Görüş Bildir
Haberler
Evlilik Kredisi

Evlilik Kredisi

Elif Özmen
23.02.2016 - 15:45

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi, evlenmeyi düşünenler için bankaların veya devlet desteğiyle kurumların verdiği kredi türüdür. Yazımızda evlilik kredisi ve devlet destekli evlilik kredisi detayları, evlilik kredisi başvurusu hakkında detaylı bilgi bulacaksınız.

Evlilik Kredisi Nedir?

Evlilik kredisi, yukarıda da belirttiğimiz üzere evlenmeyi düşünen çiftler için bankaların veya devlet desteğiyle kurumların oluşturduğu bir kredi türüdür. Evlilik kredisini bankadan çekecek olursanız ihtiyaç kredisi faiz oranları üzerinden kredi kullanmış olursunuz. Aslında bankanın adını değiştirip değiştirip sunduğu tek çeşit ihtiyaç kredisidir, çekeceğiniz kredi. Faiz oranları, kredi masrafları vs. çok cazip değildir.Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Devlet destekli evlilik kredisi uygun faiz oranları, uzun vade seçenekleri ile evlenecek çiftler için kurtarıcı görevindedir. 18-24 yaş arası evlenecek çiftler için 10.000 TL devlet destekli faizsiz kredi sunulacak. Konu henüz yasalaşmadı ancak kısa süre içinde meclisten geçip yürürlüğe koyulacağını söyleyebiliriz. Devlet destekli evlilik kredisi ile, faizsiz 10.000 TL kredi çekip, uzun vade seçenekleri ile kredi borcunuzu ödeyebileceksiniz. Uygun ödeme koşullarına rağmen ödeme konusunda sıkıntı yaşarsanız 1 yıl borç erteleme imkanınız var. Çocuk sahibi olduğunuzda ise kredi borcunuzu 1 yıl daha erteleme imkanınız bulunuyor.

Her geçen gün yaşlanan ülke nüfusunu gençleştirmek adına, evlilikleri teşvik eden devlet, yeni evlenecek çiftlere bu şekilde destek oluyor.Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet destekli evlilik kredisi yasalaştığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz kabul olursa belirlenen kamu bankasından kredinizi çekebileceksiniz.Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları

  • Evlenecek çiftlerin 18- 24 yaş aralığında olması

  • Üniversite mezunu ise en fazla 26 yaşında olması

  • Evlenecek bireylerin TCK’da belirtilen ağır suçlardan herhangi birini işlememiş olması

  • Maddi durumunun evlenmeye elverişsiz olması

Yukarıdaki şartları sağlayan her birey, evlilik kredisi başvurusunda bulunabilir.Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Devlet destekli evlilik kredisi henüz yasalaşmadı ancak bankalar evlilik kredisi adı altında, evlenecek çiftlere ihtiyaç kredisi sunuyor. Faiz oranları ve masrafları ihtiyaç kredileri ile aynı. Sizler için araştırdığımız evlilik kredisi veren bankalara göz atalım.

Kredi çekilen tutar 10000 TL, vade 36 ay olarak baz alınmıştır. 

İş Bankası Evlilik Kredisi

İş Bankasının evlenecek çiftlere sunduğu kredi diğer bankaların faiz oranlarından daha hesaplı. Bu yüzden İş Bankasını listenin en üstüne koyuyoruz.

Kredi Faiz Oranı: %1,28

Dosya Masrafı: 50 TL

HalkBank Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi veren bankalar listemizde ikinci sırada HalkBank bulunuyor. Banka faiz oranı bakımından İş Bankasına çok yakın. Yeni evlenecek çiftlere cazip kredi teklifi sunuyor. Ancak dosya masrafının yüksek olduğunu belirtmemiz gerek.

Kredi Faiz Oranı: %1,29

Dosya Masrafı: 500 TL

Ziraat Bankası Evlilik Kredisi

Ziraat Bankası evlilik kredisi veren bankalar listemizde 3. sırada. Banka uygun faiz oranları sunsa da, yeni evlenecek çiftler için daha fazla faiz indirimi yapılması gerekiyor.

Kredi Faiz Oranı: %1,31

Dosya Masrafı: 250 TLDevlet Destekli Evlilik Kredisi 2016

Devlet destekli evlilik kredisi 2016 yılında yasalaşması bekleniyor. Uzun süredir evlenecek çiftlerin merakla takip ettiği konu sonunda kabul edilecek ve devlet destekli evlilik kredisi 2016 yılında çekilebilecek.

Kaynak: Evlilik Kredisi | Finansca

Kaynak: https://finansca.com/evlilik-kredisi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın