Görüş Bildir
Haberler
Facebook: Baskı Olursa Türkiye'deki Temsilcimizi Geri Çekeriz

Facebook: Baskı Olursa Türkiye'deki Temsilcimizi Geri Çekeriz

Bünyesinde dünyanın en popüler uygulamalarından Instagram ve WhatsApp'ın da olduğu sosyal medya devi Facebook'un yetkilileri, Meclis'e bir rapor gönderdi. 

Bir süre önce çıkarılan ve teknoloji şirketlerine Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu tanıyan yasayla Türkiye'ye temsilci atayan Facebook'un raporunda, bu durumun Facebook'un standartlarını veya hükümet taleplerinin değerlendirilmesine yönelik küresel süreci değiştirmeyeceğini belirterek 'Bunların herhangi birine yönelik baskıyla karşılaşmamız halinde temsilciyi geri çekeceğiz' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, milletvekilleri tarafından şirkete yöneltilen soruların yanıtı olarak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na bir rapor gönderdi.

Facebook, milletvekilleri tarafından şirkete yöneltilen soruların yanıtı olarak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na bir rapor gönderdi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre raporda Facebook veya Instagram’da yerel mevzuatın ihlali yönünde bir bildirim yapılması sonrası işletilen süreç hakkında bilgi verildi.

Temsilciler, bir bildirim alındığında önce Facebook Topluluk Standartları veya Instagram Topluluk Kuralları'na göre inceleme yaptıklarını, ihlalin tespiti durumunda içeriğin kaldırıldığını belirtti.

"Politikalarımıza uygun olarak hükümet taleplerini değerlendirmeye devam edeceğiz"

"Politikalarımıza uygun olarak hükümet taleplerini değerlendirmeye devam edeceğiz"

Temsilciler, sosyal medya platformuna yeni yükümlülükler getiren 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’daki değişiklikleri yakından takip ettiklerini, tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdiklerini ve bu kararın Facebook’un Topluluk Standartlarını veya hükümet taleplerinin değerlendirilmesine yönelik küresel süreci değiştirmediğini kaydetti. 

Devamında şu ifadelere yer verildi:

'Tüzel kişilik atama ile ilgili “Bunlardan herhangi birine yönelik baskıyla karşılaşmamız halinde temsilciyi geri çekeceğiz. Global Network Initiative üyesi olarak taahhütlerimiz ve Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Haklarına Dair Rehber İlkeleri de dahil olmak üzere politikalarımıza uygun olarak hükümet taleplerini incelemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz.

Kısıtladığımız içeriğe dair detayları mevcut şeffaflık süreçlerimiz doğrultusunda raporlamaya devam edeceğiz. Türk toplumuna ve Türkiye'de ifade özgürlüğü ve diğer insan haklarını korumaya dair bağlılığımızı sürdürüyoruz.'

"Kötü içeriği desteklediğimiz iddiası doğru değil"

"Kötü içeriği desteklediğimiz iddiası doğru değil"

Temsilciler, kâr etmek için bilinçli olarak insanları kızdıracak içerikleri öne çıkardıkları iddialarını “mantığa uygun olmadığı” gerekçesiyle reddetti. 

Konuya ilişkin “Reklamlardan gelir elde etmekteyiz ve reklam verenler bize sürekli olarak reklamlarını zararlı veya kızgın içeriklerin yanında görmek istemediklerini belirtiyorlar. Ahlaki, işletmesel ve ürüne ilişkin motivasyonlarının tamamı bunun tam tersi yönü işaret ediyor... Kötü içeriği desteklediğimiz ve buna karşı bir şey yapmadığımız iddiası doğru değildir” açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde TikTok ve Google da Meclis'e bir rapor göndermişti:

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

zucc bile siklemiyor bizi diyebilir miyiz ?

Kahraman Türk

S*ke s*ke s*kleyecem ama çok sokmayın diyor

Mine Aydın

Çok da fi fi Zuckerberg

Emre GÜLTEKİN

Keşke siktirip gitseler sığır kafalı emperyalistler