Görüş Bildir
Haberler
Fransa, Arafat Davasını Düşürdü

Fransa, Arafat Davasını Düşürdü

İçeriğin Devamı Aşağıda

2004'te ölen Filistin lideri Yaser Arafat'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasını soruşturan Fransız makamlar, delil yetersizliği nedeniyle soruşturmanın kapatıldığını açıkladı.

Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, yürütülen soruşturmada Arafat’ın eşi Suha tarafından iddia edildiği gibi, Radyoaktif içerikli polonyum maddesiyle zehirlendiğine dair yeterli delil bulunamadı.

2004 yılı sonbaharında Ramallah’ta rahatsızlanan Yaser Arafat, durumu kötüye gidince Paris’te bir askeri hastaneye kaldırılmış ve burada 11 Kasım 2004 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Arafat’ın eşi o tarihte otopsi yapılmasına karşı çıktığı için, kesin ölüm nedeni öğrenilememişti. 

İsviçreli uzmanların Arafat’ın özel eşyalarında polonyum’a rastlandığını açıklamaları üzerine, Suha Arafat cinayet davası açmıştı. 

Bunun üzerine Arafat’ın mezarı 27 Kasım 2012 tarihinde açılmış, 60’a yakın kemik örneği alınarak İsviçreli, Rus ve Fransız uzmanlar tarafından iddialar incelemeye alınmıştı.

Zehirlenmiş olma ihtimali yüzde 83

İsviçreli adli tıp uzmanlarının raporuna göre ölümün polonyum zehirlenmesiyle bağlantılı olma ihtimali yüzde 83.

Al Jazeera’ya konuşan İngiliz adli tıp uzmanı Dave Barclay’ye göre, elde edilen bulgular Arafat’ın zehirlenerek öldürüldüğüyle ilgili yeterli kanıtı sunuyor.  Barclay “Arafat’ın ölümüne yol açan silahı bulduk. Ama bu silahı vaktiyle kimin kullandığını bilmiyoruz” demişti.

Arafat’ın ölümü

Arafat’ın ölümü

Ekim 2004’te Ramallah’taki karargahında İsrail kuşatması altında yaşayan Arafat’ın ciddi bir sağlık sorunu yoktu. 12 Ekim’de yemekten sonra aniden hastalandı. Baş dönmesi, bulantı ve karın ağrısı gibi şikayetler üzerine doktoru soğuk algınlığı teşhisi koydu. Ama sağlık durumu hızla kötü gitmeye başladı. Bunun üzerine Ramallah’a Mısır ve Tunus’tan doktorlar geldi.

29 Ekim’de helikopterle Ürdün’e götürülen Arafat, buradan da Fransız Hükümeti’ne ait bir uçakla Paris’teki Percy Hastanesi’ne kaldırıldı. Fransız doktorlar hastalığına bir teşhis koyamadı. Arafat komaya girdi. 11 Kasım’da, 75 yaşında öldü.

Filistinliler Arafat’ın ölümünden İsrail’i sorumlu tutuyor.

DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0