Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 3-1 Marsilya

Fenerbahçe 3-1 Marsilya

Fatih
22.07.2015 - 22:26 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 22:33

"90 dakikayı oynuyormuşum gibi yaşıyorum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 3-1’lik Olympique Marsilya galibiyeti sonrası, kendilerini bekleyen diğer karşılaşma için hazır olduklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Vitor Pereira, “Bildiğiniz gibi 2 gün üst üste maç oynadık ve dünkü karşılaşmadan sonra ben takımımdan bundan daha iyisini bekleyemezdim. Çok mutluyum ve tatmin olduğumu söyleyebilirim oyuncularımın gösterdiği performanstan dolayı. Son derece agresif ve kaliteli bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Bu oyunu takım halinde ortaya koyduk. Bizi bekleyen bir sonraki karşılaşma için hazır olduğumuzu gösterdiğimize inanıyorum” dedi.

'TAKIM HALİNDE SAVUNMA VE HÜCUM'

Sözlerine, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; takım halinde savunma yapılır, takım halinde hücum edilir. Sadece defans hattına veya sadece stoperlere bir hatayı yıkamayız. Bence futbol kolektif bir oyundur, takım halinde oynanan bir oyundur” diyerek devam eden Pereira, Biz takım halinde hücum ederiz, takım halinde savunma yaparız. Bir hata varsa bunu takım yapmıştır” dedi. Dünden bugüne takımın çok daha ileri gittiğini düşündüğünü belirten Portekizli hoca, “Çok agresif ve çok konsantre bir görüntü ortaya koyduk. Marsilya gibi bir takıma karşı kazanmak çok önemliydi. Takımın genel anlamdaki performansından, bugün gösterdiği performanstan hem ofansif hem defansif olarak çok mutluyum” şeklinde konuştu.

'BU YOLU BEN SEÇTİM'

Çok kısa bir sürede hazırlandıklarını ifade eden Vitor Pereira, “Çok kısa bir zamanımız vardı. Ben isterdim ki daha çok zamanımız olsun, hatalarımızı düzeltmek için daha çok çalışabilelim ama bu imkansızdı. 3 haftalık zamanımız vardı çalışmak için. Bir karar almak zorundaydım; ya sürekli antrenman yapacaktık ya da fazla sayıda maç yaparak yolumuza devam edecektik. Ben ilk 2 hafta antrenman yapıp daha sonra bu şekilde üst üste maç yapmayı tercih ettim. Çünkü Şampiyonlar Ligi ritmini yakalamak zorundaydık. Bu maçları yaparak o ritmi yakalama yolunu seçtik biz. Önemliydi bu ritmi yakalamak. Maça kadar hazır olmak mecburiyetindeydik. Çok idman yaparak bu ritmi sağlayabileceğimizi düşünmedim. Her oyuncunun aynı seviyeye gelebilmesi ve dengeli bir çalışma yürütebilmesi için bu yolu seçtik” ifadelerine değindi.

'90 DAKİKAYI BEN YAŞIYORUM'

Vitor Pereira sözlerini şu şekilde noktaladı: “Şu anda sadece 1 günlük dinlenmeye ihtiyacım var. Yarın dinleneceğim ve yarından sonra ben yine yeni bir maça çıkabilecek düzeye gelirim. Diğer gün benim için yepyeni bir çalışma günü olacak. Ben duygusal bir insanım, maçları yoğun bir şekilde yaşayan bir insanım. Sanki 90 dakikayı ben oynuyormuşum gibi yaşıyorum ve şu anda evet, yorgunum. Ancak bana 1 gün yeter. Diğer gün yeni bir maça çıkarım. Tabi ki daha çok zaman olsun ve takımın seviyesini daha ileriye taşıyabilelim isterdim. 3 hafta çalışabildik ve ben bu 3 haftalık çalışmadan dolayı gerçekten çok mutluyum. Oyuncularımın emeğinden dolayı son derece mutluyum. Takımın güven kazandığını düşünüyorum ve takımıma fazlasıyla güveniyorum. İlk resmi maça kadar gerçekten iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum.”

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe 3-1 Marsilya

Fenerbahçe 3-1 Marsilya

Afyon Summer Futbol Fest 2015'te ikinci maçına çıkan Fenerbahçe, Marsilya'yı 3-1 mağlup etti.

Dün Olympiakos'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Afyon Summer Futbol Fest'teki ikinci mücadelesinde Marsilya'yı 3-1 devirmeyi başardı. Dört gün önce Vitoria Guimaraes'i de 3-1'lik skorla yenen sarı lacivertliler, son üç hazırlık karşılaşmasında da rakip filelere üçer gol göndermiş oldu.

Maçın 15. dakikasında Diego'nun frikikten attığı müthiş golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 35'te Moussa Sow ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Teknik direktör Pereira, iinci yarıya Mehmet Topal'ın yerine Josef de Souza'yı oyuna alarak tek değişiklikle başladı. Etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, 60. dakikada Fernandao ile farkı üçe çıkardı.

Sarı lacivertliler 63. dakikada altı oyuncu birden değiştirerek yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadeleye devam etti.

Fransız temsilcisinin tek golünü oyuna sonradan dahil olan Florian Thauvin 68. dakikada kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0