Görüş Bildir
Haberler
Fırat Kalkanı'nda 13'üncü Gün: ÖSO 9 Köyü Ele Geçirdi

Fırat Kalkanı'nda 13'üncü Gün: ÖSO 9 Köyü Ele Geçirdi

Onedio Medya
05.09.2016 - 21:53

TSK, Özgür Suriye Ordusu'nun, Çobanbey'in güneyinde IŞİD'in elinden 9 köyü daha aldığını ve tespit edilen 9 hedefin Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak vurulduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 13. gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Çobanbey'in (Rai) güneyinde, El Bab yönünde 9 köyü daha IŞİD'den aldığı açıklandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 9 hedefin de Fırtına obüsleri ile vurulduğu belirtildi. 

ÖSO'nun aldığı köylerin isimleri; Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam, El Mustafa El Kabir, Nabra ve Mazrat Nabra.

ÖSO, El Bab’a ilerliyor

ÖSO, El Bab’a ilerliyor

El Bab, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin elindeki Menbic ile Afrin'in arasında bulunan ve IŞİD'in kontrolü altında olan bir Halep ilçesi.

Söz konusu gelişmelerle ilgili şu açıklama yapıldı;

'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı”, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. 

Harekâtın 13. gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedef, Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. Harekâtın başladığı günden bugüne kadar toplam 392 hedefe bin 698 atım yapıldı. Ayrıca bugün koalisyon güçleri desteğindeki ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ele geçirildi.'

Sınır birlikleri, Kilis-Gaziantep (Azez-Cerablus hattı) arası, zırhlı birliklerle takviye ediliyor

Sınır birlikleri, Kilis-Gaziantep (Azez-Cerablus hattı) arası, zırhlı birliklerle takviye ediliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınırda set çekme çalışmaları da devam ediyor

Sınırda set çekme çalışmaları da devam ediyor

Fırtına obüsleri, Hawk füzeleri ve çok namlulu roketatarlarla korunan sınır bölgesinde bir yandan da modüler duvar örme çalışmaları yapılıyor. 

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre duvar örme çalışması Gaziantep'in Karkamış ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi arasındaki sınır bölgesinde yoğunlaşmış durumda.

Sınır güvenliğine ABD’den HIMARS’lı destek

Sınır güvenliğine ABD’den HIMARS’lı destek

Harekat başlamadan önce Gaziantep'e bağlı Almalı Köyü'ne ABD tarafından HIMARS füze sistemi kurulmuştu. Sistemi kullanan 50 ABD askeri de köyün hakim bir noktasında oluşturulan üsse yerleşti. 

IŞİD'e yönelik kullanılması planlanan ve 92 kilometrelik menzile sahip füzeler geçen cumartesi günü ilk kez ateşlenerek Rai ve Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini vurdu.

Hızlı hareket kabiliyetine sahip 2 araçlık ve 30 namlulu HIMARS bataryalarının Fırat Kalkanı harekatı bitene kadar Almalıtepe'de konuşlanarak IŞİD'e karşı kullanılması bekleniyor.

AA, DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
17
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Başlık yanlış olmuş '' Fırat Kalkanı'nda 13'üncü Gün: ÖSO 9 Köyü Ele Geçirdi '' böyle değil '' ŞANLI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN EZİCİ GÜCÜNÜ ARDINA ALAN ÖSO ... Devamını Gör

Talha Alptekin

duygulara tercüman olan adam, varol..

Sınıra yakın biryerde güvenli bir tampon bölge oluşturup, ülkemizdeki işe yaramaz 3 milyon suriyeliyi mümkünse oralara iteleyin. Kendi ülkelerinde yaşasınlar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

http://www.imgim.com/3003incia1233143.jpg