Görüş Bildir
Haberler
FM Oyunlarında Tanıyıp Büyük Gelecek Vaat Ettiğini Düşündüğünüz Ama Beklentileri Karşılamayan 11 Oyuncu

FM Oyunlarında Tanıyıp Büyük Gelecek Vaat Ettiğini Düşündüğünüz Ama Beklentileri Karşılamayan 11 Oyuncu

FM'lerde işte bu oyuncu dünya yıldızı olacak dediğimiz birçok futbolcu normal hayatta kaybolup gitmiştir. Gerçek futbol hayatlarında başarısız olsalar bile eski oyunları oynamaya devam eden oyuncular için vazgeçilmezler. 

İşte o futbolcuların 11 tanesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maxim Tsigalko

1. Maxim Tsigalko

Listenin en üstünde tabii ki Maxim Tsigalko var. Eski ismiyle Champion Manager oyunun efsane ismi Maxim oyunda dünya yıldızı olmasına rağmen gerçek hayatta 26 yaşında kariyerini sonlandırmıştır. 2020 yılında nedeni açıklanmayan bir sebepten vefat eden Maxim Tsigalko tüm oyunseverleri üzmüş ve ilginç bir duygusallığa sürüklemiştir.

Keşke işler daha farklı olsaydı Tsigalko...

2. Temur Altunhan

2. Temur Altunhan

Football Manager serisinin hangi oyununu oynarsanız oynayın eğer Türkiye liginde kariyer yapmaya çalışıyorsanız ana probleminiz yabancı sınırıdır. Temur Altunhan da o zamanlar için büyük bir kurtarıcıydı. Oyunda bitiricilik özelliğinin 20 olması ve yerli statüsünde oynaması onu kadronuza katmanız için yeterliydi. Gerçek hayatta ise alt liglerden bir türlü kurtulamadı.

3. Freddy Adu

3. Freddy Adu

Freddy Adu'nun listedeki diğer oyunculardan bir farkı var. Kariyeri gerçek hayatta da başarılı başlayan Freddy, sadece oyuncuları değil tüm dünyayı hayal kırıklığına uğrattı. Düşünün Pele'nin bile zamanında övdüğü futbolcu başarısızlık abidesi bir kariyere sahip.

Çaykur Rizespor'da oynadığı için şimdilik bu konuyu kısa bir şekilde kapatalım. 😁

4. To Madeira

4. To Madeira

Özel oyunculardan olan To Madeira, CM 2001/2002'de inanılmaz bir futbolcuydu. İyi ayarlama yaparsanız bir sezonda 50 gol atabilirdi.

Kendisi özel bir oyuncu çünkü gerçek hayatta yok. 😄

5. Kennedy Bakırcıoğlu

5. Kennedy Bakırcıoğlu

Türkiye kökenli Süryani bir aileden gelen Kennedy, Zidane'a benzeyen oyun tarzı ve görünüşüyle oldukça dikkat çekiyordu. FM'de de fırtınalar estiren oyuncu yabancı sınırına takılan FM oyuncuları için can simidi görevini üstlenmiş desek yeridir. Gerçek hayattaysa başarılı bir kariyer sahibi olamadı ne yazık ki.  Kendisi bir ara gol sevinçlerini bira içerek kutlamasıyla ün salmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Royston Drenthe

6. Royston Drenthe

Gençlik yıllarında Real Madrid gibi bir deve transfer olabildi. Ancak hiçbir zaman FM'de olan başarısına yaklaşamadı.

Kayseri Erciyes'e gelmişliği var kendisinin. En azından mantı yemiştir. 😂

7. Muslu Nalbantoğlu

7. Muslu Nalbantoğlu

Ajax altyapısında yetişmiş oyuncu, yabancı sınırı problemi çeken FM oyuncuları için mükemmel bir sağ bekti ama kariyeri yaşadığı ağır sakatlıklar sonrası kötü bir yol aldı.

Tabii herkes bir Gökhan Gönül olamıyor.

8. Sezer Öztürk

8. Sezer Öztürk

FM'de parlayan yıldızlardan olan Sezer Öztürk, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımların formasını giyebildi. Daha sonra disiplinsiz davranışları yüzünden kadro dışı kaldı.

En son kendisinin boksa başladığı haberlerini duymuştuk. Yeni spor alanında da başarılı olamadı ki başka bir haberini alamadık.

Futboldan boksa uzanan ilginç bir kariyer. 🤔

9. Anthony Van Den Borre

9. Anthony Van Den Borre

FM 2005'te birçok pozisyonda oynayabilen oyuncunun favori pozisyonu stoperdi. Düşük bütçelerle alabildiğiniz oyuncu dünya yıldızı seviyesine çıkabiliyordu. Normal kariyeri ise FM kariyerinin tam tersine orta seviyeli takımların ötesine geçemedi. Şu an eski oyuncularına olan vefasıyla ünlü olan Anderlecht'in paf takımında bulunuyor.

Aslında Anderlecht'in yaptığı çok da mantıksız sayılmaz. Genç oyunculara farklı bir şekilde örnek gösterilebilir.

10. Tevfik Köse

10. Tevfik Köse

FM'de mükemmel bir kariyere sahip olabiliyordu. Türk forvetler konusunda hepimiz problemler yaşadık. İlacı ise Tevfik Köse'nin ta kendisiydi! Hangi takıma alırsanız alın iyi oynardı. Gerçek kariyeri ise oyundaki gibi olmadı, üst seviyelere bir türlü çıkamadı.

Şu an Boluspor'un futbolcusu olan Tevfik'i gören FM oyuncularının içine anlamsız bir hüzün çöküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Julius Aghahowa

11. Julius Aghahowa

FM'de gol makinası olan oyuncu aynı zamanda oldukça ucuz bir fiyata transfer edilebilen ve büyük takımlara kaptırmayacağınız kaprissiz bir oyuncuydu. Kısa bir süre Kayserispor'da top koşturan oyuncunun kariyerindeki en büyük başarı Fenerbahçe'ye attığı 3 gol oldu. 

Gerçi bir zamanlar 'Eğer Fenerbahçe'ye gol atarsınız oraya transfer olursunuz.' diye bir rivayet vardı. Ama bu oyuncu da gerçekleşmedi. 😄

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?