Görüş Bildir
Haberler
Etrafınızdaki İnsanları Mıknatıs Gibi Çekmek İçin Uymanız Gereken 9 Kural

Etrafınızdaki İnsanları Mıknatıs Gibi Çekmek İçin Uymanız Gereken 9 Kural

Gozex
25.03.2017 - 13:57

Bazı insanlar vardır, etrafındakileri kendilerine çekerler, herkes onları sever onlarla olmak ister. Bright Side'den derlediğimiz bu 9 kuralı kendinize rota olarak çizebilirsiniz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Özgün bir imaj edinin.

1. Özgün bir imaj edinin.

Görünüşünüzün tamamı özgün olmasa da özgün bir detaya ihtiyacınız var. Ne de olsa yabancıların sizi hatırlamasının en önemli sebebi kendi orijinal imajınız. Bahsettiğimiz şey güzellik değil. Belki kulağa garip gelecek ama özgünlük, çirkinlik ve zafiyetle bile gösterilebilir. Belki bir jest, bir mimik, iletişim biçiminiz veya sizinle özdeşleşen bir kıyafet bile sizi hatırlanmaya değer kılabilir.

2. Büyük hayaller kurun.

İnsanların sizi takdir etmesi ve size ulaşmak istemesi için hayatta bir nedene ihtiyacınız var. Hedefler, hayaller, bu dünyada değiştirmek istediğiniz bir şey belki de... Çünkü hayalleri olmayan bir insan fikri olmayan bir kitap gibi değil midir?

3. Özgüvenli olun.

3. Özgüvenli olun.

Karizmatik olmak için özgüvene ihtiyacınız var. Cesurca karar verebilmek, kendinize güvenebilmek, kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek ve fikirlerinizi karşınızdakiyle paylaşabilmek önemli noktalar. Etrafınızdaki insanlar özgüveninizi hem davranışlarınızdan hem de konuşmalarınızdan anlar. Bu yüzden 'bence, sanırım, umarım' ile başlayan cümlelerden kaçınmalısınız.

4. Söylenmeyi bırakın.

Karizmatik insanların kafa yapısı pozitiftir. Eleştirilerden, olumsuz konulardan ve söylenmekten uzak durun. Hayatınızda her şey yolunda gitmeyebilir, bu yüzden size ve karşınızdakine zevk verecek konularda muhabbet edin.

5. Bol bol vücut dilinizi kullanın.

Hareketleriniz özgüveninizi yansıtmalı. Dik durun, ellerinizle ya da başka objelerle oynayıp durmayın, daha çok gülümsemeye çalışın, göz teması kurun ve içinize kapanık olmayın. Genellikle toplum içine çıkarken kırmızı halıda yürüyen ünlü bir isim gibi hayal edin kendinizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyi bir hikayeci olur.

6. İyi bir hikayeci olur.

Çoğu insana göre her hikayeyi ilginç hale getirebilmek büyük bir yetenek. Ancak çoğu zaman bu yetenek öğrenilebilir. Tek yapmanız gereken özgüvenli konuşmak. Mizah sizin dostunuz özellikle kendi üzerinizden yaptığınız espriler. Vücut dilini unutmayın, duygusal olun ve pozitif kalın. Şakalarınızın hepsi beklediğiniz etkiyi yaratmazsa da üzülmeyin. Kişisel hikayeler anlatın. İlginç gelince insanlar anlatmaya devam edecektir.

7. Uzaklara dalmayın.

Biriyle konuşurken mutlaka göz teması kurun. Bazen bir bakış bin kelimeden fazlasını anlatabilir. Göz teması karşınızdakini dinlediğinizi, anladığınızı ve insan olarak saygı duyduğunuzu gösterir. En önemlisi, biriyle bir etkinlikte konuşuyorsanız dış etkenlerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Kalabalığın içinde telefonunuza bakmayın yoksa insanlar konuşacak başka birini aradığınızı düşünebilir.

8. Başkalarını dinlemeyi öğrenin.

İnsanların hayatına göstereceğiniz küçük bir ilgi bile onların gözünde değerinizi yükseltir çünkü dinleyebilmek gerçek bir sanattır. Karşınızdakini dikkatli bir şekilde dinleyip muhabbete ilgi gösterdiğiniz müddet kendilerini değerli ve özel hissetmeye başlayacaklardır. Tabii ki muhatabınızın her dediğini hatırlamayabilirsiniz ancak isimlerini hatırlamak çok önemli. Hatta minik bir tüyo. Bir insan kendini tanıttığında konuşma içinde isimlerini bol bol tekrarlayın. İnsanların isminizi hatırlamasını istiyorsanız yine aynı tüyoyu kullanın.

9. Ayna tekniğini kullanın.

9. Ayna tekniğini kullanın.

Ayna tekniği birinin mimiklerini, tonlamasını, jestlerini tekrarlayarak sizi sevmesini sağlamaktır. Bu teknik her zaman işe yarar çünkü insan narsizmini esas alır. Karşınızdaki frekanslarınızın uyuştuğunu düşünmeye başlar. Bu tekniği karizmatik insanların belli özelliklerini benimsemek için de kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
73
36
29
16
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

...veya herkesi öldürün.

Okhan Onan

Ben ayna tekniğini hoşlandığım bir kıza karşı kullanıyordum. Kız en son "Neden benim yağtığımı yapıyorsun?" Demişti.

her şey tip diyen arkadaşlar size diyorum; hiç mi bi şu kıza bak bir de yanında ki maymuna demediniz aq