Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin İlişkilerde Romantik Hislerini ve Samimi İletişimi Daha Çabuk Yitirmesinin Sebepleri

Erkeklerin İlişkilerde Romantik Hislerini ve Samimi İletişimi Daha Çabuk Yitirmesinin Sebepleri

Effy
15.05.2022 - 08:45

Çoğu kadın en az  bir kez erkeklerin ilişkiye başlamasının ardından çok çabuk sürede romantik hislerini ve ilk zamanlardaki samimiyetini kaybetmesinden şikayetçi olmuştur. Bir gün sevgiliniz size çok bağlı ve aşıkken, ertesi gün bambaşka, duvar gibi birisi olabiliyor... Peki bunun ardında yatan sebepler neler? Anlatıyoruz. 👇

Kaynak: https://medium.com/@loveanlove/reason...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayat onun için stresli bir hal alır.

1. Hayat onun için stresli bir hal alır.

Hayatımız stresli bir hale geldiğinde isteklerimiz ve önceliklerimizi bir süre göz ardı etmemiz gerekir. Bir erkeğin hayatında beklenmedik stresli bir durum yaşandığında, bir zamanlar size ayrılan odak, zaman ve enerji artık başka bir şeye yönelir. 

Bu işle, para sıkıntısıyla, ya da özel bir meseleyle ilgili olabilir. Eğer gerçekten zamanı ve ilgisini gerektiren derecede önemli bir durum söz konusuysa, bu konuda anlayışlı davranmanız gerekir. Her ne kadar size ilgisini kaybediyor gibi hissetseniz de, o an nelere karşı mücadele verdiğini aklınıza getirin. Size olan ilgisini kaybetmiyor; ilgisini bölmesi gerekiyor. Bu durumu ilk çocuğun ardından ilgilerin bir süreliğine yeni doğan ikinci çocuğa yönelmesine benzetebilirsiniz.

2. Hisleriniz konusunda abartıya kaçmak, erkek arkadaşınızı geriye çekebilir.

2. Hisleriniz konusunda abartıya kaçmak, erkek arkadaşınızı geriye çekebilir.

İlişkide bir sonraki adıma, ikiniz de hisleriniz konusunda ciddi olduğunuz zaman geçmelisiniz. Bir kadın duygusal olarak bir erkeğe bağlandığında bunu göstermekten çekinmeyebilir. Ancak erkek aynı düşüncelerde değilse, bu onun bir adım geri atmasına sebep olabilir.

Bu ilişkinize hiçbir emek vermemeniz gerektiği anlamına gelmiyor; sadece ortak yaklaşımlarla ilerlediğinizden ve birbirinizi korkutmadığınızdan emin olun. Karşı taraf bir şeyleri zorlamaktan ziyade doğal akışına göre bir bağın oluşmasını istiyor olabilir. Yavaş ve emin adımlarla ilerlemek, ilişkinizi daha sağlam temellere sahip olmasına olanak sağlar. Bir anonimin de dediği gibi; Mükemmel ilişki mükemmel değildir, sadece hiç vazgeçmeyen iki kişiden oluşur.

3. Aynı derecede efor sarf etmemek.

3. Aynı derecede efor sarf etmemek.

Bu da bir erkeğin ilgisini kaybetme sebebi olabilir. Eğer o sizin için elinden geleni yapıyor ve siz parmağınızı bile oynatmıyorsanız, bu son kaçınılmazdır. İlişkide sarf ettiğiniz emekler eşit derecede olmak zorunda değil; aynı değeri verdiğinizi kanıtlamak yeterli. Unutmayın; verdiğinizi alırsınız. Eğer ilişki tek taraflı ilerliyorsa, bitmeye mahkumdur.

4. Destekleyici davranmamak.

4. Destekleyici davranmamak.

Eğer erkek arkadaşınız elinden gelenin en iyisini yapıyorsa, desteğinizi göstermeniz çok önemli! 

Eğer kelimeleriniz ve davranışlarınızla yaptığı hiçbir şeye en ufak bir destek veya ilgi göstermiyorsanız, erkek arkadaşınız kendisini ilişkide yalnız hissedebilir. Kendisini yeterince önemsemediğinizi düşünerek sizden zamanla uzaklaşır ve bu da ilişkinizin sona ermesine neden olur.

5. İlk zamanki heyecanın yok olması.

5. İlk zamanki heyecanın yok olması.

İlişkinin 'balayı' olarak adlandırabileceğimiz ilk aylarında sarılmak, el tutuşmak bile bir başkadır! Peki bu zamanları böylesine özel kılan nedir?

Bu zamanları özel kılan şey, çiftlerin birbirleri için özel randevular hazırlaması, özel anılar edinmeleri, ve daha önce denemedikleri yeni şeyler keşfetmeleridir. Zamanla içinizdeki bu yaratıcılık körelebilir; bu da ilk günkü heyecanın giderek yok olmasına yol açar. İkinizin de bu heyecanı kaybetmemesi ve sürekli olarak yeniden alevlendirmesi için isteklerinizi bilmelisiniz! Hayatta her zaman yeni şeyler keşfedemeseniz bile, küçük şeyler ile birbirinize sürpriz yapıp heyecanı hayatta tutabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Samimiyet derecelerinizin farklı olması.

6. Samimiyet derecelerinizin farklı olması.

Birbirinize gösterdiğiniz samimiyetin derecesi önemli; erkek arkadaşınız size tüm samimiyeti ile yaklaşırken, sizden aynısını alamaması arada bir boşluk yaratabilir.

Bu ilişkilerde zamanla aşılan bir problem olsa da, bazen değişmeyen bir özellik de olabilir. Zaman içerisinde halen bazı konularda aynı şefkat ve samimiyeti gösteremiyorsanız, bu bir probleme işaret eder.

7. Saygısızlık.

7. Saygısızlık.

Kimseyi sürekli saygısızlıktan başka hiçbir şey daha çabuk bıktıramaz. Sürekli küçümsenmek, bir hiç gibi hissettirilmek, değerinizin sorgulanması ve düşüncelerinizin önemsiz sayılması...

Bu şartlar altında hiçbir erkek ya da kadın o ilişkiyi devam ettirmek istemez. Bu sebeple, size davranılmasını istediğiniz gibi davranın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın