Görüş Bildir
Haberler
Evcil Hayvan Olarak Tercih Edebileceğiniz 19 Değişik Canlı

etiket Evcil Hayvan Olarak Tercih Edebileceğiniz 19 Değişik Canlı

AbSurDMaN
17.03.2014 - 08:57 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 16:21

Kedi köpek beslemek size göre değil mi? Muhabbet kuşu falan sizi kesmiyor mu? İlla bir acayiplik mi istiyorsunuz? Buyrun sizi tatmin edebilecek 19 seçenek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaplan

1. Kaplan

Çoğu kaplan sahibinin sonu ölüm oluyor, ama bu sizi korkutmuyorsa ve riski severim diyorsanız yavru bir kaplanı sahiplenebilirsiniz. Tersine geldiğiniz an kurtuluşunuzun çok zor olduğu bu vahşi hayvan doğal olarak çok harcama gerektiriyor. Zaten bu yüzden daha çok Arap şeyhleri tercih ediyor.

2. Su aygırı

2. Su aygırı

Yavru halleri olağancasıyla oynak ve tatlı olan su aygırlarını evcil hayvan gibi beslemek mümkün fakat nasıl büyüdüklerini az çok biliyorsunuzdur. Çok büyük bahçeli bir eviniz yoksa neden olmasın?

3. Su samuru

Sağı solu belli olmayan bu tatlış hayvanı, su birikintisi kenarında + bol alanlı bir yerde yaşıyorsanız besleyebilirsiniz. Yalnız belrtmekte fayda var, günde vücut ağırlıklarının %25'i kadar yemek yiyorlar.

4. Timsah

4. Timsah

Bebek timsahların şirinliği insanı kendine çekiyor ama işte bebek kalmıyorlar malesef. Büyüdüğünde 'eli kolu kaptırırım ya mühim değil onun canı sağ olsun' diyorsanız timsah edinebilirsiniz.

5. Zebra

5. Zebra

Bir at almak istiyorsunuz, peki onun yerine neden zebra olmasın? Beslenmesi yaşayış şekli vs. neredeyse atla aynı olan zebraya sabır ve özveriyle yaklaşırsanız binek olarak kullanabilirsiniz bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uçar kuskus

6. Uçar kuskus

Hayır bu uçan bir yemek değil. Bu garip hayvanlar için uçuyor değil de süzülüyor diyebiliriz çünkü kanatları değil uçma derileri vardır. Sky diving yapan sporcuların giydiği kıyafetleri düşünün o şekil. O deriye sahip olmayan modelleri de var. Beslemek için ilginç seçeneklerden biri.

7. Pygmy keçisi

7. Pygmy keçisi

Yani pigme keçi. Anavatanı Kamerun olan bu keçi türü çok ufak ve çok tatlı olduğundan 'al evine besle' klasmanına rahatlıkla giriyor.

8. Minyatür eşek

8. Minyatür eşek

Aynı pigme keçi gibi eşeklerin pigme versiyonları. Çocuğunuz bahçeli evinizde hayvan sevgisiyle büyüsün istiyorsanız güzel seçenek.

9. Kapibara

9. Kapibara

Belki de şimdiye kadar adını hiç duymadığınız, tipini hiç görmediğiniz kemirici hayvanların en irisi. Bildiğin devasa fare yani.  Anavatanı Güney Amerika olan ve kadınların korkulu rüyası olabilecek bu hayvan kendi halinde takılsa da çok kemirir. Sağlam eşya falan bırakmaz yani ona göre.

10. Akrep

10. Akrep

Evet, kısa yaşıyor da olsalar (8-9 yıl) akreplerin de sessiz sakin ve zehirsiz olanları var. Tabii ki sarılmalık bir halleri yok ama ilginçlik konusunda tercih edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kirpi

Tatlılığından kafasını ısırmak isteyeceğiniz kirpiler 10 yıl kadar yaşıyor ve besleyecekseniz büyük bir kafes işinizi görecektir. Oyun oynamayı falan sever evinize neşe katar.

12. Pogona

12. Pogona

Sakallı ejder olarak da bilinen bu garip yaratıklar 'ne işim var benim burada' şeklindeki bakışlara sahiptir. Her ne kadar ejder de olsa arkadaş canlısıdır ve sahibini pek sever.

13. Phasmatodea

13. Phasmatodea

Phasmida olarak da bilinirler ve boyut olarak en büyük böceklerdendir. Zaten boyutları yüzünden bu listede yer alıyor kendisi. Çekirge gibidirler ve çok yavaş hareket ederler,

fark edilmeleri zordur. Böcek meraklıları için seçenek.

14. Hermit yengeci

14. Hermit yengeci

Denizin bu içine kapanık ilginç canlısı boş bulduğu deniz kabuğunu kendi kabuğu olarak kullanır, büyüyünce yenisini bulur. Kabuğu onun evidir. İlginç şekilde arkadaş canlısıdır da, hor görmeyin yani garibanı.

15. Kokarca

15. Kokarca

Kokarcalar evde beslemek için deal hayvanlardan, tabii koku bezlerini aldırırsanız. Bir de kuduz taşıyorlar, aşısını falan da yaparsanız havalı bir hayvan-sahip ikilisi olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Vallabiç

İsmi epey komik olan bu kanguru, normal kangurunun minik modeli. Avustralya'da bulunuyor kendisi ve ortalama bir köpek boyuna ulaşıyor. 20 yıl kadar yaşayan bu tatlı kanguru için bahçeniz olmalı.

17. Tarantula

Bazı insanların bakınca kanının çekilmesine neden olan bu ürkütücü yaratıklar bazıları için de tüylü sevimli evcil hayvan kategorisine giriyor. İnsan işte çeşit çeşit hali var. Evinize yatıya gelen arkadaşlarınızı kalp krizinden öldürmek istiyorsanız birebir.

18. Pirana

18. Pirana

Süs balıkları sizi kesmiyorsa buyrun size pirana. Sağlam bir akvaryumla sizi havalı göstereceklerdir. Yalnız sevicem diye elinizi falan daldırmayın akvaryumun içine.

19. Madagaskar hamamböceği

19. Madagaskar hamamböceği

İğrenmem diyeniniz varsa insanların çoğu için iğrenç olan bu devasa böceği besleyebilir. 2 ila 5 yıl arası yaşıyor, çok lazımmış gibi. Neyse yine de seveni var saygı duyuyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
862
515
344
290
239
218
213
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın