Görüş Bildir
Haberler
Facebook’un “Sadece Gerçek İsim Kullanma” Politikası Almanya’da Yasaklandı

Facebook’un “Sadece Gerçek İsim Kullanma” Politikası Almanya’da Yasaklandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamburg veri koruma yetkilileri, Almanya’daki Facebook üyelerinin sahte isimlerini yasal isimlerine değiştirerek Facebook’un “gerçek isim kullanma” politikasını uygulayamayacağını açıkladı. Bu politikaya göre, sitede kullanıcının kimliğinde yazan ismi kullanmaması durumunda şikayet edilen hesabı askıya alınabilir.

Yetkililer, sahte isim kullanarak açtığı Facebook hesabının askıya alınmasından sonra hesaptaki ismi kendi izni olmadan değiştirilen bir kadının şikayetinden de bahsetti. Facebook’ta sahte isim kullanmasının sebebinin iş hayatındaki kişiler tarafından ulaşılamaması olduğu açıklandı. Hamburg veri koruma yetkilileri, Facebook’ta gerçek isim kullanma mecburiyetinin kişilerin özel hayatını ihlal ettiğini belirtti. Öbür yandan Facebook, bu karar için yaşadığı hayal kırıklığını açıkladı. Şubat 2013’te, sosyal medya sitesi Almanya’da “gerçek isim kullanma” politikasıyla ilgili bir davayı, Avrupa temsilciliği İrlanda’da bulunduğu için, İrlanda’nın daha esnek olan veri koruma yasaları sayesinde kazanmıştı.

Geçtiğimiz sonbaharda, Amerika’da da rumuz kullanan transseksüel kullanıcıların hesapları, sahte olduğu gerekçesiyle şikayet edilmişti. Haziran ayında, LGBT üyeleri, Amerikalı vatandaşlar ve aile içi şiddet kurbanları Facebook’un Menlo Park’taki merkezinin önünde bu durumu protesto etmişti. Bunun üzerine Facebook “gerçek isim kullanma” politikasında değişiklikler yaptı ve bloklanan kullanıcıların gerçek ismini onaylaması için daha fazla seçenek sundu. İsimleri hala sosyal ağda onay bekliyor ya da güncelleniyor olsa da Amerika’daki kullanıcılar artık hesaplarını kullanabiliyor.

Kaynak: http://mashable.com/2015/07/29/facebo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0