Görüş Bildir
Haberler
Eşini Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, 9 Yıl Sonra Serbest Kalacak...

etiket Eşini Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, 9 Yıl Sonra Serbest Kalacak...

Eşi Güneş Karaçuban’ı boğarak öldüren Sabri Barçağ, ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı davada, haksız tahrik indirimi sonucunda 15 yıl ceza aldı. Mahkeme, Barçağ’ın 'Eşim beni aldatıyordu' savunmasını esas aldı. Katil Barçağ'ın 9 yıl sonra serbest kalacağı hesaplanıyor. 

İstanbul’da, 21 Temmuz 2018 günü Emniyet’i arayan ihbarcı, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde, 31 yaşındaki Güneş Karaçuban’ın öldürüldüğünü bildirdi. Eve gelen polisler, iki çocuk annesi Karaçuban’ı boğularak öldürülmüş halde buldu. 

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Karaçuban’ın imam nikâhlı eşi Sabri Barçağ (53), eşinin sabah 5’te eve geldiğini savunarak, “‘Hayatıma karışamazsın’ dedi. Kendimi kaybedip boğazını tuttum. Çok öfkeli olduğum için ne yaptığımı bilmiyorum” diye konuştu. Barçağ, cezaevinden gönderdiği mektupta ise eşinin “Sevgilim var” dediğini ve evde kendisine bıçakla saldırdığını ileri sürdü.

"Şiddet uygulamayacağına söz vermişti"

"Şiddet uygulamayacağına söz vermişti"

Güneş’in kardeşi Bilal Karaçuban, şiddet gören ablasının bir süre kadın sığınma evinde kaldığını anlatarak, “Cinayetten bir yıl önce ablamı gidip aldım, evimize getirdim. Sabri ablamı defalarca almak istedi. Bir daha şiddet göstermeyeceğine söz verdiği için müsaade ettik” dedi.

"Ablamı fuhuşa zorluyordu"

"Ablamı fuhuşa zorluyordu"

Karaçuban, kumarda 50-60 bin TL kaybeden Barçağ’ın, ablasını fuhuşa zorladığını anlatarak, şunları söyledi:

“Ablamın vefatından bir hafta önce yeğenim Emrah beni aradı. ‘Halama fuhuş yaptırıyor’ dedi. Gece ablamın evine gittim. Ablam yoktu. Sabri’nin çalıştırdığı kahveye gittim. Ablamı sordum. ‘Gece olmuş, ablam gelmiyor. Niye rahatsın’ dedim. ‘Bir şey olmaz, gelir’ dedi. Sabah ablam evdeydi. Ablam, Sabri’nin zorla fuhuş yaptırdığını söyledi. Polisi aradım.”

İndirimle 15 yıl ceza aldı

İndirimle 15 yıl ceza aldı

İstanbul Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, 5 Aralık günü savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Barçağ’ın eşini canavarca hisle öldürmediğini ve cinayeti haksız tahrik altında işlediğini iddia ederek, indirim yapılmasını ve 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Dün görülen son duruşmada, Barçağ’a ilk önce ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Daha sonra haksız tahrik indirimi yapılarak ceza 15 yıla düşürüldü. Avukatların hesabına göre Barçağ, dokuz yıl sonra serbest kalacak. Avukat Selin Nakıboğlu, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık, haksız tahrik indirimi sayesinde dokuz sene sonra aramızda” diye tepki gösterdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
74
30
6
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Adamın karısı değil "imam nikalı karısı". imam nikahının laik olduğunu sandığımız Türkiye Cumhuriyetinde hükmü olamaz. Özet: Adam kız arkadaşını, kendisini a... Devamını Gör

verita

Böyle boktan kararlar veren hakimleri neden s.kmiyorlar

moondark

Aldatan karı-kocalar birbirinizi gebertin, nasılsa sikindirik yargı size indirim uygulayacak!