Görüş Bildir
Haberler
Erkekler Neden Uzun Süreli İlişkilerini Bırakıp Bir Başka Kadınla Hızlıca Evleniyor Sorusuna Işık Tuttuk!

etiket Erkekler Neden Uzun Süreli İlişkilerini Bırakıp Bir Başka Kadınla Hızlıca Evleniyor Sorusuna Işık Tuttuk!

bathsheba
27.09.2019 - 12:06

Her ilişki evlilikle bitecek değil ya...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Doğru kadın' diye bir şey yoktur. Erkeklerin evlenmesi için 'doğru zaman' gerçeği vardır.

1. 'Doğru kadın' diye bir şey yoktur. Erkeklerin evlenmesi için 'doğru zaman' gerçeği vardır.

Sosyal medyada her ne kadar erkeklerin hayatlarının aşklarını buldukları zaman evlendikleri söylense de, aslında bir aile kurmaya hazır oldukları zaman evleniyorlar. Twitter'da bir kullanıcı bu teoriyle ilgili bir soru sordu ve erkekler cevapladı. Çoğu şu an hâlihazırda bir ilişkisi olduğunu fakat evlenmek için hazır olmadıklarını dile getirdiler. Bilim insanlarına göre, bir aile kurmak için en ideal yaş aralığı 28-32.

2. Sadece fiziksel çekime bağlı olarak bir aile kurma ihtimali yok.

2. Sadece fiziksel çekime bağlı olarak bir aile kurma ihtimali yok.

Araştırmalara göre, ilişkilerde kadın daha çekici ise çiftler mutlu oluyorlar. Ama yazar John T. Molloy'a göre, kadının dış görünüşü o kadar da önemli değil. John 3 bin erkekten gelinlerini tarif etmelerini istiyor ve sadece %20'si hayatlarındaki kadının dış görünüşünden bahsediyor. Geri kalan %80'i sevdikleri kadınların karakteristik özelliklerinden bahsediyor. Erkeklere göre, temiz ve bakımlı olmak çok önemli fakat dış görünüş o kadar değil.

3. Arkadaşlarının ve ailelerinin düşünceleri de kararlarını etkiliyor.

3. Arkadaşlarının ve ailelerinin düşünceleri de kararlarını etkiliyor.

Erkekler ne kadar bağımsız gözükseler de, kendilerine eş olarak seçecekleri insan konusunda yakın çevrelerinden çok etkileniyorlar. Bu yüzden ilişkinin başlarında arkadaşların rolü çok büyük oluyor. Bunun dışında erkeklerin aileleri de teklif etme konusunda önemli birer faktörler.

4. Erkekler kadınların tam olarak ne istediğini bilmek istiyorlar.

4. Erkekler kadınların tam olarak ne istediğini bilmek istiyorlar.

Daha açık olmak gerekirse, kadınlar evlenmek istemedikleri zaman her şey normalmiş gibi davranabilirler. Ancak, bir kadın evlilik konusunda hiçbir fikir beyan etmiyorsa, erkek arkadaşı ne istediğini bilemeyebilir. Bu kadın bir gün dayanamayıp ilişkiye son verdiği zaman erkek anlayacaktır ve bir dahaki tanıştığı kadın ile evlenme konusunda aceleci davranacaktır. 

Psikologlara göre, eğer çiftler ilişkinin başlarında fikir ayrılıkları yaşarlarsa, düşüncelerini açık bir şekilde aktarmaktan korkuyorlar bu nedenle de bir gelecekleri olmuyor.

5. Birlikte yaşamak evlenme olasılığını düşürüyor.

Psikologlar kadınları, evlenmeden önce birlikte yaşamak konusunda iyice düşünmeleri konusunda uyarıyorlar. Birçok erkek ilişki başladıktan sonra 22 hafta içerisinde evlenme teklifi ediyor, daha sonra bu ihtimal %20 düşüyor ve gelecekteki 3 yıl içerisinde %50 düşüyor. Kadınlar birlikte yaşama olayını bir aile kurmak için ilk adım olarak görseler de, erkekler aynı evin içerisinde olunca evlenme fikrini akıllarına getirmiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir erkeğin birlikte olduğu kadın sadece bugün için 'ideal' olabilir.

6. Bir erkeğin birlikte olduğu kadın sadece bugün için 'ideal' olabilir.

Bazen erkekler belirli şeylere (terfi, ev ya da araba gibi) sahip olunca evlenmek istiyorlar. Bu süreçte de yanlarında olup onlara destek olacak biri olsun istiyorlar ama sadece o süreçte.

7. Bütün ilişkiler evlilikle sonlanmak zorunda değil.

Çocukluklarından itibaren, kadınlar hayatlarına giren erkekleri merkezlerine yerleştiriyorlar. Etraflarındaki insanların sorduğu sorular da kadınları evlilik düşüncesine itiyor. Bu yüzden kadınlar genellikle, bir aile kurmanın hayaliyle yetiştiriliyorlar. Fakat erkeklerde durum böyle değil, onlara kimse kadınlara sorulan soruları sormuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1154
316
194
98
87
86
70
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Aynı evde yaşıyorsan hala ne diye evlenme derdindesin ki zaten? Tamamen yasal haklardan faydalanmak için ve 'elalem ne der başkalarından ne eksiğim var' düşü... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

evlenmeyin sürekli eş değiştirin, kimseye bağlanmayın; zaten yalnız öleceksin

ufukdiyoki

Evlilik sözleşmesinin amacı maddi olarak zayıf olanı ve çocuğu korumaktır. Neden nasıl ne zaman evlenilmesi gerektiği konusunda düşünüp hareket edin.