Görüş Bildir
Haberler
FIFA'dan Warner'a Ömür Boyu Men Cezası

FIFA'dan Warner'a Ömür Boyu Men Cezası

Enver K.
29.09.2015 - 15:22

FIFA'daki yolsuzluk iddialarına adı karışan ve görevini kötüye kullandığı saptanan eski FIFA Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Jack Warner, ömür boyu futboldan men cezası aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
e2.365dm.com

FIFA'daki yolsuzluk iddialarına adı karışan ve görevini kötüye kullandığı saptanan eski FIFA Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Jack Warner, ömür boyu futboldan men cezası aldı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu'nun bu kararı 2018 ve 2022 Dünya Kupası oylama süreci kapsamındaki soruşturma çerçevesinde aldığı ifade edildi.

Warner'ın yasa dışı ödeme yapma, rüşvet teklifinde bulunma ve rüşvet kabul etme gibi suçlarda önemli bir aktör olduğunun, bu nedenlerle de suçlu bulunduğunun belirtildiği açıklamada, 'Warner, FIFA'da çalıştığı süreç boyunca birçok kez görevini kötüye kullanmıştır' denildi.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

Davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991 yılından bu yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını ve gelecek yıllarda düzenlenecek bazı organizasyonları kirletmekle suçlanıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0