Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 1-1 Celtic

Fenerbahçe 1-1 Celtic

Enver K.
10.12.2015 - 18:51 Son Güncelleme: 10.12.2015 - 22:00

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında, Fenerbahçe, Celtic ile 1-1 berabere kalarak 2. tura çıkmayı başardı. Gruptan 2. olarak çıkan Fenerbahçe, seri başı olmayan takımların torbasında yer alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: "Diego hatalarından ders çıkaracak"

Pereira: "Diego hatalarından ders çıkaracak"

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, 1-1 biten Celtic maçından sonra Diego'nun kırmızı kartı ve turnuva ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Vitor Pereira, 'Kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Baskılı bir oyun sergiledik. Bizim içn belirleyici nitelikte önemli bir maçtı. Son 6-7-8 belki de 9 maçtır gösterdiğimiz o kişiliği gene gösterdik. Baskılı oynadık, rakibi oynatmadık. Maalesef kırmızı karttan sonra işler bizim için zorlaştı. Rakip ayağa kalktı. Bir kişi eksikken o baskıyı yapmamız zordu. Ama bugün ben gerçekten birlik olmuş bir takım gördüm sahada. Yine de adil bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Kazanmayı hak etmiştik. Gelişmeye devam ediyoruz. İki maç üst üste 10 kişiyle oynadıktan sonra takım ruhunu çok daha net bir şekilde gördük. Şampiyonluklar da bu şekilde kazanılır zaten.' ifadelerini kullandı.

'SORUMLULUK BENDE'

Diego Ribas'ın gördüğü kırmızı kart ile ilgili de konuşan Pereira, 'Benim kişiliğim şöyle bir kişilik. Ben her zaman sorumluluklarımı bilir ve kabul ederim. Bazen hepimiz hatalar yapabiliriz. Oyuncularımız da hatalarının farkındadır elbette. Ben suçlu aramak için burada değilim. Sorumluluk almak için buradayım ben. Diego bu akşam bir hata yaptı ve bu hatanın bilincindedir. Ben bir hata yaptığımda bunu düzeltmeye çalışırım. Şu anda da yapmamız gereken şey bu. Futbol dışardan bakanlar için kolay görünüyor ama içerde limite ulaşan duygu birikimleri yaşanabiliyor. Diego hatasını biliyor ama bu akşam bu takımı sahaya süren ben olduğum için sorumluluk benim. Ben burada bir öcü, bir canavar, bir suçlu aramıyorum.' diye konuştu.

Deila: "Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum."

Deila: "Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum."

Celtic teknik direktörü Ronny Deila, 1-1 tamamlanan Fenerbahçe maçının ardından konuştu.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu mücadelesinde Fenerbahçe gruptaki son maçında Celtic'i konuk etti. Sarı lacivertli ekip 10 kişi tamamladığı maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı ve grupta ikinci sırayı alarak bir üst tura yükselmeyi başardı. Sarı Kanarya'da bu maçın tek hayal kırıklığı ise rakibine attığı kasıtlı tekmeyle oyundan atılan ve turnuvada en az iki maç kaçıracak olan Diego oldu.

Maçın ardından konuşan Celtic teknik direktörü Deila ise şu ifadeleri kullandı:

'Zor bir maç oldu. Fenerbahçe iyi bir takım. İlk yarıda birkaç fırsatımız vardı ama Fenerbahçe de bazı fırsatlar yakaladı. Burada işimiz kolay değildi. Kırmızı karttan sonra oyuna yeniden dahil olduk ve baskı yaparak golü de bulduk. Fenerbahçe'ye bundan sonraki yolunda başarılar diliyorum.'

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Fenerbahçe 1-1 Celtic

Topla oynama: %54 - %46

Pas yüzdesi: %82 - %78

Toplam şut: 10 - 7

İsabetli şut: 5 - 1

  • UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nu 2. sırada bitiren Fenerbahçe, son 32'ye kalmayı başardı.

  • Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer aldığı üç sezonda da bir üst tura yükseldi. (İki kez lider, bir kez ikinci sırada)

80' | McGregor'dan etkili şut

McGregor ceza alanı dışından sol ayağı ile vurdu. Top az farkla auta çıktı.

⚽ [GOL!] 75' Commons

İçeriğin Devamı Aşağıda

71' | Souza şansını denedi

Souza ceza alanı dışından sol ayakla vurdu. Top üstten dışarı çıktı.

🔴 [KIRMIZI KART!] 67' Diego Ribas

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Fenerbahçe 1-0 Celtic

Topla oynama: %53 - %47

Pas yüzdesi: %81 - %74

Toplam şut: 6 -2

İsabetli şut: 4 -0

45' | Fabiano harika çıkardı

Lustig ceza alanı dışında seken topu aşırtma bir vuruşla kale gönderdi. Fabiano parmaklarının ucuyla topu çeldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 39' Markovic

29' | Fenerbahçe gole çok yaklaştı

Fenerbahçe adına bir gol daha kaçtı. Diego ceza alanı dışından müthiş vurdu. Gordon çıkardı. Devam eden topu Josef tamamladı ama Gordon yine başarılıydı

25' | Celtic etkili geldi

Ba'dan müthiş bir hamle. Nadir topla birlikte bir anda ceza alanına girdi. Fabiano ile karşı karşıya kaldı ve şutunu çekmeye hazırlanırken arkadan kayan Ba topu kesmeyi başardı.

4' | Fenerbahçe etkili başladı

1' | Mücadele başladı.

İlk düdük çaldı. Celtic maça başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç öncesi koreografi

Maç öncesi koreografi

Fenerbahçe taraftarlarından Celtic'e göndermeli koreografi '4 yapraklı yoncaya ihtiyacımız yok. Sadece inanın!'

Son 5 Maç

Son 5 Maç

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki takım daha önce bir kez karşı karşıya geldi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan maç 2-2 bitmişti.

  • Fenerbahçe Avrupa kupalarında İskoç takımlarıyla üç kez karşı karşıya geldi ve bu maçlarda hiç yenilmedi (1G 2B).

  • Türk takımları ile İskoç takımları Avrupa kupalarında 15 kez karşı karşıya geldi; Türk takımları bu maçlarda sadece üç kez mağlup oldu (5G 7B).

  • Fenerbahçe evinde oynadığı son 10 Avrupa kupası maçının sadece ikisinde yenildi (6G 2B).

  • UEFA Avrupa Ligi'nde en az 90 dakika forma giyen oyuncular arasında dakika/gol oranı en yüksek 2'nci oyuncu Fenerbahçe forması giyen Fernandao (53, Dries Mertens 49).

  • Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde altı gol attı. Fernandao takımının attığı altı golün beşine katkıda bulundu (dört gol, bir asist).

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı beş maçta hiç galibiyet alamayan (2B) ve sadece iki puan toplayabilen Celtic'in grupta hiçbir iddiası kalmadı.

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en az pas arası yapan takım Celtic (56).

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde en fazla isabetsiz şut çeken oyuncu Fenerbahçe forması giyen Ozan Tufan oldu (11); Ozan Tufan Molde karşısında bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk isabetli şutunda golü bulmuştu.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
17
2
2
2
1
0