece bir tane olduğunu, müşteriler için üretilecek versiyonların gelecek aylarda piyasaya sürüleceğini açıkladı: 

''Şu anda elimizde sadece bir makina var ve ikincisi üzerine çalışıyoruz. İlki, dürütçe söylemek gerekirse sadece medyanın dikkatini çekmek için üretildi. Bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorduk. Sadece insanlara neler yapabileceğimizi göstermek için ilk versiyonu ürettik. AR-GE çalışmalarımızı tamamladık. Aynı kaykayı kullanacak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz, stabilizasyonu güçlendireceğiz ve bu herkesin kullanabileceği bir kaykay olacak. Teknolojiyi kullanarak insanların seyahat etme şeklini değiştirmeyi amaçlıyoruz.'' 

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/jet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın