Görüş Bildir
Haberler
Evlerden Irak! Midemizin Belası Reflüyü Arttıran 14 Besin

Evlerden Irak! Midemizin Belası Reflüyü Arttıran 14 Besin

Cavaradossi
31.10.2021 - 09:45

Mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesine neden olan reflü, ülkemizde her dört yetişkinden birinin korkulu rüyası. Kişiye özel hazırlanan diyetler ise bu acılardan kurtulmanın en etkili yolu. Ne yiyeceğinizden önce gelin hep birlikte ne yemememiz gerektiğine bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 - Cips

14 - Cips

İçeriğindeki yüksek yağ oranı ve rafine şekerler başta olmak üzere birçok zararlı etmenden dolayı yaşlanma sürecini hızlandıran cips, aynı zamanda reflünün de en büyük düşmanlarından biri. Bunun yerine ara öğünde meyveli yoğurt daha iyi bir seçenek.

13 - Poğaça

13 - Poğaça

Sağlıklı midelerin dahi baş düşmanlarından poğaça, margarin kullanımından dolayı reflü hastaları için kara listede. Midede yanma ve ağrı oluşturan poğaçayı özellikle de sabah yememeye dikkat etmek gerekiyor.

12 - Domates

12 - Domates
www.instagram.com

İçeriğindeki likopen nedeniyle çoğu zaman sağlıklı olarak görünse de domates, asidik yapısından dolayı reflü hastaları için acılara yol açabilir. Ancak bir not eklemek gerekli ki asidik özelliğini yitirmesinden dolayı pişmiş domatesin dolayı doya doya tüketebilirsiniz.

11 - Çikolata

11 - Çikolata
www.instagram.com

Yüksek potasyum içeriği ve bağımlılık yapıcı özelliği nedeniyle uzak durulması gereken çikolata, ayrıca yüksek miktardaki kafein içeriği nedeniyle tek başına reflünün nedeni olabiliyor.

10 - Kırmızı Şarap

10 - Kırmızı Şarap
www.instagram.com

Özel günlerimizin vazgeçilmezi kırmızı şarap, özellikle de yağlı bir yemekle tüketildiğinde reflüyü artırıyor. Mide ve yemek borusu arasında çalışan mide kapak düzeneğinin basıncını düşürmesi nedeniyle uzak durulması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9 - Sigara

9 - Sigara

Her nefeste binlerce hücrenin ölümüne sebep olan sigara, reflü hastalarının da en büyük düşmanlarından biri. Yemek borusu alt ucundaki kapakçıkta gevşeme yaparak kan akışını bozan sigara, böylelikle reflünün artmasını kolaylaştırıyor.

8 - Kahve

8 - Kahve
www.instagram.com

Akciğeri korumasından antioksidan özelliğine kadar sayısız faydası bulunan kahvenin fazlası reflü hastaları için ciddi zarar. İçeriğindeki yüksek kafein miktarından dolayı reflüyü çok hızlı tetikleyen kahveden vazgeçemesek de günde bir bardakla sınırlı tutmak gerekiyor.

7 - Kola

7 - Kola
www.instagram.com

Obeziteden uyku sorunlarına çeşitli sorunlara yol açan kola, mide asidini uyararak reflüyü hızlandırıyor. Haliyle sağlıklı insanların da mümkün olduğu kadar uzak durması gerekiyor.

6 - Bira

6 - Bira
www.instagram.com

Tıpkı şarapta olduğu gibi fermente edilmiş alkollerin reflüyü hızlandırdığı biliniyor. Mide boşalımını geciktirerek mide içeriğinin yemek borusuna kaçışını hızlandıran biradan da uzak durmak gerekiyor.

5 - Portakal

5 - Portakal

Kansızlıktan kalp sağlığına binlerce faydası olan portakal asitli yapısından dolayı midede yanmaya yol açabilir. Özellikle de aç karnına yenmemesi tavsiye edilen bu meyveleri tok karnına sınırlı porsiyonda tüketmek gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 - Soğan

4 - Soğan

Güçlü bir antioksidan yuvası olan soğan ne yazık ki midede reflüyü tetikliyor. Özellikle de geç saatte tüketilmemesi önerilen soğan yemek borusu ile mide arasındaki kapakçığın gevşemesine yol açtığı için reflü hastalarına önerilmiyor.

3 - Salça

3 - Salça
www.instagram.com

Yemeklerimizin olmazsa olmazlarından salça da ne yazık ki reflünün baş düşmanları arasında. Domates ve türevleri arasına girdiği için reflü yakınmalarını arttıran salçayı mümkün mertebe diyetimizden çıkarmak gerekiyor.

2 - Sucuk

2 - Sucuk

Hem kahvaltı hem mangalların vazgeçilmezi sucuk, içindeki yağdan baharata kadar her şeyiyle reflü hastaları için büyük bir tehdit. Hazmi zor olan sucuk gibi besinler reflüyü hızlandırarak midedeki yanma hissini arttırıyor.

1 - Sarımsak

1 - Sarımsak

Doğal antibiyotik sarımsağın ne yazık ki zararları da var. Reflüyü tetiklediği için sık tüketilmemesi önerilen sarımsak, mide kapakçığını gevşeterek mide asidini arttırıyor ve reflüye neden oluyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?