Görüş Bildir
Haberler
Firari Galip Öztürk'ün Fotoğrafını Çekerken Aynaya Yansıyan Hâkim Başkanlık Görevinden Alındı

Firari Galip Öztürk'ün Fotoğrafını Çekerken Aynaya Yansıyan Hâkim Başkanlık Görevinden Alındı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), suç örgütü lideri Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak olayla ilgili inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Kemal Alver, Gürcistan'da yaşayan firari suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün aile fotoğrafını çekerken aynaya yansımıştı. 

Gazete Duvar'ın haberine göre Kemal Alver, Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alındı.

'Cinayete azmettirmek' suçundan müebbet hapis cezası onaylanan Galip Öztürk'ün çete davalarından da aranması bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük 7. suç örgütü lideri

Türkiye'nin en büyük 7. suç örgütü lideri

Galip Öztürk

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilen, Türkiye'de adam öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasının onanması üzerine Gürcistan'a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün Türkiye'de yargılandığı çete davalarından da hakkında yakalama kararı bulunuyor. 

İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin en büyük 30 organize suç örgütü raporunda Galip Öztürk 7. sırada yer alıyor.

Görüştüğünü kabul etti: 'Kızım için gittim'

Görüştüğünü kabul etti: 'Kızım için gittim'

Hâkim Kemal Alver

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ve Genel Yayın Koordinatörü Sezer Sezer, fotoğrafın gerçek olup olmadığınıHâkim Kemal Alver'e makamında sordu. 

Etik Haber'in aktardığına göre, fotoğraftakinin kendisi olduğunu belirten Hâkim Alver, 'Söz konusu fotoğraftaki kişi benim. Fotoğrafta Öztürk'ün hemen yanında oturan kişi benim öz kızımdır. Kızım, Öztürk'ün şirket avukatlığını yapmaktadır. Kızımın şirketle ilgili Öztürk ile görüşmesi gerekiyordu. Kızımı tek başına Gürcistan'a göndermemek için kendisine eşlik ettim' dedi.

Arandığını da biliyormuş

Kendisine Galip Öztürk'ün cinayetten müebbet hapis cezasının onandığı ve yargılandığı çete davalarından dolayı gözaltı kararları olduğunu bilip bilmediğinin sorulması üzerine Alver'in 'Bu konularda bilgim var' şeklinde yanıt verdiği aktarıldı.

Hâkimi çıkarıp yeniden paylaşmıştı

Hâkimi çıkarıp yeniden paylaşmıştı

Olayın ortaya çıkması üzerine Öztürk, yayımladığı fotoğrafı kaldırmış ve kısa bir süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı tekrar paylaşmıştı.

Erişim engeli getirildi

Erişim engeli getirildi

Elver, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul etse de, 'kişilik haklarını ihlal etmekte olup, rencide edici, asılsız ve toplumda yanlış anlamaya sebebiyet verir mahiyette olduğunu' beyan ederek erişim engeli için başvurdu.

Yayımlanmasından kısa bir süre sonra da Samsun 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Samsun Etik Haber'in söz konusu haberine erişim engeli getirdi. 

Samsun Etik Haber, erişim engelini de 'Haberimiz Mahkeme Kararıyla Yayından Kaldırıldı' başlığı ile duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
16
7
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aerialz

bunlar sahaya yansıyanlar. sahaya yansımayan ne çıkar ilişkileri vardır kim bilir. erdogan gitmesin diye tepinmeleri ondan.

.....

İtibar ve saygınlık çok zor kazanılır bir fotoğraf karesiyle biter, Bir hakimin avukat kızının böyle karanlık bir kişinin Şirket avukatlığını yapması Zaten a... Devamını Gör

Alkan Alkan

Bir hakim bir suç örgütü liderinin şakşakçılığını yapıyor ve buna hiç şaşıramıyorum, doğal olduğunu düşünüyorum(?). Adaletin bu kadar ayaklar altına alındığı... Devamını Gör