Görüş Bildir
Haberler
Evin En Sevilen Eşyası Televizyonlar Nasıl Çalışır, Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır Anlatıyoruz!

etiket Evin En Sevilen Eşyası Televizyonlar Nasıl Çalışır, Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır Anlatıyoruz!

Tuğba Erdem
18.10.2021 - 16:40

Mobil cihazlardan sonra en sık kullanılan cihaz olan televizyonlar evimizin baş tacı. Salonun en güzel yeri hep ona ayrılır. Tüm koltuklar onu görecek şekilde dizayn edilir. Her gün mutlaka ziyaret eder saatlerce izleriz. Peki evimizin kıymetlisi televizyonlar nasıl çalışıyor hiç düşündünüz mü? Gelin birlikte bakalım!

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

Kaynaklar:1 2 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de ilk yayın Trt'de yapıldığına dair bir algı olsa da bu doğru değil.

Türkiye'de ilk yayın Trt'de yapıldığına dair bir algı olsa da bu doğru değil.

Televizyon yayını ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi önderliğinde 9 Temmuz 1952 günü başlatılmıştır. TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. 1 Mayıs 1964 TRT Yasası'yla birlikte, Türkiye'de  TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV kapatıldı ve vericileri TRT'ye devredildi.

31 Ocak 1968 günü 19.30'da gerçekleştirilen TRT yayını siyah beyaz olarak yayınlanmıştır.

31 Ocak 1968 günü 19.30'da gerçekleştirilen TRT yayını siyah beyaz olarak yayınlanmıştır.

TRT'nin ilk spikeri Nuran Devres'in 'Burası üçüncü bant beşinci kanaldan deneme yayını yapan Ankara Televizyonu. Bugün 31 Ocak 1968. Bu akşamki denemelerine başlıyoruz.' sözleri ile başlayan Türkiye'nin televizyon hayatı 1980'lerde renkli televizyonlara sonrasında ise hızla gelişen yeni teknoloji ürünlere yerini bıraktı.

Peki uzun yıllar üzerine dantel örttüğünüz bu akıllı kutu nasıl çalışıyor?

Peki uzun yıllar üzerine dantel örttüğünüz bu akıllı kutu nasıl çalışıyor?

Bunu anlamak için öncelikle beynimizin nasıl çalıştığına bakmalıyız.

Göz aracılığıyla beynimize iletilen görseller nokta kümecikleri olarak algılanır.

Göz aracılığıyla beynimize iletilen görseller nokta kümecikleri olarak algılanır.

Nokta kümelerinin birleşmesi ile anlamlı görseller elde eder beynimiz. Daha önce gördüklerini arşivden çıkarır ve 'isimlendirir'. Yeni görselleri ise 'etiketler'. Noktacıklar hareket ettiğinde bunları birleştirerek hareketi algılar.

Video da sırayla hareket izlenimi veren bir hızda döndürülen bir fotoğraf koleksiyonudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüplü televizyonlarda katot ışın tüpü denen bir şey vardı.

Tüplü televizyonlarda katot ışın tüpü denen bir şey vardı.

TV'nin arkasındaki bu tüp, ön taraftaki ekrandaki kimyasallara kırmızı, mavi ve yeşil ışık demetleri göndererek ışığı küçük kırmızı, yeşil veya mavi noktalara dönüştürürdü. Işıklar inanılmaz hızlı bir şekilde ekrana girip aşağı iniyor ve aslında herhangi bir zamanda ekranın yalnızca küçük bir kısmı aydınlandığında tüm noktaların aynı anda aydınlandığı hissini veriyordu. Bu noktaların tümü, yorumlayabileceğimiz resimler oluşturmak için beynimizde birleştirilirdi elbette.

LCD televizyonlar, artık hepimizin duvarlarında bulunan güzel, düz televizyonlar ve tüplü televizyonlardan farklı bir şekilde çalışıyorlar.

LCD televizyonlar, artık hepimizin duvarlarında bulunan güzel, düz televizyonlar ve tüplü televizyonlardan farklı bir şekilde çalışıyorlar.

LCD TV'lerde TV'nin arkasında bir ışık bulunur. Ekranda ise ışığı farklı kırmızı, yeşil ve mavi renklere süzerek beynimizin yorumlayabileceği görüntüler oluşturmak için açılıp kapatılabilen milyonlarca sıvı kristal var.

Kameralar kırmızı, yeşil veya mavi renklere ayrılmış hızlı hareket eden ışık çizgilerinde görüntüler yakalar.

Kameralar kırmızı, yeşil veya mavi renklere ayrılmış hızlı hareket eden ışık çizgilerinde görüntüler yakalar.

Farklı renkli ışıkların oluşturduğu desen daha sonra bir elektrik sinyaline dönüştürülür, birleştirilir ve sesli elektrik sinyali ile birleştirilir. Modern kameralarda sinyal, bilgisayar kodunun yaptığı gibi, birler ve sıfırlar dizisine dönüştürülür. Bu kod daha sonra bir vericiye gönderilir.

Vericiye elektrik sinyali şeklinde gönderilen TV sinyallerinin kodu daha sonra bir verici aracılığıyla güçlendirilir ve elektromanyetik radyasyon olarak dünyaya gönderilir.

Vericiye elektrik sinyali şeklinde gönderilen TV sinyallerinin kodu daha sonra bir verici aracılığıyla güçlendirilir ve elektromanyetik radyasyon olarak dünyaya gönderilir.

Radyasyon TV anteniniz tarafından alınabilir ve ardından TV'nize görsel oluşturmak için herhangi bir zamanda çeşitli sıvı kristallerin hangi renkte olması gerektiğini söyleyen koda dönüştürülebilir.

Tüm bu devran dönerken televizyonunuzun enerji tüketimini azaltmaya çalışırken göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç faktör vardır.

Bekleme gücü: Bekleme modundayken TV'niz gerçekten kapalı değildir. Hala güç tüketiyor. Fişi çekmeyi alışkanlık haline getirerek faturayı azaltabilirsiniz.

HD: Daha yüksek çözünürlüklü LCD TV'lerin ekranlarında temel olarak daha fazla sıvı kristal bulunur. Daha fazla sıvı kristal, renklerini değiştirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Çözünürlük arttıkça daha çok elektrik yakıyor yani. Hem FULL HD izliyim hem faturam az gelsin olmuyor.

Ekran parlaklığı: Daha parlak TV'lerde daha parlak ışıklar gerekir. Daha fazla enerji, TV'deki daha parlak ışıklara eşittir. 

Hacim: Büyük bir enerji tüketicisi olmasa da, daha yüksek bir hacim kullanmak TV'nizin kullandığı elektrik miktarını artırabilir.

Televizyonların nasıl çalıştığını anladığımıza göre kendimize uygun olanını seçebiliriz....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Philips The One Performans Serisi 58PUS8505/62

Philips The One Performans Serisi 58PUS8505/62

Buradan satın alabilirisiniz. Özelliklerine dair bilgiler için kullanıcı yorumuna kulak veriyoruz:

Kullanıcı yorumu>>

TV'yi 1 aydır kullanıyorum. İlk gelen sürümünde arayüze hafif atamalar ve takılmalar vardı, bir hafta önce gelen güncelleme ile Android arayüz çok akıcı hale geldi.

Android işletim sistemi TV deneyimini bambaşka bir yere taşıyor. Netflix, Amazon prime, stremio ve YouTube programları en çok kullandığım programlar. TV ye laptop bağlamak diye bir şeyi unuttuk.

Steamlink ile içeri odadaki bilgisayarım üzerindeki oyunları direkt TV den oynayabiliyorum. TV ve bilgisayar kablo ile modeme bağlılar. Görüntü kalitesi çok iyi ve kontrollerde hissedilir gecikme yok.

Bluetooth özelliği direkt benim Sony wh1000 kulaklıklarım ile çalışmıyor. TV yi telefona, telefonu kulaklığa bağlayarak TV seslerini Bluetooth veya telefonunuza bağlı kablolu bir kulaklıktan duyabiliyorsunuz. Dünyanın en popüler kulakliklarindan birisi neden TV nin native Bluetooth bağlantısı ile çalışmaz, anlamak güç.

Panel kalitesinden çok memnunum. Mesleğim gereği sinema, dizi çekimleri yapıyorum ve bu TV yi 10 bit paneli ve ISF renk profilleri için tercih ettim. Tüm gereksiz özellikleri kapatıp %90 doğruluktan renk gamında yüksek kalite yayınları izlemek keyifli. Bu TV oled değil. Oled fiyatında da değil. Eğer kapkaranlık odada simsiyah ekranda birseyler izlemek istiyorsanız oled panel bakmak lazım. Biz bu TV ile kapkaranlık odada izleme yapıyoruz ve ekranda çok hafif bir isik var haliyle, bizi rahatsız etmedi.

Ambilight ilk defa kullandım ve pazarlama numarası olarak görüyordum. Özellikle oyun modunda ekranda olan patlama çatlama ve ani değişimleri destekler şekilde çalışan ambilight çok keyifli.

Benim aldığım 2020 Eylül ayı itibariyle Samsung q70 modeline çıkmak istemediğim için en fiyat performansı uygun model olarak bu TV yi buldum. Tercihimden memnunum. 10 bit mva panel çok yeterli diye düşünüyorum. Android işletim sistemi akıcı çalışıyor.

Dünyanın en iyi televizyonu değil :) ancak kendi fiyat gamında çok iddialı.

Philips'in diğer televizyonları için buraya göz atın!

LG 65UN73006LA.APDZ

LG 65UN73006LA.APDZ

Televizyon sektöründe adını duyuran LG markasının bu modelinde özellikler şöyle:

  • 4K ULTRA HD

  • DÖRT ÇEKİRDEK İŞLEMCİ

  • YAPAY ZEKA

  • SMART WEBOS

  • DAHİLİ UYDU 

  • HDMI 3

  • USB-2

  • WİFİ

Satın almak için tıklayın!

Lg'nin en sevilen diğer televizyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Philips 43PUS7505/62

Philips 43PUS7505/62

Özelliklere göz atalım;

  • 4K UHD Smart LED TV. Zengin renkleri ile ayrıntıları çok daha rahat yakalabilirsiniz. 

  • Philips P5 Motoru

  • HDR10+ uyumlu.  Dolby Vision ve Dolby Atmos. Sinematik görüntü ve ses.

  • Hızlı ve sezgisel bir ișletim sistemi olan SAPHI sayesinde Philips Smart TV'nizi keyifle kullanırsınız.

Satın almak için tıklayın! 715 TL'den başlayan taksit seçenekleri mevcut.

Samsung UE50TU7000UXTK

Samsung UE50TU7000UXTK

Fiyat/performans oranı yüksek olan, Buradan satın alabileceğiniz ürünün özellikleri şöyle:

  • Kristal Ekran

  • HDR Özellikli

  • Dahili UHD Uydu Alıcı

  • Smart TV - Tizen OS

  • Temiz Kablo Çözümü - Tek Kumanda Özelliği - Tuşlu Kumanda

Umut verici kullanıcı yorumu ise şöyle;

1. Ürün sorunsuz biçimde, 'prime' üyelik kapsamında 1 gün içerisinde teslim edildi.

2. Teslim eden 'kolaygelsin' personeli bilinçli, ürünün hasar görmesi ihtimaline karşı dış kontrolden kaçacak davranışlar sergilemiyor, kontrollü teslim konusunda teşvik edici, sorun olma ihtimaline karşı yapılacakları aktarıyor.

3. Kurulum için Samsung yetkili servisi geliyor, kurulum öncesi çağrı merkezini arayarak talep oluşturuyor ve firmanın sağladığı servis ile kurulum randevusu ayarlanıyor.

4. Ürünün kurulumu basit ve hızlı, kendiniz de yapabilirsiniz ancak garantinin başlaması için yetkili servis kurulumu şart.

5. Giriş seviyesi bir televizyon olduğu göz önünde bulundurulduğunda; çerçevenin inceliği, ayakların yapısı, görüntü, ses ve kumanda kalitesi yeterli. Kumanda üzerinde Netflix ve Amazon için tuşlar bulunuyor.

6. 2020 üretimi akıllı bir televizyon olmasına rağmen kanal geçişleri maalesef halen yavaş ancak denediğim diğer giriş seviyesi, farklı marka TV'lerin de bu performansı gösterdiğini belirtmem gerekir.

Samsung televizyonlara buradan ulaşabilirsiniz.

Vestel 65U9500

Vestel 65U9500

Vestel uygun fiyatları ile televizyon kategorisinde dikkat çeken bir marka. Ürün özellikleri şöyle:

  • Pixellence pro görüntü özelliği

  • Super resolution görüntü özelliği

  • 1000 SMR

  • Dolby Vision Özelliği

Buradan satın alabilirsiniz. Vestel televizyonlar için şuraya göz atmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung UE40T5300AUXTK

Samsung UE40T5300AUXTK

Kullanıcı yorumu şöyle>>

Televizyonu 24 Şubat akşam saat 18 de sipariş ettim ertesi gün öğlen 12 de teslim ettiler. Bu arada İstanbul'da değil Bursa'da ikamet ediyorum. Hızlı kargo için Amazon'a teşekkürler. Televizyon Samsung kalitesi tam bir f/p ürünü. Vestel Toshiba vs diğer tv'ler kanal geçişleri, görüntü kaliteleri Samsung ve LG kalitesinde değil ben bu sebeple bu iki markaya baktım ve alınabilecek en iyi TV fiyatı, çok makul, bu fiyata hem smart hem uydulu ve Samsung veya LG marka TV almak çok zor. Samsung ücretsiz montajını yapıyor. Kanal gecisleri hızlı dahili uydusu sorunsuz çalışıyor internet ve smart özellikleri gayet iyi.

Satın almak için tıklayın!

LG 55NANO956NA.APD 55" 8K NanoCell TV

LG 55NANO956NA.APD 55" 8K NanoCell TV

Kore menşeili olan LG 55NANO956NA.APD modeli keyfine düşkünler için tasarlanmış. Özellikleri;

  • NanoCell Teknolojisi 

  • AI İşlemci 

  • 8K Full Array Karartma (Pro) WLAN 

  • 600 Hz Refresh Rate

Satın almak için tıklayın!

Toshiba 32LL3B63DT

Toshiba 32LL3B63DT

Uydu alıcılı full HD smart LED tv 32LL3B63DTmodelinde karşımıza çıkıyor. Toshiba markasına güvenen kullanıcılar için uygun fiyatlı bir ürün. Buradan satın alabilirsiniz.

Bu fiyata alınabilecek en uygun televizyon olduğunu düşünüyorum ekran kaliteli ve güzel. İçinde YouTube, Prime Video, Netflix ve daha birçok uygulama mevcut. Uzun zamanlar boyunca kullanmayı umuyorum.

Toshiba'nın diğer televizyon modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

AWOX LCD TV 39''

AWOX LCD TV 39''

Yüksek bütçeler ayırmak istemiyorsanız Awox markası imdanınıza yetişir. Standart ve ortalama özellikleri ile çok fazla beklentisi olmayan kullanıcılara hitap ediyor. 

Buradan satın alabilirsiniz. 

Awox'un televizyonlarını incelemek için şurayı ziyaret edin!

Grundig 50 GEU 7830 B

Grundig 50 GEU 7830 B

Listemize Grundig'i eklemesek olmaz. Dört çekirdekli işlemcisi ve UHD çözünürlük gücüyle size iyi bir izleme deneyimi sunmayı hedefliyor. Fiyatının erişilebilir olması en büyük artılar. 

Satın almak için tıklayın!

Grundig televizyonları şuraya ekledim!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın