Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Enver K.
13.12.2015 - 18:32 Son Güncelleme: 13.12.2015 - 19:53

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta maçında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i Luis Nani'nin 84. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdullah Avcı: "Sonuna kadar oyunu koparmaya çalıştık"

Abdullah Avcı: "Sonuna kadar oyunu koparmaya çalıştık"

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı , Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

“70. dakikada eksik oynamaya başladık. Bugün biraz daha önde basmaya çalıştık. Kaptığımız toplardan pozisyon bulmaya çalıştık. Onun ilk yarısında doğru durduk ama çok basit top kaybettik! İkinci yarıda topa biraz daha sahip olduk. 10 kişi kaldıktan sonra geçişleri zaman zaman tamamladık. Yediğimiz golün başlangıcı benim önümde oldu. Visca ileri gidebilse belki biz golü bulabilirdik. Kazanma duygusuyla gelmiştik. Ama mağlup olduk.”

“Bizim gibi fair-play ruhuylya oynayan bir takım 6 sarı, 1 kırmızı kart görmesi… Fazla konuşmak istemiyorum. Maçı yeniden seyredip, yeniden konuşabilirim. Değerlendirenler olacaktır. Hedefimizden bir sapma yok. İlk yarının sonunu iyi getirmek istiyoruz.”

Pereira: “Oyuncularımızın hiçbiri ‘Superman’ değil”

Pereira: “Oyuncularımızın hiçbiri ‘Superman’ değil”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Başakşehir galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu. Portekizli hoca son haftalarda zor maçlar yaptıklarını belirterek, zemine de eleştiri getirdi!

Pereira, sözlerine, “Bizim oyuncularımızın hiçbiri “Superman” değil! Antep’te berbat sahada oynadık! Celtic maçında da 1 kişi eksik oynadık! Bu akşam 7 maçtır kaybetmeyen bir rakiple karşılaştık! Hem bireysel hem de takım olarak kaliteli oynayan bir rakipti karşımızdaki! Bu akşam zemin de işimizi zorlaştırdı! İç sahada halı gibi bir zemin olmalı burada! Oldukça mutluyum, 3 puan aldığımız için” şeklinde başladı!

Taraftara da seslenen Vitor Pereira, “Ben kariyerim boyunca, Fenerbahçe taraftarından daha iyi bir taraftar görmedim!” diyerek, “Eğer biz ligde şampiyon olmak istiyorsak, Avrupa Ligi’nde ileriye gitmek istiyorsak bir aile olmalıyız! Onların desteğinin bizim yanımızda olması gerekiyor. Onlardan isteğim; bir aile olalım, oyuncularımız her zaman maksimum performans veriyorlar. Sahaya istediğimiz baskıyı kuramadığımız anlarda, onlara çok ihtiyacımız var” yorumunu yaptı!

Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Başakşehir karşısında aradığı golü bir türlü bulamayan Fenerbahçe'yi Portekizli yıldız Luis Nani kurtardı. 84'te iki kişiden sıyrıldıktan sonra kaleci Volkan Babacan'ın solundan topu ağlarla buluşturdu. Bu galibiyetle puanını 34'e çıkaran Kanarya yarınki derbi öncesi maç fazlasıyla tekrar liderlik koltuğuna oturdu. 

İlk yarıda iyi kapanan rakibi karşısında etkili futbolsergileyemeyen sarı lacivertli ekip Başakşehir'in sert futboluna cevap veremedi. 18.dakikada Alper'in sakatlığı nedeniyle sahaya genç yıldız Markovic'i süren Kanarya, rakip alanda çoğalamayınca Başakşehir defansını geçemedi ve ilk yarıya 0-0 eşitlikle gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı lacivertli ekip ikinci yarıda sahaya iyi yayılan Medipol Başakşehir'in savunmasını açmakta zorlandı. Badji'nin 68. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Başakşehir üzerinde baskısın arttıran Kanarya oyunu kanatlara yönlendirerek bu bölgelerden yapılan ortalarla rakip ceza alanı içinde pozisyon aradı ancak bunda da başarılı olamadı.

Bruno Alves'in uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Nani, Uğur Uçar ve Rajko Rotman'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti ve top kaleci Volkan Babacan'ın solundan ağlarla buluştu. Portekizli oyuncu, bu sezon ligdeki 6. golünü kaydediyor.

Emre Belözoğlu, Kadıköy'de

Emre Belözoğlu, Kadıköy'de
Emre Belözoğlu, Kadıköy'de

Fenerbahçe'de sezon başında sözleşmesi bittiği için ayrılan Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir formasıyla tekrar Kadıköy'e geldi.

Sarı-lacivertli formayla 6,5 sezon geçiren tecrübeli futbolcu, eski takımına karşı mücadele etti. Karşılaşmadan önce sahaya ısınmak için çıkan Emre'ye Fenerbahçeli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar eski kaptanlarına uzun süre sevgi gösterilerinde bulunurken, Emre'de tribünlere tek tek giderek taraftarlara alkışla karşılık verdi.

Emre, Kadıköy'de en son 197 gün önce Kasımpaşa karşısında Fenerbahçe formasıyla maça çıkmıştı. Tecrübeli futbolcu Fenerbahçe karşısında kaptanlık pazubandını taktı.

Öte yandan uzun yıllar sarı-lacivertli formayı giyen ve gol krallığı yaşayan Medipol Başakşehirli futbolcu Semih Şentürk'e de taraftarlar tezahüratlarla destek verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
14
13
5
3
1
0