Görüş Bildir
Haberler
Evinde Hoş Bir Kütüphane Köşesi Oluşturmak İsteyenlere İlham Verecek 7 Tasarım Fikri

Evinde Hoş Bir Kütüphane Köşesi Oluşturmak İsteyenlere İlham Verecek 7 Tasarım Fikri

Berk Boztaş
24.04.2023 - 13:32

Farklı seçenekler arasından en sevdiğini bulacağız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kitaplar, tek hizaya geçin!

Söz konusu kitaplık olduğu zaman en çok tercih edilen tasarımlardan biri olan düz raflar, sahip olduğu sade ve basit tasarımıyla dikkat çekiyor. Şayet ben tüm kitaplarımın tek bir sırada ve yan yana olmasını istiyorum diyorsan, ne yapacağını biliyorsun.

2. Kitap kuleleri gerçek oldu!

En sevdiğiniz kitapları öyle ya da böyle yan yana dizeceksin diye bir kaide yok. Bakmaya doyamadığın güzel kütüphanenin tasarımını oluştururken, tek bir sıra halinde kitaplarını üst üste koymayı deneyebilirsin. En çok okumak istediğini en üste koymayı unutma!

3. Farklı olanı sen yap!

Kim demiş kitapları tam orta sayfasından açıp yerleştiremezsin diye? Kulağa fazlasıyla radikal gelse de bir noktada bu tür farklılıkların iyi olacağını düşünebilirsin. Her zaman kitabın ön veya arka kapağını görecek değilsin ya?

4. Tablolarla kombinlemeyi dene!

Kütüphaneni tasarlarken, etrafına ya da içine doğru bir sanat eseri yerleştirmeyi denemekten çekinme. Bu hem kütüphanenin aurasını artıracak hem de dışarıdan alışılagelmiş bir kütüphane görüntüsünün dışında bir seyir keyfi verecek.

5. Bitkilerle desteklemeyi unutma!

Kütüphane raflarının sağına ve soluna birer bitki yerleştirebilirsin. Sonrasında istersen kitaplarını düz ya da yan yerleştir, kütüphanen normale göre çok daha farkı bir ahenge kavuşacak. Renkli saksılar kullan ki baktıkça için aydınlansın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kütüphane rengini belirle!

Tarzını yansıtan rengi seç ve kütüphanene uygula. Yalnızca kendi tarzına göre değil, okuduğun kitapların türüne de göre bir renk belirleyebilirsin. Polisiye okumayı seviyorsan koyu tonları seçebilirsin mesela. Kulağa fazlasıyla hoş geliyor!

7. Kendi kütüphane tarzını seç!

Kütüphanenin nasıl bir şekilde olacağına sen karar vereceksin. Klasik düz bir yapıya sahip modellerden çapraz tasarımlı modellere, duvara montelilerden köşesiz olanlara kadar kendi tarzını yaratmak senin elinde!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın