Görüş Bildir
Haberler
Erkekler Toplanın! Partnerinizi Üzmemeniz İçin Erken Boşalmayla İlgili Bilmeniz Gerekenleri Söylüyoruz!

Erkekler Toplanın! Partnerinizi Üzmemeniz İçin Erken Boşalmayla İlgili Bilmeniz Gerekenleri Söylüyoruz!

Erken boşalma, erkekler için en yaygın cinsel sağlık sorunlarından biridir, bu durum erkeğin cinsel aktivite sırasında kendisinin veya partnerinin istediğinden daha erken boşalmasıdır. Erken boşalma herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir, ancak en çok vajinal ilişki sırasında görülür. Biz de bu yazımızda erken boşalmanın nedenlerini ve tedavisini konuştuk. Detaylar yazımızda!

Kaynak: https://medium.com/sexography/the-sci...

Erken boşalma hassas bir konudur.

Erken boşalma hassas bir konudur.

Hatta o kadar hassas bir konudur ki, kimse teşhis koyamıyor. Erkekler erken boşalma yaşadıklarında çok fazla utanırlar, bu nedenle bunu doktorlarına söylemekte tereddüt ederler. Bununla birlikte, araştırmalar erken boşalmanın dünya çapında erkeklerin %30'unu etkilediğini ve bu da erken boşalma durumunun son derece yaygın bir durum haline getirdiğini göstermektedir. Hatta bazı incelemeler erkeklerin %75'inin bu durumdan mustarip olduğunu gösteriyor.

Doktorlar erken boşalmayı nasıl tespit ederler?

Doktorlar erken boşalmayı nasıl tespit ederler?
  • Boşalma, cinsel aktivite sırasında, vajinal birliktelikten yaklaşık 1 dakika sonra gerçekleşiyorsa erken boşalma sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz.

  • Semptomlar en az 6 ay sürüyorsa ve bireyde klinik olarak önemli bir sıkıntıya neden oluyorsa erken boşalma sorununuz olabilir.

  • Erken boşalma sorunu; zihinsel bozukluk, tıbbi durumlar, kullanılan ilaçların etkileri, şiddetli ilişki sıkıntısı veya diğer stres faktörleri ile açıklanamaz.

Erken boşalma belirtilerinin seviyeleri vardır!

Erken boşalma belirtilerinin seviyeleri vardır!

Nasıl mı? Şöyle açıklayalım:

  • Eğer vajinal birliktelikten yaklaşık 30 ila 60 saniye sonra boşalıyorsanız hafif belirtiler taşıyorsunuz.

  • Vajinal birliktelikten yaklaşık 15 ila 30 saniye sonra boşalıyorsanız ortalama belirtiler taşıyorsunuz.

  • Birliktelikten 15 saniye sonra boşalıyorsanız şiddetli belirtilerle karşı karşıyasınız.

Erken boşalmanın sebepleri nedir?

Erken boşalmanın sebepleri nedir?

Anksiyete, stres ve hormonal problemler dahil olmak üzere erken boşalmanın birçok olası nedeni vardır. Ayrıca erken boşalma; yaş, zayıf cinsel uyum ve düşük testosteron seviyeleri gibi çeşitli fiziksel faktörlerden de kaynaklanabilir. Eğer penisiniz aşırı duyarlıysa da erken boşalmaya sebep olabilir. Birçok çalışma erken boşalmanın nedenlerinden en önemlisinin 'penisin fazla duyarlı olması' olarak nitelendiriyor.

Erken boşalma nasıl tedavi ediliyor?

Erken boşalma nasıl tedavi ediliyor?

Erken boşalmayı tedavi etmenin birkaç yolu vardır. Bu yollardan bazıları yaşam tarzını değiştirmek, stresi azaltmak ve genel cinsel zindeliğinizi iyileştirmektir. Bu önlemler işe yaramazsa, erken boşalmayı tedavi etmek için kullanılan en yaygın ilaçlar, nedene bağlı olarak antidepresanlar, antikonvülsanlar ve testosteron replasmanlardır.

Erken boşalma sorununun belirli zaman dilimleri vardır.

Erken boşalma sorununun belirli zaman dilimleri vardır.

Bu belirtiler anlık da olabilir uzun ömürlü de. Bakın şu şekilde:

  • İlk cinsel deneyiminizde bu sorunla karşılaştıysanız yaşam boyu zaman dilimine girersiniz.

  • Birkaç cinsel birliktelik sonrası bu durum başınıza geldiyse sonradan edinilmiş kategorisine girersiniz.

  • Eğer erken boşalma çevredeki hemen hemen tüm etkenlerden tetikleniyorsa genelleştirilmiş kategorisine girersiniz.

  • Partnerinize ya da ruh halinize göre erken boşalma problemi yaşıyorsanız durumsal kategorisine girersiniz.

Eski zamanların en etkili tedavisi: Topikal Anestezikler!

Eski zamanların en etkili tedavisi: Topikal Anestezikler!

Bunlar, cinsel ilişkiden önce penise uygulanan uyuşturucu kremler ve spreyler şeklinde gelen eski usul ilaçlardır. SSRI'ların yüksek etkinliği sayesinde günümüzde kullanılmasa da, en etkili yöntem topikal anesteziklerdi.

Antidepresanlar!

Antidepresanlar!

Çalışmalar, antidepresanların erken boşalma için çok etkili tedaviler olduğunu göstermiştir. Bir çalışmada, erken boşalma tedavisinde iki adet antidepresan, plasebo etkisiyle karşılaştırıldı. Sonuçlar, antidepresan alan erkeklerin yaklaşık %70'inin Erken Boşalma İndeksi (EBİ) puanlarında önemli bir iyileşme olduğunu gösterdi.

PDE5 inhibitörleri ne işe yarıyor?

PDE5 inhibitörleri ne işe yarıyor?

Cinsel sağlık için büyük bir yararı olan çoğu ilaç (Viagra) gibi, PDE5 inhibitörleri de tesadüfen bir tedavi olarak keşfedildi. PDE5 inhibitörleri genellikle erektil disfonksiyonu (iktidarsızlık) olan erkeklere reçete edilir, ancak bazı araştırmalar bu erkeklerde erken boşalmaya da yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Doktorlar testosteron replasman tedavisini de uyguluyorlar.

Doktorlar testosteron replasman tedavisini de uyguluyorlar.

Testosteron replasman terapisi de erken boşalma tedavisinde çok etkilidir. Ama sırf erken boşaldığınız için bu tedaviyi alamazsınız, genellikle hormon düzensizliği ve diğer fiziksel bozukluklar için bu tedavi yöntemi uygulanır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir diye düşündüm:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
14
10
8
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Calvin Gaman

Rica etsem haber içeriğine özellikle ilk foto gibi fotolar koymasanız. Az önce yanımda otobüs sırası bekleyen hacı amca ile göz göze geldik. ben telefonu ses... Devamını Gör

Hermione Granger

hep erken boşalma konusu.. kadınlar bile çözdü artık konuyu az çok... geç boşalma niye hiç konuşulmuyor ? o da diğeri kadar problem... efordan imamın belleni... Devamını Gör

KucukEniste

Metehan'cım anlıyorum seni de TOBB da sıkılıyorsun ilgi çekmek istiyorsun ama bu değil ... Kaliteli içerik yapsana kaynak da medium katma değerin gözlerimi y... Devamını Gör

berfin paşnav

Heger tu jê hez nekî, nexwîne bira, ji çavnebariyê dîn bibe.