Görüş Bildir
Haberler
Foxconn 60 Bin İşçinin Yerine Robot İstihdam Edecek

Foxconn 60 Bin İşçinin Yerine Robot İstihdam Edecek

Batuhan
26.05.2016 - 16:26

Çin’de Apple ve Samsung’a üretim yapan Foxconn şirketinde 60 bin çalışanın işine son verildiği, bu kişilerin yerine robotların kullanılacağı bildirildi. Bir danışmanlık şirketinin Oxford Üniversitesi’yle birlikte yaptığı bir araştırma ise robotların devreye girmesiyle dünya genelinde yüzde 35 oranında iş kaybı oluşabileceği uyarısı yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

South China Morning Post gazetesine konuşan Kunşan bölgesi halkla ilişkiler sorumlusu Şu Yulian, robotların devreye girmesiyle çalışan sayısının 110 binden 50 bine düştüğünü söyledi.

Şu, diğer şirketlerin de bu yolu izlemesinin beklendiğini söyledi.

Jiangsu eyaleti sınırları içindeki Kunşan bölgesi, Çin’de elektronik sanayinin merkezi konumunda.

Çin robot teknolojisine büyük miktarda yatırım yapıyor.

"Üretim faaliyetlerimizde otomasyondan ve insan gücünden yararlanmaya devam edeceğiz”

"Üretim faaliyetlerimizde otomasyondan ve insan gücünden yararlanmaya devam edeceğiz”

Foxconn yetkilileri BBC’ye açıklamasında, birçok üretim hattında robotların kullanılmaya başlandığını doğruladı ancak şirket bunun uzun vadede iş gücü kaybına yol açmayacağını savundu.

Şirketin açıklamasında, 'Daha önce çalışanlarımız tarafından yapılan ve tekrara dayanan işleri robotlar ve diğer yaratıcı üretim teknikleriyle gerçekleştiriyoruz ve eğitimle çalışanlarımızı üretim sürecinde araştırma geliştirme, süreç ve kalite kontrolü gibi yüksek katma değerli alanlara yönlendiriyoruz. Üretim faaliyetlerimizde otomasyondan ve insan gücünden yararlanmaya devam edeceğiz” denildi.

Yüzde 35 işgücü kaybı uyarısı

Yüzde 35 işgücü kaybı uyarısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eylül 2014’ten bu yana Guangdong eyaletindeki Dongguan kentinde toplam 505 fabrikada robot teknolojisine 4.2 milyar yuan (yaklaşık 630 milyon dolar) yatırım yapıldığı belirtiliyor.

Deloitte danışmanlık şirketinin Oxford Üniversitesi’yle birlikte yaptığı bir araştırma sonucunda robotların devreye girmesiyle dünya genelinde yüzde 35 oranında iş kaybı oluşabileceği uyarısı yapılmıştı.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
20
16
12
8
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Rain

Bizde yıllardır var robot teknolojisi. Yüzümüze tükürüp bu milletin anasını sikecez diyenlere robot oldu memleket. Daha ne...Başkentte bile her yere manalı b... Devamını Gör

feyk

bunu konusu gelen heryerde yaziyorum, robotlasma otomasyon insanlari issiz birakmaya cokdan basladi bile. son 30 yildir dunya ekonomisinde hic gorulmeyen bir... Devamını Gör

feyk

otomasyon ilk asamada mavi yakali isci kesmi cok etkileri, onlarin is alanlari daraltti ama gelisen yapay zeka uygulamalari onumuzdkei yillarda beyaz yakali ... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

Yakında herşeyi robotlar üretip insanlar işsiz kalacaksa ürettiğiniz o cihazları da robotlara satarsınız çünkü sadece masrafları azaltmıyorsunuz aynı zamanda... Devamını Gör

evet niteliksiz insanlar işsiz kalacak bu da güzel bir şey bence, öyle böyle herkes eğitimli girişimci olmalı