Görüş Bildir
Haberler
Fast Food Sevenler Buraya: Ağzınızın Suyunu Akıtacak 11 Hamburger Çeşiti

Fast Food Sevenler Buraya: Ağzınızın Suyunu Akıtacak 11 Hamburger Çeşiti

Lisa Campton
17.05.2022 - 16:30

Öyle hamburgerler var ki insanın aklını başından alıyor! Gelin birlikte bakalım!

1. Yumurtalı Hamburger

1. Yumurtalı Hamburger

Her yaptığınız hamburger için tavaya bir göz yumurta kırın ve hamburger ekmeğinizin altına marul ve domates döşeyin. İlaveten tercihinize göre ketçap ve mayonez kattığınız hamburgerin en üstüne bir göz yumurtanızı ekleyerek üzerini kapatın.

2. Kuzu Ragu Burger

2. Kuzu Ragu Burger

Elinizle parçaladığınız kuzu etini iki hamburger ekmeğinin arasına koyup bir de sos ekleyince tarifsiz bir lezzet şölenine çıkıyorsunuz!

3. Lavaş Burger

3. Lavaş Burger

Bizim bildiğimiz dürümün başka bir versiyonu olan bu burgere gelin yakından bakalım! Yemesi de yapması da çok zor değil! 

Bir kaba 200 gr.kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Büyükçe bir köfte yapın. 2 pişirme kağıdının arasında, tortillanın büyüklüğü kadar, bir merdane yardımıyla açın. Birr tavaya pastırmaları koyarak her iki tarafını da pişirin. Tavayı silin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Köfteyi tavaya koyun ve kızartın. Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirin, 4 dilim burger peynirini ve 3 dilim pastırmayı kırarak üzerine koyun, soğan halkalarını dizin ve tortillayı üzerine bastırın, beraber pişirerek peynirin erimesini sağlayın. Piştikten sonra bir tabak yardımıyla tortillayı ters yüz edin. Tortilla tavanın altına gelsin. Üzerine, kalan 4 dilim cheddar, 3 dilim pastırma ve arzuya göre tekrar soğan halkası ekleyin ve üzerine diğer tortillayı bastırın. Alt tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Ateşten alınca tortillayı aralayıp ketçap ve mayonez ilave edin. Üçgen olarak kesip servis edin.

4. Balık Burger

4. Balık Burger

'Aaaa balıktan da burger olur mu?' demeyin. Gayet güzel oluyor hem de! Balığın ve hamburgerin uyumuna hayran kalacaksınız!

Fileto balığı küçük parçalar halinde kesin. Dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı minik minik doğrayın. Eğer yeterli kadar küçük kesemediyseniz malzemeleri rondodan geçirip kıyma haline getirebilirsiniz. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını hamburger köftesi şekline sokun. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve balık köftelerini kızan yağda arkalı önlü pişirin. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesip mayonez sürün. En alta marul onun üzerine domates ve son olarak domatesin üzerine kızarttığınız balık köftesini koyup servis edin.

5. Nohut Burger

5. Nohut Burger

Nohut dürüm oluyor da neden burger olmasın? Bakliyatların lezzeli dünyasının kapısını bu yolla aralayabilirsiniz. 

Robotun içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsaklar, nohut, baharatlar, kabartma tozu ve maydanozu ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını ayarlamak için galeta unu ekleyip köftelere şekil verin ve buzdolabında dinlendirin. Köfteleri hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. Patatesleri ince şeritler halinde doğrayın soğuk suda durulayın ve kurutun. Kuruyan patatesleri derin yağda altın renk alana dek kızartın. Sosunu hazırlamak için süzme yoğurt, tahin, tuz, toz kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Ekmekleri ortadan ikiye bölün ve tavada hafifçe ısıtın her iki iç yüzeye de sos sürün alta köfteyi üzerine roka, domates ,turşu ve patates kızartması ekleyerek servis edebilirsiniz. 

6. Çıtır Tavuk Burger

6. Çıtır Tavuk Burger

Çıtır çıtır tavuklar, muhteşem bir sos! Gel de parmaklarını yeme şimdi. 

Toz kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi una ekleyip karıştırın. Tavukları ilk önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa sonra tekrar yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın. Hamburger ekmeğinin içine dilediğiniz soslardan sürün. Kızarttığınız çıtır tavukları içerisine koyun. Üzerine domates dilimleri ve marulları koyun ve servis edin.

7. Hawaii Burger

7. Hawaii Burger

Haydi gelin biraz da uzak diyarların lezzetine bakalım. Bu burgerin içinde karamelize olmuş ananas dilimi var. Tercihinize göre tavuk kıymasından veya dana kıymadan yapabilirsiniz.

Izgarayı yakın. Kıymayı bir kaba alarak barbekü sosunu, ufak doğranmış kırmızı soğanın yarısını, doğranmış kişnişin yarısını, 1-2 damla worcestershire sosu, yumuşak tereyağını, tuzu ve karabiberi katarak yoğurun. Isınmış ızgarada burgerleri ve ananas dilimlerini pişirin. Burger ekmeklerini de ızgarada biraz ısıttıktan sonra burgerlerin üzerine kalan kırmızı soğanın yarısını, kişnişi ve ananas dilimini ekleyerek dilediğiniz bir sos ile servis edin.

8. Hellimli Sebze Burger

8. Hellimli Sebze Burger

Kabak, havuç ve hellim peynirini rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik kıyın. Bu malzemelerle birlikte un, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları bir kapta karıştırın. Isınmış sıvı yağda kızartın. Hamburger ekmeğini ısıtın. Kızarmış hellimli sebze burgeri, domatesi ve kırmızı soğanı ekmeğe dizip servis edin.

9. Mozzarella ve Domates Burger

9. Mozzarella ve Domates Burger

Biraz da İtalyan usulü burger yiyelim. Kendilerinden pek çok malzeme katmışlar. 

500 gr kıymanın içine bir soğan rendeleyin, tuz ve karabiberini ekleyin. İstediğiniz başka baharat varsa onları da ekleyip kıymayı güzelce yoğurun. Kıymayı tam ortadan bölün ve yassı iki yuvarlak elde edin. İçine peyniri, baharatı, domatesleri ve isterseniz yeşillik ilave edip üstüne diğer yassı köfteyi kapatıp 250 derecelik fırında güzelce pişinceye kadar kızartın.

10. Karnabahar Burger

10. Karnabahar Burger

Karnabaharın tadını hiç böyle almamıştınız! 

Karnabaharları fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı, tuz ekleyip 220 derecelik fırında 20-25 dakika kadar kızartmaya verin. Sonrasında fırından aldığınız karnabaharları nohut, yarım soğan, yarım demet maydanoz,1 yemek kaşığı salça,1 diş sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve az bir miktarda limon kabuğunu rendeleyip ekleyerek blenderdan geçirin. Ezilen karışımın içerisine 1 bardak galeta unu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.  Ortalama bir köfte boyutunda yuvarlayın. Tavanın içine az bir zeytinyağı damlatıp yaptığınız burgerleri koyup kızarana dek alt-üst edin.

11. Cheddarlı Pastırmalı Burger

11. Cheddarlı Pastırmalı Burger

Cheddar ve pastırmanın müthiş uyumu akılları başından alıyor. 

Köfte malzemelerini bir karıştırma kabında yoğurun. Kısık ateşte zeytinyağını ısıtın.  Hamburger köftesi şekli verdiğiniz köfteleri ısıttığınız zeytinyağında arkalı önlü pişirin. Çıkarmaya yakın üzerine cheddar peynirini koyun ve altını kapatın. Üzerine kapak kapatarak peynirin erimesini bekletin. Isıttığınız hamburger ekmeklerinin içine hamburger köftesini koyun. Pişirdiğiniz pastırmaları ekleyin ve servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Küçük

Asıl bomba burada, Kavurmalı Atom Burger <3<3<3

yiğit doğan

O ananası hamburger ve pizzada kullanıp ismini hawai koyan felç geçirsin inşallah :)

endividualist

Ananas hawaii adasında keşfedilmiştir ismi oradan geliyor 😁