Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Doğum Kontrol Haplarıyla İlgili Bildiği 11 Yanlış

Erkeklerin Doğum Kontrol Haplarıyla İlgili Bildiği 11 Yanlış

Kadınlar bile bazen doğum kontrol haplarıyla ilgili bir çok şeyi yanlış bilirken, erkeklerden bu alanda çok iyi olmalarını bekleyemezdik :)

Biz de sıvadık kolları tüm yanlış bildiklerinizi düzeltebilmek için;

1. YANLIŞ: "Doğum kontrol haplarının pek etkili olmadığını duymuştum, kullansa da hamile kalıyormuş"

Hapları doğru şekilde ve düzenli olarak alan kadınlarda gebelik şansı %1'den daha azdır.

Bu düşüncenin yaygınlaşmasının sebebi şu olabilir; kadınların sadece % 42'si haplarını hergün unutmadan almaktadır. Eğer partneriniz gerçekten unutkan biriyse, belki de kontrolü siz ele almalısınız. Her gün ona hapını almasını hatırlatmalı veya telefonuna ilaç alarmı kurmasını istemelisiniz.

2. YANLIŞ: "Partnerim doğum kontrol hapı kullanıyorsa kondoma gerek yok"

Doğum kontrol hapları gebeliğe karşı yüzde 100’e yakın koruma sağlar ama sizi cinsel ilişkilerden kaynaklanan hastalıklara karşı korumaz. Birden fazla partneriniz varsa veya bu açıdan partnerinizle ilgili tereddütleriniz varsa kondom kullanarak ayrıca önlem alabilirsiniz.

3. YANLIŞ: Doğum kontrol hapları kansere yol açar

Aksine, doğum kontrol haplarının genel kanser riskini %12 oranında azalttığı kanıtlanmıştır. Özellikle yumurtalık kanseri ve rahimin içini döşeyen tabaka olan endometrium kanserine karşı ciddi oranda koruma sağlar.

4. YANLIŞ: Doğum kontrol hapı kadınların libidosunu düşürür!

Aksine, doğum kontrol hapı kullanırken geri çekilme gibi riskli yöntemlere gerek kalmayacağından ve cinsel yaşam daha endişesiz hâle geleceğinden, çiftler ilişkiden daha fazla zevk alıyor.

5. YANLIŞ: Doğum kontrol hapı kullanan kadınlar 9 ayda bir haplara ara verip vücudunu dinlendirmelidir.

Vücudu dinlendirmek amacıyla doğum kontrol haplarını bırakmanın tek etkisi istenmeyen bir gebelik olacaktır. Doğum kontrol haplarını yıllarca asla kesmeden kullanmanın hiç bir negatif etkisi olmadığı kanıtlanmıştır.

6. YANLIŞ: Kadınlar, doğum kontrol haplarını kullandıklarında kilo alırlar

Yeni nesil doğum kontrol hapları vücutta su tutulumunu bile engelliyor. Yani hem kilo aldırmazlar hem de vücutta su tutulmasını engeller.

7. YANLIŞ "Doğum kontrol hapı partnerimin göğüslerini büyütür."

Doğum kontrol hapı kullanımı göğüsleri geçici olarak bir miktar büyütebilir. ama durun! Bu büyüme kalıcı değildir :) Doğum kontrol hapı kullanımı kesildiğinde göğüslerin büyüklüğü eski haline dönmektedir.

8. YANLIŞ: "Doğum kontrol hapı kullanan kadınlar huysuz bir ruh haline bürünür."

s297.photobucket.com

Doğum kontrol hapı kullanımı ruh halini olumsuz etkilemez, aksine hormonal dengeyi düzenleyerek adet öncesi gerginliği azaltır. İlişkinizi olumlu yönde bile etkileyebilir ;)

9. YANLIŞ: "Doğum kontrol hapları tüylenme ve sivilce yapar."

Tam tersine yeni nesil doğum kontrol hapları tüylenmeyi azaltır, sivilceleri önler. Partnerinizin cildinde olumlu etkilere sebep olur.

10. YANLIŞ: "Ertesi gün hapı doğum kontrol hapı alternatifidir"

Doğum kontrol hapları, ertesi gün haplarıyla sıkça karıştırılır ama bu tamamen yanlış. Doğum kontrol haplarının düzenli olarak kullanılması gerekirken, ertesi gün hapları ise sadece acil durumlarda son çare olarak kullanılabilir, düzenli olarak kullanılmamalıdır. Üstelik doğum kontrol hapları kadar koruyucu da değildir.

11. YANLIŞ: "Doğum kontrol hapları partnerimin adet düzenini alt üst eder"

İlk aylarda düzensiz kanamalar, lekelenmeler olabilir, merak etmeyin, bir kaç ay içerisinde düzene girecektir. Adet kanamasını azaltabilir, ancak bu durum kesinlikle zararlı değildir, kansızlığı ve demir eksikliği anemisini engelleyerek pozitif etki sağlar.

Efsanelere inanma, tıkla gerçekleri uzman hekimlerden öğren.

Efsanelere inanma, tıkla gerçekleri uzman hekimlerden öğren.

Detaylar için tıklayın

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Kaya

tabi önce sevgili lazım

Hasan Kaçmayan

BEŞERÎ TIBBİ ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK: "...Tanıtım, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara... Devamını Gör

Tolgahan Hasanoğlu

Doğum kontrol yapı ölümlere bile yol açıyor bu bi gerçek. Ama 7. maddede göğüsleri bir miktar büyüttüğünü söylüyor , bence ölmeye değer . İçin amk