Görüş Bildir
Haberler
Ev Sahibi ve Kiracı Anlaşmazlığı İçin Yeni Dönem: Eylül veya Ekimde Geçerli Olacak

Ev Sahibi ve Kiracı Anlaşmazlığı İçin Yeni Dönem: Eylül veya Ekimde Geçerli Olacak

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahipleriyle kiracılar arasındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. Yapılan düzenleme ile kira zamları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Ancak bu sınır da tahliye davalarının önüne geçemedi. Bakanlık, tahliye davaları öncesinde arabulucu şartı getirmeye hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ev sahibi kiracı tartışması bitmiyor

Ev sahibi kiracı tartışması bitmiyor

Kiracılarını tahliye edip evlerini fahiş fiyattan kiraya vermek isteyen ev sahipleri, soluğu mahkemelerde alıyor. Tahliye davaları, hiç olmadığı kadar artmış durumda.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; bakanlık davaların önüne geçmek için çalışma yapmaya başladı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulaması hayata geçirilecek. Taraflar, dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamazsa mahkeme yoluna gidilecek.

Eylül veya ekimde yürürlükte olacak

Eylül veya ekimde yürürlükte olacak

Arabulucuya başvurmadan doğrudan mahkemeye dava açılması halinde ise bu davalar reddedilecek. Eylül ya da ekim gibi hayata geçirilmesi planlanan uygulamanın, mahkemelerdeki iş yükünün azalmasını sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, uzun süren mahkeme süreçleri de böylece sona erdirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Türkiye'de arabuluculuk tam olarak oturmuş bir sistem değil. Olan şu olacak taraflar arabuluculuğa gönderilecek arabulucu soracak uzlaşmak istiyor musun, tar... Devamını Gör

Harfen Daz

3 yıldır kiracısı olduğum ev sahibi henüz kira sözleşmesine 3 ay varken kiraya %100 zam yapacağını haber verdi geçen gün. Üstelik belirlediği bu zam onun tab... Devamını Gör