Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'den Tarihi Zafer: Euroleague'de Finale Çıkan İlk Türk Takımı

etiket Fenerbahçe'den Tarihi Zafer: Euroleague'de Finale Çıkan İlk Türk Takımı

Mustafa Boztepe
13.05.2016 - 18:29 Son Güncelleme: 14.05.2016 - 10:36

Turkish Airlines Euroleague'de Laboral Kutxa'yı 88-77 mağlup eden Fenerbahçe finale yükseldi. Normal süresi 72-72 biten maçı Obradovic'in askerleri uzatma dakikalarında kopardı. Temsilcimiz Fenerbahçe, 15 Mayıs'ta CSKA Moskova ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç sonucu: Fenerbahçe 88-77 Laboral Kutxa

Maç sonucu: Fenerbahçe 88-77 Laboral Kutxa

Fenerbahçe uzatmaya muhteşem başladı... Bogdanovic'ten ard arda 7 sayı bulan temsilcimiz, Laboral'in de hücumlardan boş dönmesiyle bitime 2,28 kala 81-74'ü buldu. Laboral'i savunmada da durduran Fenerbahçe, maçı 88-77 kazanarak finale yükseldi.

Normal Süre Sonucu | Fenerbahçe 72-72 Laboral Kutxa

Normal Süre Sonucu | Fenerbahçe 72-72 Laboral Kutxa

Final periyodunda Laboral ilk dakikada 62-55 ile Fenerbahçe karşısındaki en büyük farkı yakaladı. Fenerbahçe, rakibine Udoh'la cevap verdi ve farkı üç sayıya indirdi. Obradovic'in Hickman ve Kalinic hamlesi iyi sonuç verdi. Maçın bitimine 5 dakika kala Fenerbahçe, Vesely ile bulduğu basketle farkı 1 sayıyya indirdi: 65-66... Son dakikaya 71-67 Laboral üstünlüğüyle girildi. Fenerbahçe Datome'nin üçlüğüyle 48 saniye kala 71-70'i, 25.7 kala Fenerbahçe 72-72'lik beraberliği buldu... Laboral son hücumu kullanamadı ve 0,6 saniye kala Fenerbahçe'ye faul yaptı. Fenerbahçe bu hücumu Dixon ile kullandı ve maç 72-72 ile uzatmaya gitti.

Üçüncü Çeyrek Sonucu | Fenerbahçe 55-57 Laboral Kutxa

Üçüncü Çeyrek Sonucu | Fenerbahçe 55-57 Laboral Kutxa

Fenerbahçe üçüncü çeyreğe 3 top kaybıyla başladı. Laboral ilk kez 42-41 ile öne geçti. Laboral Kutxa oyundaki dengeyi lehine çevirdi. Fenerbahçe üçüncü çeyreğin sonunda Vesely ve Datome ile 5-0'lık seri buldu. Ancak Laboral, Bourosis'in son saniyedeki uzaklardan üçlüğüyle 57-55 önde tamamladı.

İlk Yarı Sonucu | Fenerbahçe 41-40 Laboral Kutxa

İlk Yarı Sonucu  | Fenerbahçe 41-40 Laboral Kutxa

Fenerbahçe ikinci çeyreğe tutuk başladı. Laboral ise Balazic ve Daruis Adams'ın skorer oyunuyla farkı azaltmaya uğraştı. Bourousis'in erken üç faul almasıyla potaaltında üstünlük kuran temsilcimiz, Laboral'in son dakikalardaki sertliğine karşılık veremedi ve fark kapandı. Adams'ın üçlükleriyle maçın kopmamasına izin vermeyen Laboral, Fenerbahçe'nin basit hatalardından yararlandı. Bu şanssızlıklara rağmen Fenerbahçe soyunma odasına 41-40 önde girdi. 

İlk yarıda Fenerbahçe'de Udoh 8, Bogdanovic ile Datome 7'şer, Jan Vesely 6, Sloukas 4, Dixon ile Hickman 3'er sayı üretti.

Laboral Kutxa'da ise Bourousis ile Adams 11'er, Tillie 9 sayı attı.

İlk Çeyrek Sonucu | Fenerbahçe 23-15 Laboral Kutxa

İlk Çeyrek Sonucu | Fenerbahçe 23-15 Laboral Kutxa

Fenerbahçe maça Bobby Dixon, Bogdan Bogdanovic, Gigi Datome, Pero Antic ve Ekpe Udoh 5'iyle başladı. Fenerbahçe maça muhteşem bir seriyle start verdi. Temsilcimiz ilk 5 dakikada 13-0'ı buldu. Laboral Bourousis'in katkısıyla farkı eritse Fenerbahçe, bencten Sloukas ve Hickman'dan aldığı katkılarla ilk çeyreği 23-15 önde tamamladı.

Basket Dergisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obradovic ve askerlerinin maç sonu açıklamaları

Rakibimiz CSKA Moskova

Tarafsız sahada oynanan maçta Fenerbahçeli taraftarlar sanki Ülker Sports Arena'daymış gibi bütün tribünleri doldurmuştu. Maç boyunca tezahüratları süren taraftarın da bu başarıda katkısı çok büyük.

Taraftarlar final sevinciyle Berlin'i inletiyor.

Sosyal medya;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
521
274
48
12
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahattin Memoğlu

Hadi beyler !! Tüm Türkiye sizlerle !! Haksız mıyım ?

Ewok The Hutt

seyis barcelona ve real örneği çok saçma. ilk olarak onlar her sene en az yarı final oynayan takımlar, bünyeleri alışkın. ikinci olarak bu başarı Türkiyeyi o... Devamını Gör

Faruk Taner

Arkadaş basketbol maçları çok yorucu oluyor ya. İki sayı git, bir sayı gel yemin ederim uzatmalara da gitti aha dedim kalpten gidiyorum. Bir de ibne hakemler... Devamını Gör

Ali Ahmet

Bir yunan bizden alıyordu başka bir yunanlı maçı bize getirdi.Adamsın kostas.Obra nın askeri,kostas ın sol taşağıyım.Ama sen süt oğlan aziz seni hiç sevmiyor... Devamını Gör