Görüş Bildir
Haberler
Ertuğrul Sağlam Yabancı Kuralı Hakkında Kaygılı

Ertuğrul Sağlam Yabancı Kuralı Hakkında Kaygılı

Enver K.
16.07.2015 - 15:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon uygulanacak yabancı oyuncu kuralına ilişkin kaygıları olduğunu söyledi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımlarından kadrolarında en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabileceği uygulamayla ilgili düşüncelerini de dile getirdi.

Yabancı oyuncuya karşı olmadığını ifade eden Sağlam, şunları anlattı:

'Yetenekli, Türk futboluna bir şeyler katabileceğine inandığımız yabancılar bu ülkeye gelecekse kapımız sonuna kadar açık. Yabancı sayısının bu kadar artırılmasının sonuçları ile alakalı herkes ilk olarak kulüpleri ekonomik olarak biraz rahatlattı, gibi bir sebep ortaya koydu. Açıkçası zaman ne getirecek hep beraber göreceğiz bunu ama birçok takımın 8-9 yabancıyla oynamak istemesini düşünemiyorum. Böyle bir tablo Türk futboluna gerçekten zarar verir.'

Almanya'da 20 Temmuz'da başlayacakları ikinci etap çalışmalarında 11 günde 4 hazırlık maçı yapmak istediklerini belirten Sağlam, 'Bütün hazırlıklarımızı öncelikle 8 Ağustos'ta Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa finali ile lig için yapıyoruz. Yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Ekonomik zorluklara rağmen bize destek olacak oyuncuları transfer etmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Kulübün bütün imkanlarını seferber etmiş durumdalar' diye konuştu.

Sağlam, yeni sezonda zirve mücadelesi verirken, fair-play'den de vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Gelecek sezonla ilgili hedeflerine değinen Sağlam, şöyle devam etti:

'Performans itibarıyla sıralamada üst sıralarda olmaya çalışacağız, ligin zirvesinde iddialı olmaya çalışacağız ama bunu aynı şampiyonluk sezonunda olduğu gibi fair-play içinde, herkesin bize saygı gösterdiği şekilde yapmaya çalışacağız. Sonucu bize neye mal olursa olsun bundan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sadece Bursa'nın takımı değil, Türkiye'nin takımı olmak için gerekirse fedakarlık yapacağız.'

'Fazla para harcamak, fazla transfer yapmakla olmuyor'

Sağlam, sezon öncesi rakiplerinin çok önemli transferler yaptığını ancak kendilerinin buna çok aldırış etmediğini belirtti.

Bazı rakiplerinin, Bursaspor'un bütün transferlere harcadığından daha fazla parayı bir oyuncuya verebildiğini bildiren Sağlam, 'Olsun, biz bunun tecrübesini yaşadık. Fazla para harcamak, fazla transfer yapmakla olmuyor. Daha evvel olduğu gibi bizim başarımıza katkı yapacağına inandığımız arkadaşlarla değerler üreterek bu açığı kapatmaya çalışacağız. Daha evvel yaptık, yine yaparız' değerlendirmesinde bulundu.

Bu aşamalardan sonra daha güçlü hale geldiklerine işaret eden Sağlam, şunları kaydetti:

'Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılan, bunu gelenek haline getiren bir Bursaspor oluşturmak istiyoruz. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Çok iddialı konuşmayı seven biri değilim ama bu konuda şehrimize, başkanımıza, taraftarlarımıza çok güveniyorum.'

- Belluschi'nin takımdan ayrılması

Takımdan ayrılan Belluschi'nin geçen sezon iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Belluschi 32 yaşına geldi. Onun bu takımda olmasını istedik, yoğun bir şekilde görüştük. Mukavelesinde iyileştirme bile teklif ettik. Onun burada olmasını çok istedik ama burada olmak istemeyen bir oyuncuyu zorla tutmak da doğru değil. Yalvararak, nazlanarak, rica minnetle burada bir oyuncu olacaksa olmasın. Gitmesine üzüldük ama çok da sıkıntılı bir durum olmadığı ortada.'

TRTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0