Görüş Bildir
Haberler
Evinde Bir Muhabbet Kuşu Beslemiş Olanların Mutlaka Bileceği 10 Durum

Evinde Bir Muhabbet Kuşu Beslemiş Olanların Mutlaka Bileceği 10 Durum

Ma Belle
09.12.2022 - 10:32

Muhabbet kuşları evcil hayvanlardan en şirin olanlarıdır diyebiliriz. Kafeste olmalarına rağmen hareketli oluşları ve her zaman enerjik olmaları bizi kendilerine daha çok bağlıyor. Bu içeriğimizde muhabbet kuşu sahiplerinin anlayabileceği durumları sıraladık. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sizi her sabah öğrettiğiniz isimlerle uyandırırlar.

Muhabbet kuşları ile doğru bir şekilde konuşursanız sizi her sabah ona öğrettiğiniz isimlerle uyandırırlar. Bu onların size 'hadi güneş açtı, günaydın!' deme şeklidir 🐦

2. Herhangi bir hışırtı sesine hemen heyecanlanırlar.

Can dostumuz muhabbet kuşu çok sesli bir kuş olduğu gibi seslere de duyarlıdır. Onun en sevdiği yemin ambalajını biraz hışırdatın ve ardından kanat çırpışını izleyin!

3. Temas onlar için çok önemlidir.

Sahipleri ile içli dışlı olmayı çok severler. Onları bazen kafeslerinden dışarı çıkardığınız zaman özgürce uçmak isterler fakat ardından hemen omzunuza ya da kafanıza konmak isteyebilirler. Her canlı sevilmek ister, muhabbet kuşları da onlardan biri ❤️

4. Onlar için "Meraklı Melahat" sıfatını kullanmak hiç de yanlış olmaz! 😅

Muhabbet kuşları öyle meraklıdır ki onlarla ilgilenen veya ilgilenmeyen herkesi merakla süzer, tanımaya çalışırlar. Ona hiç görmediği bir şey verin ve izleyin, hemen koklamaya ve gagalamaya başlayacaktır!

5. Sosyal çevre yapmaya bayılırlar!

Muhabbet kuşları arkadaş canlısıdır, bu yüzden evinizde birden fazla muhabbet kuşu besleme şansınız her zaman vardır. Aynı veya farklı bir kafeste olsun, her zaman arkadaşlarıyla iletişim kurarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seslere ritim tutmak onlar için bir yaşam felsefesidir!

Uzun süredir muhabbet kuşu olanların bileceği bir diğer durum da, telefonlarında kuşları için bir çalma listesi hazırlamış olmaları. Eğer hareketli bir şarkı açar ya da söylerseniz bir süre sonra ritme ayak uydurup kafa sallamaya başlar. Muhabbet kuşlarının içinde bir rock müzik sevdalısı yatıyor galiba 🧐

7. Minyatür oyuncaklara bayılırlar!

Evcil hayvanlarımızın mutlu olması, eğlenmesi ve sağlıklı olması bizi de büyük ölçüde etkiler. Evinizdeki en küçük bir eşya bile onlar için bir oyuncak olabilir çünkü eğlenmesini çok iyi bilirler!

8. Eğlenceli oldukları kadar zeki canlılardır!

Onların eğlenebilmesi için küçük bir eşya bile onlara yeter demiştik. Verdiğiniz küçük bir şeyi önce tanımaya çalışırlar, benimserlerse hemen onun ne olduğunu kavrarlar. Sonra favori eşyası olur tabi.

9. Kişisel bakımlarına özen gösterirler!

Muhabbet kuşlarının yaşam alanlarını dağınık görebilirsiniz fakat onları hiçbir zaman paspal göremezsiniz. Kendilerini çok seven bu canlılar bir yerlerini kaşıyabilecek bir şeyler mutlaka bulurlar. Ha bu arada banyo yapmayı çok severler, kendinizi minyatür bir canlıya pazar banyosu yaptırırken bulabilirsiniz! 🛁

10. Bazen de küsebiliyorlar...

Ona olur da kızarsanız size küsüp kafesinde bir yere tünebilir. Bu yüzden kafesinin kapısına eliniz boş gitmeyin. En sevdiği yemi ve oyuncağı ile kapısını çalarsanız başta biraz naz yapar, sonrasında sizinle hemen barışır!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
14
9
5
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın