Görüş Bildir
Haberler
Evden Çalışmaya Devam Edersek 25 Yıl Sonrasında Nasıl Görüneceğimizi Gösteren Ürkütücü Model

Evden Çalışmaya Devam Edersek 25 Yıl Sonrasında Nasıl Görüneceğimizi Gösteren Ürkütücü Model

Rinascita
08.07.2020 - 15:42

Evden çalışmanın birçok yararı var. Fakat süreç uzadıkça haftalarca evde pijamalarla çalışmanın yaratacağı olumsuz durumlar da göz ardı edilemez.

Kaynak: https://metro.co.uk/2020/07/04/shocki...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmanlara göre evden çalışmaya devam ettiğimiz sürece yaşayacağımız birçok sağlık sorunu olacak. Gerekli önlemler alınmadığında yaşayacağımız fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları neler peki?

Uzmanlara göre evden çalışmaya devam ettiğimiz sürece yaşayacağımız birçok sağlık sorunu olacak. Gerekli önlemler alınmadığında yaşayacağımız fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları neler peki?

Bilgisayar Görme Sendromu 

Bütün gün ekrana bakmak kuru, yanmış ve kan çanağına dönmüş gözlere neden olacaktır. Gözlerde kızarıklık, tahriş ve görmede bulanıklık gibi sorunlar başlayacaktır. Zamanla bütün bunlar görme yetisini olumsuz olarak etkileyecek. Bu sorunlar ofis ortamında da olabilir fakat ofiste çalışırken mola vererek veya bilgisayar ekranına bakmamızı gerektirmeyecek toplantılara katılarak bilgisayara maruz kalma süremizi azaltırız. Evden çalışmaya devam ederken her bir saatten sonra en az beş dakikalık mola verin ve bilgisayar ekranından uzaklaşın.

Duruş Bozukluğu

Duruş Bozukluğu

Evdeki çalışma ortamında sağlığınız için gerekli önlemleri alsanız bile duruş bozukluğu sorunu yaşama olasılığınız devam eder. Yeteri kadar fiziksel egzersiz yapılmadığında boyun ve omuzlarda sıkıntılar yaşanabilir. Bunlar da zamanla çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Kas ve Organlarda Meydana Gelen Rahatsızlıklar

Sürekli olarak bilgisayarda yazı yazmak, uzun süreli durumlarda ellerinizde ve bileklerinizde soruna neden olur. Son zamanlarda bu konuyla ilgili sağlık sorunları yaşıyorsanız, en kısa sürede neler yapabileceğiniz konusunda uzmanlara danışın.

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi

Karantina sürecinin başında bir nebze de olsa rutininize bağlı kaldınız ama zamanla bu alışkanlıklar yerini evde geçirdiğiniz zamana bıraktı. Özellikle D vitamini alamamak saç dökülmesine neden olabilir ve yeni saç çıkması zaman alabilir. Ruhsal ve fiziksel sağlığınız için sosyal mesafe kurallarına uyarak dışarıda egzersiz yapmak iyi gelecektir. 

Göz Altlarında Koyu Halkalar

Gün boyunca birçok ekrana bakmak gözlerinizin altında koyu renk halkalar oluşmasına neden olur. Gözleriniz yorulur ve zamanla hem cilt durumunuzu hem de gözlerinizi olumsuz etkiler. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi evden, bilgisayar başında çalışıyor olsanız da düzenli olarak molalar verin, uyku düzeninize dikkat edin ve odanızı mümkün olduğunca ışıklandırın.

Kırışıklıklar ve Mat Cilt

Kırışıklıklar ve Mat Cilt

Kırışıklıklar yaş aldıkça normal süreçte yaşanacaktır fakat bilgisayara bakmak gibi bazı zararlı alışkanlıklar bu süreci hızlandırır. Cildin yüzeyine zarar verir ve kaz ayağı ve alındaki kırışıklıklara neden olur. Özellikle ışığa maruz kalmadığınız durumlarda bilgisayarın veya telefonun mavi ışığı gözlerde şaşılığa ve cildin zarar görmesine sebep olur. D ve B 12 vitamini eksikliği de cildinizin solgun görünmesine, neden olur. Evden çalışmaya devam edeceğiniz süreçte mavi ışığı engelleyecek gözlükler kullanın ve gözlerinizin kurumasını engelleyin. 

Aşırı Stres

Uzun süreli çalışma dönemleri stres seviyesinin artmasına neden olur. Bu da kan basıncını yükselterek fiziksel sağlığınıza zarar verir. Evden çalışmaya devam ettiğiniz süreçte mümkünse kendinize ayrı bir oda hazırlayın ve yaşam alanınız ile çalışma ortamını birbirinden ayırın. Düzenli olarak mola verin, hareket edin, yemek düzeninizi bozmayın ve mümkün oldukça fiziksel egzersiz yapın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
47
23
11
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizemtheballerina

Hayatimda boyle sacma sey duymadim. Yollarda ve pis ofislerde degil evde zaman gecirince mi buna donecekmisiz? Bunu kim hazirladi yeni donem hazir ofisciler ... Devamını Gör

Gülden Suakar

Aynı fikirdeyim.

Mert Hamdi

inananları pistten alalım!

Pent

tamam da o kalpli picama nie :D