Görüş Bildir
Haberler
Farkındalığınızı Şimdiki Zamana Nazikçe Odaklama: Mindfullness Nedir?

Farkındalığınızı Şimdiki Zamana Nazikçe Odaklama: Mindfullness Nedir?

Özge Tepe
10.06.2023 - 23:37

Mindfullness, farkındalığınızı şimdiki ana nazikçe tekrar tekrar odaklama uygulamasıdır. Bu, meditasyon sırasında veya yemek pişirme, temizlik veya yürüyüş gibi günlük aktiviteler sırasında uygulanabilir. Farkındalık uygulaması, zihni şimdiki ana alışması için nazikçe yeniden eğitmenin bir yoludur. Farkındalığı kendinize sabır ve şefkatle tekrar tekrar uygulayarak, zihne hareketsiz kalmayı öğretebilirsiniz.

Bu içeriğimizde mindfullness hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mindfullness Nedir?

Mindfullness Nedir?

Mindfullness, tamamen mevcut olmak, nerede olduğumuzun ve ne yaptığımızın farkında olmak ve etrafımızda olup bitenlere aşırı tepki göstermemek veya bunalmamak için temel insan yeteneğidir. Farkındalık, her insanın zaten sahip olduğu bir niteliktir, bu sizin canlandırmanız gereken bir şey değildir, sadece ona nasıl erişeceğinizi öğrenmeniz gerekir.

Farkındalık doğuştan olsa da kanıtlanmış tekniklerle geliştirilebilir. Örneğin;

  • Oturarak , yürüyerek , ayakta ve hareket halinde meditasyon yapmak

  • Günlük hayata kısa duraklamalar eklemek

  • Meditasyon pratiğini yoga veya spor gibi diğer aktivitelerle birleştirmek

Mindfullness ile dikkatli olduğumuzda yaşadığımız stres azalır. Kendi zihnimizi gözlemleyerek içgörü ve farkındalık kazanır ve başkalarının esenliğine olan dikkatimizi artırırız.

Farkındalık meditasyonu bize hayatımızda, yargılamayı askıya alabildiğimiz ve zihnin işleyişi hakkındaki doğal merakımızı açığa çıkarabildiğimiz, deneyimlerimize, sıcaklık ve nezaketle yaklaşabileceğimiz bir zaman verir.

Mindfullness Hakkında Kesin Gerçekler

Mindfullness Hakkında Kesin Gerçekler

Mindfullness hakkında bazı gerçekler şunlar:

  • Mindfullness, belirsiz bir şey veya özel çaba harcanması gereken egzotik bir durum değildir. Bu bizim için son derece tanıdık bir eylemdir. 

  • Hayatta vakit ayrılması gereken özel bir iş değildir. Halihazırda mevcut olma kapasitemiz var ve bu, kim olduğumuzu değiştirmemizi gerektirmiyor. Yine de doğuştan gelen bu nitelikleri kendimize, sevdiklerimize, dost ve komşularımıza, birlikte çalıştığımız insanlara, içinde bulunduğumuz kurum ve kuruluşlara fayda sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış basit uygulamalarla geliştirebiliriz.

  • Bunu herkes yapabilir. Farkındalık uygulaması, evrensel insan niteliklerini geliştirir ve kimsenin inançlarını değiştirmesini gerektirmez. Herkes yararlanabilir ve öğrenmesi kolaydır.

  • Mindfullness bir yaşam biçimidir. Farkındalık sadece bir uygulamadan daha fazlasıdır. Yaptığımız her şeye farkındalık ve ilgi getirir ve gereksiz stresi azaltır. Biraz bile olsa hayatımızı daha iyi hale getirir.

  • Mindfullness kanıtlara dayalıdır. Bilimsel açıdan da, sağlık ve deneyimler açısında da olumlu faydalar gösterir.

  • Mindfullness inovasyonu tetikler. Dünyamızın artan karmaşıklığı ve belirsizliği ile uğraşırken, farkındalık bizi görünüşte uzlaşmaz sorunlara karşı etkili, esnek ve düşük maliyetli yanıtlara götürebilir.

Mindfullness Nasıl Yapılır?

Mindfullness Nasıl Yapılır?

Meditasyon bedende başlar ve biter. Nerede olduğumuza ve neler olup bittiğine dikkat etmek için zaman ayırmayı içerir ve bu, bedenimizin farkında olmakla başlar. Aşağıda, bir meditasyon pratiği döneminin başlangıç ​​aşaması olarak veya sadece bir dakikalığına yapılacak duruş pratiğini bulabilirsiniz. Yaralanmalarınız veya başka fiziksel sorunlarınız varsa, bunu durumunuza göre değiştirebilirsiniz.

  • Geri sarkmayan, sabit, rahat ve konforlu bir yere oturun.

  • Yerdeki bir minderin üzerindeyseniz, bacaklarınızı önünüzde rahatça çaprazlayın. Bir sandalyedeyseniz, ayaklarınızın altlarının yere değmesi iyi olur.

  • Üst vücudunuzu düzeltin ama germeyin. Omurgayı doğal eğriliğine getirin.

  • Üst kollarınızı üst vücudunuza paralel olarak konumlandırın. Ardından ellerinizi bacaklarınızın üzerine bırakın. Çok ileri veya geri gitmek doğru bir hareket olmayacaktır. 

  • Çenenizi biraz düşürün ve bakışlarınızın yavaşça aşağı düşmesine izin verin. Göz kapaklarınızın aşağı inmesine izin verebilirsiniz ancak meditasyon yaparken gözlerinizi kapatmanıza gerek yoktur.

  • Nefesinize veya vücudunuzdaki hislere dikkat etmek için birkaç dakika böyle kalın.

  • Tekrar başlayın ve bu defa nefesinize tamamen odaklanarak sürdürün.

  • Tüm bunlar sırasında kendinizi yargılamayın veya düşüncelerinizde takılı kalmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın