Görüş Bildir
Haberler
Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Şehit Sayısı 5'e Yükseldi

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Şehit Sayısı 5'e Yükseldi

Onedio Medya
25.11.2016 - 10:23

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ağır aralanan bir asker kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. TSK ayrıca son çatışmalarda bir askerin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece son iki günde Fırat Kalkanı kapsamında şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bâb bölgesindeki operasyonda ağır yaralandıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin hafif yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin hafif yaralandığını açıkladı.

Suriye'nin kuzeyine 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 94. gününde bilgilendirme yapan Genelkurmay, çatışmalarda 4 muhalifin de hayatını kaybettiğini ve 25 muhalifin yaralandığını belirtti.

Açıklama şöyle:

Özgür Suriye Ordusunun El Bab’ın DEAŞ’tan kurtarılmasına yönelik ileri harekatı devam etmektedir. Karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ÖSO’nun DAEŞ’a yönelik taarruzları desteklenmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 muhalif şehit olmuş, 25 muhalif yaralanmış, 1 TSK personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır. 2 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve 1 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) hafif hasar almıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 218 meskun mahalde yaklaşık 1820 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 94 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Barakah, Anifah ve Abu Hayj bölgelerinde bulunan 7 DEAŞ hedefine hava harekatı icra edilmiş, 2 karargah binası, 3 savunma mevzii, 1 silahlı araç ve 1 cephanelik imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 27 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir. Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1758 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir.'

Perşembe günü El Bâb bölgesinde, Türk askerlerini hedef alan saldırıda 3 asker şehit olmuş, 10 asker yaralanmıştı. TSK, 'Saldırının rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendiriliyor' açıklamasını yapmıştı.

Perşembe akşam saatlerinde ise, 7 Türk askerinin yaralandığı duyurulmuştu. TSK, askerlerin IŞİD'in attığı havan mermisiyle yaralandığını belirtmişti.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cagdas Tosun

Artık askere gidip ölmek nerdeyse şehit olmaktan çıkarılacak o kadar önemini yitirdi o kadar normalleşti artık "iş kazası" diyecekler diye bekliyorum sonuçt... Devamını Gör